Příprava kvasu na výrobu slivovice

Příprava kvasu na výrobu slivovice
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53070/bmid_priprava-kvasu-na-vyrobu-slivovice-y86-53070.jpg 4 3 3

Knihu našeho předního znalce kvasných procesů Jana Jílka a uznávaného bylináře Josefa A. Zentricha ocení všichni, kdo mají zájem zušlechtit přebytečnou produkci ovoce na své zahrádce. Nabízí všechny potřebné informace a postupy od úpravy ovocných kvasů po příslušné technologické operace při destilaci, v nichž nechybí cenná praktická doporučení , která zajistí výsledné pálence vysokou výtěžnost a vynikající chuť.... celý text

Přidat komentář

qwill
28.02.2016 5 z 5

Knihu bych zařadil do filozofické literatury. A pokud je někdo proti, můžeme to po patřičné fermentaci břeček a úpravě vypálením probrat - nejlépe na Slovácku. Jenom škoda, že J.A.Zentrich už u toho fyzicky nebude.

koubin007
15.08.2013

Vše o výrobě destilátů. Kniha podává ucelený pohled na problematiku přípravy kvasu, ale už trochu opomíjí techniku pálení a technického vybavení. Asi bych zvolil něco více podrobného.


Štítky knihy

nápoje

Autoři knihy

Josef A. Zentrich
česká, 1941 - 2012
Jan Jílek
česká