Sportovní výživa
Nancy Clark
Kniha je určena sportovcům i nesportovcům a je cenná i pro osoby pokoušející se o úpravu tělesné váhy. Doporučení jsou snadno srozumitelná a lehce aplikovatelná. Čtenáři se naučí, jak správně snižovat množství podkožního tuku a zároveň si zachovat dostatek energie pro cvičení, jak nejefektivněji zásobit organismus energií pro trénink i závod, co jíst a pít před soutěží i během ní, jak a co konzumovat pro zvýšení vytrvalosti a mnoho dalších rad.... celý text
Literatura naučná Sport Zdraví
Vydáno: 2000 , GradaOriginální název:
Sports Nutrition Guidebook, 1990
![JancaMia JancaMia](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/215856/m_jancamia-mIO.jpg?v=1691329608)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Asi nejkomplexnější příručka o sportovní výživě pro laiky (začátečníky) i vrcholovné sportovce. Vysvětluje stravu, pohyb, suplementy všeho druhu, pitný režim .
![lenuskav lenuskav](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45327/m_lenuskav-655f04904808d.jpg?v=1700725904)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krasne zpracovana kniha,kde je vysvetlene vsechno od a do z. Doporucuju zacatecnikum i pokrocilym
sport stravování, výživa sportovci obezita životospráva trénink zdravá, racionální výživaAutorovy další knížky
2000 | ![]() |
2009 | ![]() |
2017 | ![]() |
Necítím se jako odborník na výživu, každopádně uvádět pizzu se salámem jako dobrý zdroj bílkovin nebo čokoládové a jinak ochucené mléko jako vhodný zdroj sacharidů, mi nepřipadá úplně vhodné. Bohužel jsem v knize po 147 stránkách 4.vydání nenašla nic přínosného. Vzdávám to.