Romeo a Julie

Romeo a Julie
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383006/romeo-a-julie-ZMm-383006.jpg 4 5570 5570

Kniha vydaná k představení ve Stavovském divadle (divadelní program). činohra 2003 Textové a hudební úpravy: Hudba: Daniel Fikejz Překlad: Josef Topol Inscenátoři: Dramaturgie: Daria Ullrichová Kostýmy: Zuzana Krejzková Režie: Vladimír Morávek Scéna: Jan M. Chocholoušek Role: Kníže Eskalus: František Němec (vlastní) Paris: Ondřej Pavelka (vlastní) Montek: Jiří Štrébl (host) Kapulet: Miroslav Donutil (vlastní) Romeo: Pavel Liška (host) Merkucio: Richard Krajčo (vlastní) Benvolio: Filip Rajmont (host) Tybalt: Vilém Udatný (vlastní) Bratr Lorenzo: Vladimír Javorský (vlastní) Bratr Jan: Michal Gulyáš (host) Baltazar: Jiří Král (host) Samson: Tomáš Karger (host) Řehoř: Radim Kalvoda (host) Petr: Milan Stehlík (vlastní) Lékárník: Jan Kačer (vlastní) Parisův panoš: Karel Pospíšil (vlastní) Paní Monteková: Zuzana Šavrdová (vlastní) Paní Kapuletová: Eva Salzmannová (vlastní) Julie: Kateřina Holánová (host) Chůva: Iva Janžurová (vlastní) Chorus: Kateřina Burianová (vlastní), Jitka Smutná (vlastní), Marika Skopalová (vlastní) Muzikant: Zdeněk Hrášek (externí spolupráce), Jiří Wehle (externí spolupráce) Spolupracovali: Asistent režiséra: Marika Skopalová Fonetická spolupráce: Zdena Palková Hudební příprava: Jana Vychodilová Inspicient: Václav Bláha Nápověda: Zuzana Němečková, Alena Kubečková Šerm : Václav Luks... celý text

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , Národní divadlo (Praha)

Romeo and Juliet, 1595

olívoil
26.01.2022 5 z 5

Klasika...........všem naprosto známá..........nicméně jsem knihu četla poprvé, krása jazyka i příběhu..........snad se mi někdy poštěstí vidět i baletní zpracování

jiri77
21.01.2022 5 z 5

Naprosto nádherná a nesmrtelná klasika. Tak dlouho jsem se WS bál ,a nyní jsem se přesvědčil ,že zcela zbytečně. Rád si od autora ještě něco přečtu.

Zuzanka45
14.01.2022 4 z 5

Hezké, rychle přečtené, ale občas se mi to hůře četlo.

Márv1990
11.01.2022 5 z 5

Moc se mi knížka líbila. Krásně se četla a vtáhla mě do děje. Krásné dílo.

karlaaaTommo
10.01.2022 5 z 5

Přečetla jsem dvakrát, toto dílo milujii.

kajka.bhlv
08.01.2022 3 z 5

Nemám ráda příběh Romea a Julie, ale netvrdím, že je dílo špatné. Je moc hezky napsané, neztrácím se. Jen mi pouze není sympatický děj a hlavní postavy.

Lenka2533
07.01.2022 4 z 5

Hodně se mi líbila. Velmi povedené dílo. Tuhle si k maturitě rozhodně vyberte :)

SandraJurcakova
06.01.2022 5 z 5

Nádherné dílo. Klasika, kterou si neustále ráda připomínám.

Medasek
03.01.2022 4 z 5

Známý příběh, který jsem si ráda znovu připomněla.

amejzlík
02.01.2022 5 z 5

Nesmrtelný příběh. Vydání jsem našla v antikvariátu. Verše v překladu Josefa Topola mne pohltily a nepustily. Příběh byl ještě umocněn nádhernými ilustracemi Jiřího Trnky. Krása.

Rapeh
16.12.2021 5 z 5

Klasika, kterou podle mého názoru dnešní generace neocení

MichaelaSess
12.12.2021 5 z 5

Ty krásný škůdce, ďáble andělský,
ty s holubicím peřím krkavče!
ty jehně s vlka lačnou dravostí.....

Co říct... nesmrtelné umělecké dílo.

Lejčís
08.12.2021 4 z 5

Shakespeare je klasika, kterou budou znát lidé nejspíš i za další stovky let. Kromě této mě však jeho tragická dramata nikdy výrazně neoslovila, nicméně Romeo a Julie je srdcovka.. ten nádherný jazyk, atmosféra dávných dob, nehynoucí láska, kterou ani smrt nerozdělí. Kterou romantickou duši by tohle nechalo chladnou?

Munchkin451
07.12.2021 5 z 5

klasika

lucie.8
20.11.2021 3 z 5

Jiné Shakespearovy hry se mi líbily více.

Lucynell
11.11.2021 4 z 5

Četla jsem ji nedávno v rámci povinné četby k maturitě a líbila se mi. Místy jsem se trochu ztrácela kvůli staršímu jazyku a musela tak některé pasáže číst dvakrát, i přes to se mi ale celkověčetla dobře a doporučila bych ji všem, který se chystají maturovat.

Luc.i
22.09.2021 4 z 5

Čteno v rámci maturitní četby a jelikož jsem romantik tam se mi to líbilo. Že je to drama mi nějak nevadilo a veršíky jsem jen uvítala. Hezky se to četlo a celkově to byl příjemný čtenářský zážitek.
Musím teda trochu odhlédnout od toho že Julii bylo sotva 14 a že se tam všechno řeší vraždou/sebevraždou ale jinak fajn.
Celkem 4/5* ale klasika se těžko hodnotí

Venny345
31.08.2021 4 z 5

Nenáleží mi hodnotit tohoto genia, mohu snad jen říct, že Romeo a Julie je další klasikou do sbírky. Ovšem na Hamleta ještě pár krůčků chybí.

Ešína
25.07.2021 4 z 5

Nejprofláknutější Shakespearovo dílo. Chápu proč. Tuto divadelní hru nejde nemilovat. Zase není co dodat, co by tu již nebylo řečeno.

ArkAngel
24.07.2021 4 z 5

Romeo a Julie patří k nejvýznamnějším dramatům, které zná každý, ať už jej četl nebo ne. Žijete pod kamenem? Nevadí, stejně jste o tom slyšeli. Ve stručnosti lze o díle říct, že se točí kolem tragické lásky dvou mladých lidí, kteří patří k znepřáteleným rodům. A co se stane? No netvrďte mi, že to nevíte!