Tajemství klášterní kuchyně
Josef Imbach
Pikantní epizody a chutné recepty, jídlo, gastronomie, církevní život, kuchařské recepty, příběhy.
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2005 , PortálOriginální název:
Geheimnisse der kirchlichen Kuchengeschichte, 2002
více info...
Přidat komentář
Jen krátký komentář - slibný název, totální zklamání. Jak literární, tak recepty.
Kniho som dostal od kamarátov a čakal som klasickú kuchárku s nejakými historickými faktami. Bol som však veľmi milo prekvapený pretože kniha má v niektorých častiach niečo čo by sa dalo nazvať dejom. Recepty ktoré sú v knihe sú dobové a vôbec nie prispôsobené súčasnej gastronómii. Je to super lebo človek ak má dostatok trpezlivosti a vie zohnať nie zrovna bežné suroviny môže ochutnať fakt zaujímavé chute. Alebo si môže recepty prispôsobiť. Fakt veľmi podarená kniha.
Štítky knihy
řeholní, klášterní život mnichové, mniši gastronomie historické recepty
Autorovy další knížky
2005 | Tajemství klášterní kuchyně |
2017 | Biblické divy a zázraky : Nadčasový existenciální význam |
2016 | A učil je v podobenstvích |
2018 | Radost z Bible: Cesty k hlubšímu porozumění sv. Písmu |
Fantastická kniha pro všechny gurmány, kteří v kuchyni nejenom rádi experimentují, ale navíc si o stolování také rádi počtou v historickém kontextu. Švýcarský teolog a historik Josef Imbach tak chutě servíruje jako předkrm jídla klášterní, aby se přes pomíjivé radosti věčného města a nepříjemnosti půstu dostal k hlavnímu chodu - tedy jak se svatí dostali k plotně a proč pověrčivost prochází žaludkem. Přes sto receptů k vyzkoušení a spousta dobových vyobrazení k tomu. Laskomina!