Víme, co jíme? přehled
Tereza Vrbová
Kniha Vám pomůže orientovat se mezi přídatnými látkami, tzv. Éčkami. První kapitolu tvoří slovníček důležitých pojmů, ve druhé jsou definovány jednotlivé kategorie přídatných látek (konzervanty, emulgátory atd.). V několika dalších kapitolách naleznete obecné informace o používání přídatných látek, jejich testování, možném vlivu na lidské zdraví a řadu dalších. V šesté kapitole jsou popsány všechny přídatné látky, které se mohou v České republice v potravinách používat i některé látky, které jsou v současné době zakázány, ale mohou být v budoucnu povoleny nebo se používají v cizině. U každé látky je uvedena stručná charakteristika, oblast použití, možné nežádoucí účinky a legislativní status.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Víme, co jíme?. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (2)
Super kniha, přehledná, jasná, stručná. Líbí se mi, že uvádí symbol prasátka (živočišný původ éček) i u těch éček, která by jen mohly být živočišného původu. Určitě doporučuju každému... Taková menši bible pro nakupování :).
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Víme, co jíme? v seznamech
v Přečtených | 15x |
v Doporučených | 4x |
v Knihotéce | 18x |
v Chystám se číst | 9x |
v Chci si koupit | 1x |
v dalších seznamech | 1x |
Pokud vám není jedno, co jíte, rozhodně tuto knihu doporučuji. Najdete zde rozsáhlý přehled bezpečných i nebezpečných látek, se kterými se setkáváte v potravinářských výrobcích. Kniha je srozumitelná a přehledně uspořádaná.