Víme, co jíme? podobné

Víme, co jíme?
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17216/bmid_vime-co-jime.jpg 5 13 13

Kniha Vám pomůže orientovat se mezi přídatnými látkami, tzv. Éčkami. První kapitolu tvoří slovníček důležitých pojmů, ve druhé jsou definovány jednotlivé kategorie přídatných látek (konzervanty, emulgátory atd.). V několika dalších kapitolách naleznete obecné informace o používání přídatných látek, jejich testování, možném vlivu na lidské zdraví a řadu dalších. V šesté kapitole jsou popsány všechny přídatné látky, které se mohou v České republice v potravinách používat i některé látky, které jsou v současné době zakázány, ale mohou být v budoucnu povoleny nebo se používají v cizině. U každé látky je uvedena stručná charakteristika, oblast použití, možné nežádoucí účinky a legislativní status.... celý text

Podobné knihy (2)

Tajemství výrobců potravin Tajemství výrobců potravin Vít Syrový

Odkryjme tajemství výrobců potravin a podívejme se na to, jaké látky se v moderní průmyslové produkci běžně užívají. Co dnes ve skutečnosti obsahují průmyslově vyráběné potraviny? více


Hřbitov na talíři Hřbitov na talíři Jan Šťastný

Unikátní příručka uceleně popisuje používání živočišných surovin v potravinářství, v kosmetice i v oděvním průmyslu a dalších oblastech. Věděli jste, že do jídla se dává rozemletý hmyz jako barvivo, žaludky telat se použ... více

Štítky knihy

zdraví stravování, výživa Éčka v potravinách

Autorovy knížky

2001  91%Víme, co jíme?