Víme, co jíme?
Tereza Vrbová
Kniha Vám pomůže orientovat se mezi přídatnými látkami, tzv. Éčkami. První kapitolu tvoří slovníček důležitých pojmů, ve druhé jsou definovány jednotlivé kategorie přídatných látek (konzervanty, emulgátory atd.). V několika dalších kapitolách naleznete obecné informace o používání přídatných látek, jejich testování, možném vlivu na lidské zdraví a řadu dalších. V šesté kapitole jsou popsány všechny přídatné látky, které se mohou v České republice v potravinách používat i některé látky, které jsou v současné době zakázány, ale mohou být v budoucnu povoleny nebo se používají v cizině. U každé látky je uvedena stručná charakteristika, oblast použití, možné nežádoucí účinky a legislativní status.... celý text
Přidat komentář
Super kniha, přehledná, jasná, stručná. Líbí se mi, že uvádí symbol prasátka (živočišný původ éček) i u těch éček, která by jen mohly být živočišného původu. Určitě doporučuju každému... Taková menši bible pro nakupování :).
Pokud vám není jedno, co jíte, rozhodně tuto knihu doporučuji. Najdete zde rozsáhlý přehled bezpečných i nebezpečných látek, se kterými se setkáváte v potravinářských výrobcích. Kniha je srozumitelná a přehledně uspořádaná.