Stalker

Stalker
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461181/bmid_stalker-qhQ-461181.jpg 4 4309 4309

Majster trilerov Lars Kepler je tu opäť s knihou, od ktorej neodtrhnete zrak! Ak sú lampy rozsvietené, môže ťa stalker vidieť zvonku, ale ak sú zhasnuté, ty neuvidíš stalkera, ktorý je už vnútri. Na e-mailovú adresu Úradu kriminálnej polície prišlo video. Niekto sa vkradol do záhrady rodinného domu a tajne nakrútil ženu cez okno. Na ďalší deň sa našlo jej telo, zomrela na následky rezných a bodných rán. Polícia dostala ďalšie video, ale neobsahovalo nijaký záchytný bod, podľa ktorého by bolo možné ženu identifikovať. A potom už bolo neskoro. Björn Kern našiel doma surovo zavraždenú manželku Susannu a utrpel takú ťažkú psychickú traumu, že vyupratoval celý dom a mŕtvu uložil do postele. Možno videl nejaký dôležitý detail, ale bol v akútnom šoku a policajti ho nemohli vypočuť. Vyšetrovatelia pri pátraní po sériovom vrahovi povolali na pomoc psychiatra a psychoterapeuta Erika Mariu Barka a ten uviedol Björna do hypnotického stavu. Lenže to, čo mu muž v hlbokom tranze porozprával, spôsobilo, že Erik sa rozhodol polícii klamať. V roku 1921 zverejnil francúzsky psychiater de Clérambault štúdiu o pacientovi, ktorý mal imaginárny milostný vzťah. Tento prípad považujú mnohí za prvú odbornú analýzu stalkera. Dnes sa za stalkerov označujú ľudia, ktorí trpia syndrómom prenasledovateľa, chorobnou posadnutosťou pozorovaním inej osoby. Takmer desať percent ľudí sa počas svojho života stalo obeťou nejakej formy stalkovania. Krátko po vydaní v októbri 2014 sa Stalker stal najpredávanejším románom vo Švédsku, a to aj v kategóriách e-book a audiokniha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)

Stalker, 2014

Simáček
30.09.2015 5 z 5

Tak to je pecka. Naprosto super kniha. Ten konec mě dostal. Místy sice docela drsné a zvrácené, ale přiznejme si, že dnešní doba prostě drsná a zvrácená je. Za mě plný počet a doufám, že budou další díly této série od skvělé autorské dvojice :-)

Gysna
29.09.2015 4 z 5

Kniha se mi líbila, ale podle mne má i lepší. Chvílemi mi to přišlo zdlouhavý a překombinovaný.

Šánka
27.09.2015 5 z 5

No, bylo to tradičně výborné, skvělé a z napětí mně ještě teď buší srdce. Konec byl pořádný severský nášup, na noc super, pokud si třeba chcete dohnat úklid, který po dobu čtení šel bokem, protože po tomto zaručeně hned neusnete. Jo, a žaluzie už zatahuji !

koki.veru
23.09.2015 5 z 5

Podle mě nejlepší kniha ze série Detektiv Joona Linna. Opravdu klobouk dolů, přečteno jedním dechem, kniha plná napětí, emocí, dobrodružství, lásky i vražd. Opravdu jedna z nejlepších knih za poslední dobu, co jsem četla :)

evikt
23.09.2015 4 z 5

Jako zenu me kniha naprosto dostala a zdrtila zaroven. Detailni popisy scen, mist, postav. Ac smysleny dej, jako clovek co zije 30 let ve druhem patre v panelaku si nedokazu predstavit prizemni domek s francouzskymi okny a snadneho pristupu domu. Hruza.. :) Chvilemi me dost mrazilo, ale jsou mista, ktera byla prehnana. Nikdy si nekoupim zlutou plastenku.

Juzzy
22.09.2015 4 z 5

Opět skvělé, pachatele jsem nedokázal určit. Ale na pátou hvězdu tomu něco chybělo - místy až překonstruovaný děj zavánějící sci-fi. A taky z logiky příběhu nerozumím proč nedošlo nejdřív na Simonu.

rodak
20.09.2015 3 z 5

Střídavá kvalita .Tato poslední kniha od Keplera se mi moc nelíbila.Děj takový narychlo uplácaný ,těžkopádný Postavy špatně vykreslené .Možná jsem v dobu čtení nebyl na stejné vlně.Ale ve srovnání s KALLENTOFTEM nebo jinou švédskou dvojicí ROSSENFELDTEM a HJORTHEM to bylo slabé.Přitom Písečný muž to bylo jiné kafe

LuckaH2
19.09.2015 3 z 5

Pro me nejhorsi ze serie...tolik prehnanych scen, be nektere zbytecne a zdlouhave popsane(rvacka s vudcem bezdomovcu, akce ve sklepe), troska z hlavniho hrdiny... Do pulky me to vubec nebralo, pak se to rozjelo, ale nepomohlo mi to. Predchozi 3 knihy bomba ale tahle ne...

aneta3874
18.09.2015 4 z 5

Kniha má výbornou atmosféru, kterou se drží od prvních stran až do konce. Bohužel mě zklamalo celkové rozuzlení, které mi připadalo natolik neuvěřitelné, že podkopalo nejen fyzikální zákony.

patenka
17.09.2015 5 z 5

Úžasná kniha ,napínavá až do konce a opravdu silně čtivá..těžké rozloučení s detektivem Joonou..

Iren80
17.09.2015 5 z 5

Perfektni pocteni !!!! Vrele doporucuji.

Mišmiš
16.09.2015 5 z 5

Hustýýýýýý.....nejlepší kniha serie. Miluju je a doufám, že jich bude ještě hodně :-)

Richardson
16.09.2015 5 z 5

Rozhodně nejlepší díl série.

Jonn
15.09.2015 4 z 5

Od Keplera jsem četla pouze Hypnotizéra, který mě však nijak extra neohromil. Avšak Stalker byl jednoduše dech beroucí. Když už si myslíte, že vrahem je určitá osoba, po pár kapitolách si opět musíte položit otázku ,,Kdo je vlastně skutečným vrahem?". Některým lidem se pár situací možná bude zdát až přehnaných, ale stejně vás z tohoto thrilleru bude mrazit.

JPO
10.09.2015 5 z 5

Jako fans všech knih LK opět nadšen ...

Denisa.knizky
09.09.2015 5 z 5

Od Keplera jsem cetla vsechny knizky a musim rict, ze Stalker byl asi nejlepsi z nich. Doporucuji, jednoduse psany, velmi ctivy detektivni pribeh k oddechovemu cteni.

Zuzu88
09.09.2015 2 z 5

Knihu jsem přečetla velmi rychle,ale celé je to až moc přehnané,překombinované,neuvěřitelné.Pro mě zatím nejhorší od tohoto spisovatele.

Zrzavá_Tereza
08.09.2015 5 z 5

Za mě boží!
Stalkera jsem doslova zhltla a jen těžko, těžko jsem se po dočtení knihy rozloučila s Joonou Linnou...

dalia1769
03.09.2015 4 z 5

Kniha má trochu pomalejší rozjezd, ale poté, co se na scénu vrací Joona Lina, se příběh rozjede a čte se opravdu jedním dechem. Zločiny jsou tentokrát opravdu trochu extrémní a nejsem si jista, zda by se podobný příběh vůbec ve skutečnosti mohl odehrát, ale kdo ví... Rozhodně napínavé čtení, i když předchozí tým vyšetřovatelů s Joonou v čele se mi líbil mnohem více, Adam je hodně nevýrazný a Margot, snad až na samý závěr knihy, velmi nesympatická.

Baarbucha
03.09.2015 4 z 5

Kniha je zajímavá, dobře se čte, ale když se člověk zamyslí, tak detaily do sebe nezapadají, někdy to na mě působilo jako slátanina. Škoda