Inferno

Inferno
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288499/bmid_inferno-x3H-288499.jpg 4 4478 4478

Robert Langdon série

Harvardský profesor Robert Langdon se při svém nebezpečném poslání musí tentokrát proplést nejen labyrintem florentských, benátských či istambulských uliček, tajných chodeb a skrytých komnat, ale také labyrintem narážek a Kódů. Jediným vodítkem je mu zprvu jen tajuplný kovový váleček, obsahující několik zašifrovaných odkazů na renesanční literární veledílo- Božskou komedii Danta Alighieriho. V sázce přitom není jenom jeho bezpečí, ale bez nadsázky osud celého světa: pokud se Langdonovi a jeho záhadné společnici nepodaří zasáhnout včas, hrozí lidstvu skutečné inferno Dantových rozměrů...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Argo

Inferno, 2013

Barry013
06.12.2014 4 z 5

Skvělá oddechová četba. A zatím pro mě ta nej od Browna. Ale je to také z velké části i díky místům, do kterých autor děj zasadil. Florencii, Benátky i Istanbul jsem navštívil, takže když Langdon hledá další stopy v architektonických skvostech těchto měst, dostávala pro mě četba další rozměr. Potěšilo mě i to, že hlavní ženskou postavu pojmenoval po dalším krásném toskánském městě Sieně. Velmi se mi líbila i postava Zobrista, musím přiznat, že jsem s ním i maličko sympatizoval. Další skvělý nápad byl propojit děj s osobou Danteho a jeho veledíla (hlavně tedy částí Inferno). Dante sám o sobě je dodnes velmi zajímavou a tajemnou postavou, o které je vždy fajn se dozvědět něco nového. A v neposlední řadě kvituji zvolené téma populační exploze, které je aktuální a až zas tolik se o něm nepíše... Za mě tedy za 4 hvězdy, dal bych i 5, ale přijde mi, že se v tom mohl Dan Brown ještě trochu "porochnit" a více příběh vypiplat, potenciál k tomu zvolené téma určitě má a Dante by si to zasloužil. V daném žánru, je to ale top... 87%

feex8
05.12.2014 4 z 5

Prijemne citanie, ako nakoniec pri kazdej jeho knihe.

Moje hodnotenie: 80%

shmaic
05.12.2014 5 z 5

Za mě nejlepší kniha Robertem Langdonem, Brown to prostě vypiloval. Nejlepší poměr historie / současnost, akce / obkecy, děj / protáhlost ze všech 4 knih. Napětí? Totální peklo již od samého začátku, už i úvodní proslov, si myslím, je nejlepší. A závěr? Naprostá fantazie.
Je tu však výtka - autor by dle mého měl více dbát na to, že Langdon již 3x svět zachránil, tady je z něj zase tak trochu nováček, ale ono to vlastně nevadí. Kompenzace Brouka Pytlíka je zde v podobě ztráty paměti, děj se zvrací, ale má smysl... Za mě jednoduše nejlepší a nejvyváženější kniha s Langdonem.

Sydonie
23.11.2014 5 z 5

Skvělý příběh. Kniha upozorňuje na globální problém přelidnění, což mnoho lidí třeba vůbec neřeší, touto cestou se k nim dostanou informace o možných následcích a přiměje je to nad tím uvažovat. Líbí se mi reálnost příběhu - vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se opravdu našel vědecký i nevědecký šílenec, který by chtěl situaci vyřešit.
Proti Da Vinciho kódu mě mrzelo, že někdy se děj v okamžiku převrátí úplně naruby, jindy se kniha vleče u popisu města, architektury, apod. (příliš mě to nezajímá, tak mě tyhle pasáže k smrti nudily).

ColoringMartina
22.11.2014 5 z 5

Ze série za mě tento díl nejlepší.

gallovl
21.11.2014 3 z 5

Bohužel slabé v porovnání s Da Vinciho kódem atd.
Zápletka zajímavá (člověk se zamyslí nad osudem budoucích generací), ale vleklo se to. Na mě trochu moc popisu památek, které brzdily spád.
Ovšem Robert zůstane sympaťákem i nadále.

Ostruzina
19.11.2014 5 z 5

První knížka od Browna a naprosté nadšení.

aktijnov
17.11.2014 4 z 5

První polovinu jsem přečetla jedním dechem, děj mě pohltil. Pak už se to zadrhovalo. Konec byl úplně mimo očekávání. Ale jinak příjemná kniha...

OcniBulva
12.11.2014 3 z 5

První polovina knihy neměla vůbec spád. Až jsem si říkal, jestli to vůbec napsal Brown. Druhá polovina už se četla lépe. Konec byl ale divný. Čekal jsem něco trochu jiného.

Emilkaopilka
07.11.2014 3 z 5

Z knih, která jsem od Dana Browna přečetla byla pro mě tahle nejslabší. Děj se odvíjel docela pomalu a přestože mě téma zaujalo, příběh mě nevtáhl do sebe, jako u ostatních dílů. Párkrát mě čekalo překvapení, které jsem chvíli nemohla rozdýchat, ale jinak byl pro mě ostatní průběh poměrně nezajímavý. Závěr mě zklamal z celé knihy ovšem nejvíce, asi jsem od něho čekala něco víc.

Kamilajznik
07.11.2014 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila.

goldiex
05.11.2014 5 z 5

Musím říct, že všechny knížky Dana Browna, v nichž vystupuje Robert Langdon, mě fascinují. Jde vždy o skvěle propracovaný napínavý příběh, který je proložen zajímavostmi z oblasti historie a umění, což kvituji s povděkem, protože mě to donutí si k dané problematice hledat další informace a vždy mě to posune dál.

Inferno má ale ještě něco navíc - NÁSLEDUJÍ SPOILERY!

1/ Objevuje se tu aktuální celosvětový problém přelidnění, což je téma, které každopádně nemůže současného člověka ponechat klidným, nabízí další a další otázky a dodává Brownovu dílu nový rozměr.
2/ Velmi subjektivní plus spočívá v místu, které si autor vybral. Cisterna Yerebatan je naprosto úžasné a nádherně tajemné místo, pro mě rozhodně nejkrásnější istanbulská památka. Vřele doporučuji všem k návštěvě!

Karča H
29.10.2014 5 z 5

Další z Brownovích skvělých knih, i když s neobvyklým koncem. Na tuto knížku jsem čekal v knihovně půl roku.

Ajuš
27.10.2014 3 z 5

zatím to nejslabší co jsem od autora četla. Možná je to dáno tím, že jsme se na knížku hodně těšila a proto jsme byla zklamaná. Fakta jsou stále zajímavá a je nadherné vidět jak autor skládá tyto fakta dohromady,samotný příběh už byl ale poměrně slabší

Martina23275
25.10.2014 3 z 5

Knížku jsem sice přečetla, ale měla jsem co dělat. Do první poloviny to bylo takové nijaké a vůbec jsem se nemohla do toho začíst. A pak mě překvapil konec asi jsem čekala, že to skončí jinak.

princesse
22.10.2014 4 z 5

Od Dana Browna jsem přečetla všechny knihy a Inferno nepatří k těm, které by mě naprosto pohltily a "dostaly". Nemohu říci, že by se kniha špatně četla nebo nebyla zajímavá, to rozhodně ne. Své kvality bezesporu má. Nezklamala mě, ale nebylo to nějak ono. Předchozí se mi četly o něco lépe a pro mě zkrátka měly větší kouzlo. Ale přečtením rozhodně neprohloupíte.

Doli
20.10.2014 3 z 5

Přečteno, ale jen díky pevným nervům. Kniha se od začátku hrozně táhne a pořádná akce přijde skoro až v samém závěru. Popisy míst, jenž v knize navštívíme jsou opět dobré a nelze jim nic vytknout. Však přiznejte se, kdo z vás by po přečtení Browna neměl chuť navštívit všechny ty místa, že? Největší pozitivum, které si po přečtení odnáším je to, že jsem se rozhodl kouknout se na zoubek Božské komedii. A mimoto příště by nás mohl Brown zavézt do Číny nebo Japonska. Co myslíte?

cl3rick
19.10.2014 5 z 5

Při čtení jsem byl naprosto pohlcen tou atmosférou krásné Florencie, takže jsem si o to užil. Má to hlavu a patu, je to nabité akcí a konec mě vlastně potěšil. Docela se těším na filmovou verzi.

Jamka
18.10.2014 5 z 5

Dan Brown opět nezklamal. Kniha je naprosto perfektní.

Éowyn
15.10.2014 4 z 5

Zbytečně zdlouhavé, ale na dovolenou dobrý.