Třinácté znamení
Elizabeth Briggs
Vlci zvěrokruhu / Vlci zverokruhu série
1. díl >
Erotikou nabitá vlčí romance Ayla se cítí jako vyděděnec, nikdy nebyla uznána jako právoplatný člen smečky znamení Raka. Naděje vkládá do Konvergence – shromáždění všech smeček, kde získá nejen schopnost přeměňovat se ve vlka, ale bude jí také přidělen osudový partner vyvolený Slunečními čarodějkami. Naplní se konečně její sen o lepším životě? Nebo bude muset čelit ještě horším výzvám?... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
Moon Touched, 2021
Tohle bylo hodně, hodně dobré čtení, byť nejsem cílovou skupinou. I když si základní námět autorka vypůjčila ze Stmívání, smekám, jak jej dokázala rozvinout a pracovat s ním, kam původní myšlenku posunula. Určitě přečtu i další díly.
Do knihy sa mi dlho nechcelo pustiť, ale som veľmi rada že som sa do nej odhodlala. Bola to naozaj príjemná jednohubka. Veľmi sa mi páčil svižní dej, žiadne dlhé obkecávačka, proste sme rovno vrhnutý do deja. Svorka Raka bum ideme ďalej. Mne sa knižka veľmi páčila i keď bola predvídateľná a vlastne ma tam nič neprekvapilo, tak som sa musela u knihy celú dobu tak prihlúplo usmievať. Proste pohľadenie po duši.
Recenze: Třinácté znamení
Vlčí romance plná vášně a magie! Ayla, outsiderka, která nikdy nebyla přijata do smečky Raka, hledá naději na Konvergenci. Na tomto shromáždění smeček může získat schopnost přeměny a objevit svého osudového partnera – vyvoleného Slunečními čarodějkami.
Podaří se jí konečně najít domov a lásku, po které vždy toužila? Kniha mě naprosto vtáhla do světa, kde se mísí napětí, emoce a mystika. Ayla je postava, se kterou jsem se snadno ztotožnil/a – její touha po přijetí a lásce je neuvěřitelně silná.
Hodnocení: (5/5) – Tato kniha je skvělým příkladem toho, jak fantasy může prozkoumávat hluboké lidské touhy a vztahy. Pro fanoušky vlčích romancí a magických příběhů je to rozhodně must-read!
#TřináctéZnamení #ElizabethBriggs #VlčíRomance #FantasyKnihy
Řekla bych že povedený fantasy román. Spisovatelka vytvořila zajímavý svět, který spojuje znamení zvěrokruhu, vlky a další bytosti.
Dle předchozích komentářů, musím říct, že jsem ráda, že jsem knihu četla v originále. Určitě se to vyplatí minimálně v romantických scénách, jelikož ty překlady často člověk musí protrpět a neužije si to.
Je to dobré, neříkám že ne. Ale také mi to přišlo jak ušité horkou jehlou. Chemie mezi hlavními hrdiny byla nějaká divoká a rychlá.... a konec, samozřejmě konec ala styl: Sáhni po dalším díle......
Nádhera,vlci a čarodějky, úžasný.Ayla byla bojovnice,Kaden úžasný vlk měňavec.Jo,to se povedlo. Má to krásný začátek série
Na knihu se mi v knihovně prášilo už od jejího vydání. Pořád jsem odkládala čtení, protože mi byla protivná obálka, název, a i to že jde o erotický román.
Nakonec jsem jí vzala do rukou na základě článku v Pevnosti. A nelituji, dokonce jsem si už objednala další díly. Čte se to dobře, ale příběh je slabší. Rozhodně to nepřekonalo Patricii Briggs.
3,5/5
Fantasy knihy nejsou mou parketou, ale na doporučení jsem tuhle sérii zkusila. Nepřesvědčila mě k tomu, abych ve fantasy knižním světě pokračovala, přesto si mě okouzlila natolik, že jsem všechny díly přečetla v jednom tempu a kamarádce jsem je ani nechtěla vracet, jak se mi líbily.
Na tuhle sérii jsem viděla samé pozitivní ohlasy, a proto jsem se rozhodla, že je čas si jí konečně taky přečíst.
První díl nás seznamuje s hlavní hrdinkou Aylou, která se snaží najít své místo ve světě vlkodlaků. Ayla je outsiderka ve smečce Raka. Nikdy nebyla plně přijata mezi ostatní, a proto se upíná k naději, že by jí Konvergence – magické shromáždění všech smeček – mohla poskytnout šanci na nový začátek. Během této události má získat schopnost přeměny ve vlka, ale také osudového partnera, kterého pro ni vyberou Sluneční čarodějky.
Ze začátku jsem z toho měla rozporuplné pocity a nebyla jsem si jistá, jestli mě to vůbec bude bavit a jestli jsem z vlkodlaků už nevyrostla. Když jsem se ale do knihy začetla a poprvé se tam objevil Kaden - vůdce smečky Hadonoše měla jsem jasno, že tohle bude něco pro mě.
Kniha je nabitá akcí, je psaná svižně a stránky vám rychle utíkají před očima. Jakmile jsem se do knihy začetla, tak jsem se od ní nemohla odtrhnout až do samotného konce a přelouskala jsem jí za jedno odpoledne.
Líbilo se mi, jak autorka rozdělila smečky podle znamení zvěrokruhu a každá smečka měla jiné rituály, magické schopnosti a vlastnosti. Myslím, že jsem nic podobného nečetla a přišlo mi to originální.
Nečekejte od toho ale nějaký velký world building, je to vlčí romance nabitá erotikou a je to pojmuto jako urban fantasy. U některých erotických scén budete neskutečně cringovat, obzvlášť při opakování slov jako ocas nebo jeskyňka, ale na druhou stranu pokud chcete něco u čeho se fakt pobavíte, budete napnutý jak struna a nezavaříte si u čtení mozkové závity, tak tohle moc doporučuju. Já jsem se bavila a vlastně jsem si tuhle vlčí jednohubku moc užila. Už se těším na další tři díly, které si rozhodně přečtu.
3,5/5
V této knize byl největší problém erotické scény. Nevím zda to bylo překladem, ale bylo to cringe. Hlavně opakování slova ocas a jeskyňka. Připadala jsem si jako několik let zpět když jsem četla fanfikce :D
Doufám, ze se to v dalších dílech zlepší. Dost to jinak skvěle napsanou knihu kazilo.
Jinak je kniha napsaná fajn. Čte se velmi dobře a svět je zajímavej.
Vlci, vlci a zase vlci. I když jsem vyrůstala na Stmívaní a Upíří deníky žeru dodnes, tak tyhle vlky, se sexy těly jsem si zamilovala úplně stejně.
Autorka nás moc dlouho nenapíná, a i když máme v ruce teprve první díl trilogie, hned ze začátku má ty správné grády. Kniha vás chytne hned od první kapitoly a máte nutkání číst dál a dál protože tohle prostě nezvládnete odložit.
V hodně situacích jsem zadržovala dech, potlačovala vztek a chtěla se rvát, za Aylu a za Hadonoše. Kniha je totiž plná napětí, vyhrocených situací a nečekaných zvratů, u kterých budete valit oči.
Moc se mi líbilo, jak autorka zasadila kouzelný svět do našeho světa. Musela jsem se usmívat, když jsem četla charaktery různých znamení, a jak krásně smečky dokázali dostát svému znamení.
Na druhou stranu mi ale v knize chybělo nějaké vysvětlení, jak se k magickému světu staví lidi, vědí o vlcích nebo žijí v nevědomosti?
Romantická linka je lehce naťuknutá a je to tak roztomilý. Při hodně situacích jsem se musela vyloženě smát, zvláště při jedné. Ale tu vám rozhodně nebudu prozrazovat, protože tohle si musíte přečíst.
Ayla je super, silná holka, co si jen tak z ničeho nenadělá do gatí. Bylo mi strašně smutno z toho jak to v životě měla těžké.
Ayden je ze začátku těžkej bručoun ale má srdce na správném místě a zamilujete si ho jak kvůli jeho dobrosrdečnosti, oddanosti, tak i kvůli tomu, jak je sexy. Alespoň teda v mé představě takový byl.
Konec mě totálně odrovnal a hned jsem se pustila do dalšího dílu.
Takže jestli máte rádi fantasy, tahle knih by vás neměla minout.
Na tuto vlčí romantiku (erotiku) jsem se chystala už dlouho a měla vysoká očekávání, která se ne úplně naplnila. A obávám se, že zde je to chyba jen a pouze překladu. Nerada to píši, ale tady se to nepovedlo. Věřím, že v originále to mělo úplně jiný náboj, a budu si to chtít i ověřit. Problém byl u překladu erotických částí. Bylo to tak špatné, že to vždy zabilo úplně celou atmosféru.
Příběh je jinak perfektní. Má dobrou zápletku, skvělou myšlenku, uvěřitelné hrdiny a i chemie funguje. Vždy do okamžiku, než romantika přešla v erotiku.
Máme zde vlčí smečky tzv. měňavců, které jsou rozděleny podle znamení zvěrokruhu, je jich tedy 12. Každá smečka má svého alfa vůdce a funguje tam určitá hierarchie. Ayla je součástí smečky raka, je dcerou alfy, ale je kříženec, protože její matka byla člověk, a proto je ve své smečce vyvrhel.
Tady mi bylo Ayly neskutečně líto. Všichni, až na jejího bratra Wesleyho a kamarádku Miru, se k ní chovali doopravdy strašně. I její vlastní otec.
Blíží se konvergence, kde se Ayla poprvé promění ve vlka a také by tam mohla najít svého druha, ideálně z jiné smečky. Vše upíná k této události.
Tam se samozřejmě stanou šílené věci, které nebudu spoilerovat. Ayla doopravdy opustí smečku raka, ale vůbec to nebude tak, jak si představovala.
Na novém místě se pohybuje mezi tím, zda získala nový domov nebo je pouhou zajatkyní, návnadou. Musí se tam naučit žít a dokázat, že se jí dá věřit.
V příběhu se objevuje třináctá smečka, sluneční a měsíční čarodějky a párová/druhová pravidla a problémy vlků. Kniha se čte rychle, pořád se tam něco děje a na konci víte, že ihned potřebujete další díl. Jsem zvědavá, jak ze své situace na konci Ayla v dalším díle vybruslí, a jestli vůbec.
Podobných knih už jsem četla více, ale tady to bylo okořeněno hodně žhavou erotikou, která poměrně fungovala. Navíc fungování vlkodlačích smeček podle zvěrokruhu bylo hodně zajímavé a originální. Jediné z čím jsem měla problém byly zbytečné sprosté slova a některé výrazy, které mi obecně lezou na nervy jako jeskyňka, ocas apod. Ale celkově opravdu povedené, hned objednávám další díl.
Krásné, vtipné, čtivé. Perfektně vymyšlený svět. Propracovaný. Ayla je díky svému otci odpadlík, i když je dcerou Alfy. Jediná její naděje je, že jí vyberou druha a bude moc začít znova. No. Začne určitě, jen jinak, než si představuje. Příběh pádí, jak namydlený. Ayla je super. Čím je víc nervózní, tím je vtipnější. Jen ty konce nesnáším. Tomu se říká navnadění na další díl
Fantastický! Obálka je trochu šílená a mohla by odradit, ALE! je to vážně boží a čtivý! Hned od začátku vplujete do děje a akce, žádné složité vysvětlování světa a pravidel. Jede se na plný plyn až do konce. Je to vtipný, je to žhavý, prostě plný počet!
Do knihy jsem se pouštěla bez nějakého většího očekávání a vlastně jsem objevila dost návykovou sérii. Aneb pokud jste vyrostli jako já na Stmívání (a máte radši vlkodlaky než upíry), tak kniha má podobný vibe a mohla by vás bavit.
Kniha je napsaná jednoduše. Je to neskutečně čtivé a obsahuje spoustu dialogů. Hlavní hrdinka je vtipná, drzá a bojovná. Nebojí se vyjádřit názor, i když ví, že to pro ní neskončí nejlíp a hlavně není hloupá. Tajemný Kaden je klasický sen (snad) všech žen erotických románů, kolem kterého je velká sexy aura.
Na zadní straně je psáno: erotikou nabitá vlčí romance. Nějaká ta scéna tady je (taková až ujetější, ale ok :D), ale není tady na každé stránce jedna, což mi plně vyhovovalo. Bohužel se v překladu pořád nemůžeme obejít bez bizarnějších názvu pro intimní partie. :D
V prvním díle se spíše seznámíte s tím o co jde a jak to v tomto světě funguje. Líbilo se mi, jak autorka vlky ve znamení zvěrokruhu pojala. Zápletku to má a na konci byla i ta akce a cliffhanger. Asi nečekejte nic světoborného, ale za mě je to velmi čtivá romantasy u které si užíváte takový ten pocit “guilty pleasure a návrat upírů a vlkodlaků na scénu.
Erotická tetralogie se špetkou magie a velmi předvídavým fantasy světem vlkodlaků. Začala jsem číst, neboť zvědavost mi nedala a potřebovala jsem vědět, co na téhle knížce tady všichni máte a proč se vám tak líbí. Od erotických románů přílišná očekávání nemám, ale tenhle první díl se celkem povedl a byl nečekaně čtivý. Zbytek série stojí za starou bačkoru, ale zrovna začátek byl příjemným čtením. Šikanované děvče konečně najde své místo, kamarády i lásku. A protože je to vlčice, tak si užije i svou první pořádnou říji se vším všudy. Ehm, bylo to zajímavé, taková kombinace živočišné erotiky byla zajímavým zpestřením. Škoda jen, že další díly této série už nebyly nikterak zajímavé a celý ten příběh se začal dost natahovat jako nějaká devadesátková telenovela. V dalších dílech už jsem dokonce všechny sexuální scény přeskakovala, protože mne prostě jen zajímal ten děj a jak to dopadne. A pak už mne nezajímalo ani to. Předvídavost, malicherné dohadování, nelogická rozhodnutí a zploštělé chování postav - to jsem dostala v dalších dílech a popravdě už ani za ten poslední nebudu utrácet peníze. Ale ten první díl, ten fakt stál za to.
čarodějnice vlkodlaci pro ženy nadpřirozené bytosti zvěrokruh paranormální jevy vlci romantika nadpřirozené schopnosti romance fantasy erotické romány životní osudyAutorovy další knížky
2023 | Třinácté znamení |
2023 | Osudové pouto |
2024 | Měsíční čarodějky |
2024 | Odhalená pravda |
Já nevím, nechci kazit hodnocení, ale za mě to zas tak dobrý nebylo. Námět knihy dobrý - zajímavý. Mám, ale pocit, že to bylo celý divně přeložený, erotické scény byly docela nudné a ten překlad - bože, jeskyňka, šťáva.... Přesto mě vlastně zajímá, jak to dopadne. Abych něco vypíchla, tak to, že děj ubíhal rychle a nebylo tam žádné protahování...