Vrah andělů

Vrah andělů
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542542/bmid_vrah-andelu.jpg 4 380 380

Jessica Blackwood série

1. díl >

Jessica Blackwoodová doufá, že její kariéra iluzionistky už je minulostí… Jenže vrah se zdánlivě nadpřirozenými schopnostmi ji donutí znovu si všechny triky a kouzla připomenout! Na hřbitově je nalezena mrtvola dívky. Plazí se z hrobu, jako by se pokoušela vyhrabat ze země. Tvář má podivně znetvořenou. A rakev, ve které ležela, byla původně zapečetěná. Vyšetřovatelé se s podivným případem obrátí právě na agentku FBI Jessicu Blackwoodovou, která pochází z rodiny iluzionistů. Od rodinné tradice se sice snaží co nejvíc odstřihnout, ale policistům nedokáže říct ne. Její schopnost prohlédnout jakýkoliv trik a najít realistické vysvětlení, jsou jediná šance, jak chytit vraha, který možná ani není člověk…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Angel Killer, 2014


více info...

Přidat komentář

lucie2371
24.09.2024 5 z 5

Tak tohle byla slušná jízda! Naprosto strhující thriller z prostředí kouzel a iluzí. Bylo zajímavé se o tom něco málo dozvědět.
Kniha vás udržuje v napětí od začátku až do konce a nestačíte při jejím čtení žasnout.
Doporučuji všema deseti!

Tída
13.09.2024 3 z 5

Ze začátku mě hodně bavilo dozvídat se víc o kouzelnických tricích, vlastně mě to po celou dobu bavilo víc než samotná zápletka. Postava Damiana a to, jak se k němu Jessica chová, mi nesedí, připadá mi to až přehnané a těžko uvěřitelné. Bohužel konec odfláknutý, jinak by to bylo na 4*, ale takhle slušné 3.


LilianTae
11.08.2024 5 z 5

Jako obvykle mě zaujal název a měla jsem štěstí, že je to první kniha série. Od autora už jsem četla Dívku pod hladinou a to mě moc nechytlo tématem, ale kvalitě textu se nedalo nic vyčíst.

První kapitola mě poněkud zmátla, ale rychle se to překlopilo do detektivní zápletky, tak to budiž odpuštěno. Kouzelnické téma mě hodně chytlo - dívat se na věci jinou optikou než standardní vyšetřovatel a i ty vraždy byly o dost nápaditější než běžná mrtvola nalezená v kontejneru na odpadky.

Trochu mě tam rozčiluje Damian. Něco mi říká, že z něj bude enigma celé série až do posledního dílu. To nemám úplně ráda, když něco nevím. :D Ale chápu, že to asi bude ten největší tahák na to, aby si člověk přečetl i další díly, což možná i udělám.

Za mě tak solidních 5 hvězd bez žádných ale. Až budu mít chuť na další kvalitní detektivku, budu vědět kam sáhnout.

Pavlnka
16.07.2024 5 z 5

Skvělé čtení, které má spád a nepostrádá na zajímavosti. Autor opět nezklamal.

TinaTina
14.07.2024 5 z 5

Tak tohle bylo naprosto boží! Hltala jsem kazdou stranku stejne dychtive jako Šelmu a dalsi dily. Andrew Mayne umi proste propojit do detektivek nevidane tema, neni to tak klasicka detektivka s otrelymi napady jako najdeme u ostatnich autoru, a to nechci hanit jine skvele propracovane detektivky! Ale Mayneho napady na postavy jsou za me jedinecne.

Ennie
12.07.2024 audiokniha 4 z 5

Kniha se mi moc líbila... příběh, neotřelé spojení kouzelnických triků a vražd, postavy sympatické..jen ten konec. Ach jo. Chtělo by to dotáhnout a nějaké pořádné vysvětlení.

Hedunie
05.07.2024 3 z 5

"Přečteno" jako kniha do ucha. Námět zajímavý, takový ještě nevyčerpaný :). Iluzionistické detaily jsou příjemným oživením. Děj má rychlý spád, ale ten konec?? Dvakrát jsem se vracela v poslechu, protože jsem měla dojem, že jsem něco vynechala. No snad bude nějaké rozuzlení v příští knize.

Aires
03.07.2024 5 z 5

Abrakadabra, z téhle knihy mi brada spadla...

Andrew Mayne je zkrátka kouzelník. Jeho tajnými kouzly jsou jedineční hrdinové, napětí, šarm a triky. Z každé knihy, ktero jsem od něj zatím četla, udělal velkou show jako stvořenou pro televizní obrazovky. Na poli akčních thrillerů je zkrátka král a dostane vás do tranzu během pár prvních stránek. Z kletby Imperius ho ale vážně nepodezírejte, za vším jsou jen jeho spisovatelské schopnosti.

Tuto sérii jsem nejprve neprávem odsuzovala, jako kouzelnický nesmysl, divné téma, divná hrdinka. I s těmito předsudky jsem nakonec ohromená a čtení jsem si nesmírně užila. Spousta akce, dynamiky, mistrné iluze, tajemný Damián a hlavně nesmírně ,,inteligentní,, triky, hrdinové a kniha.

Mám ráda chytré, nápadité čtení a se svými zajímavými postavami autor hravě strčí do kapsy všechny ty agenty co umí jen střílet, zoufalé matky hledající děti, vraždící manželky a všechny další nudné postavy ze současných thrillerů!

janastok
23.06.2024 3 z 5

Kniha má dobrý potenciál, který myslím není plně využit. Zajímavé a originální téma iluzí a kouzel, ale značně nevěrohodné a zbytečně ukecané. A hlavní hrdinka je takový Všeználek.

Charming
13.05.2024 4 z 5

Autor krásně spojil svět kouzelníků s vyšetřováním FBI. Kniha byla opravdu napínavá i když konec byl trochu slabší. Jsem velmi zvědavý na další dil.

Netae
20.04.2024 3 z 5

Jako kladné hodnotím krátké kapitoly, které donutí rychle se posouvat v ději. Děj i hlavní hrdinka jsou zajímavé a neobvyklé, jenže celý příběh je dost bizarní a nedotažený. Vševědoucnost jedné z postav, která pomáhala s vyšetřováním byla neskutečná. Třeba je to vysvětleno v další knize této série, ale myslím, že po ní nesáhnu.

petulik330
18.04.2024 4 z 5

V této knize jsou jen dvě věci kterou bude čtenář vědět jistě. A to že vrah udeří znovu. Jen nebudeme vědět kdy a jak. A také že se použije kouzelnickou iluzi.
Předně tak to mám ráda. Kniha byla plná napětí, nepředvídatelná. Čtenář neví jak další vraždu spáchá a jakou iluzi použije.
Jedna hvězdička dolů je za ten konec jak již bylo zmiňováno. Jinak se podívám po dalších dílech.

Fortuna7
30.03.2024 4 z 5

Celá kniha byla naprosto úžasná, neskutečně bizarní a hlavně velmi čtivá, ale pak bohužel (klasicky) přišel uspěchaný a trochu odfláknutý konec. Velmi jsem si oblíbila hlavní hrdinku, ale největším tahákem celé knihy byla hlavně autorova práce s kouzelnictvím a celkově popisy kouzel. Jsem zvědavá na další díl a doufám, že se v něm to zakončení trochu dořeší.

Timkim
04.03.2024 3 z 5

No nevím, nejsem si zcela jistý, zda si seženu pokračování. Kouzla a iluze fantastické, vysvětlení kouzel perfektní, ale ten děj nám malinko pokulhával. Absolutně žádný wow efekt, občas návaznost zcela náhodná a bez pořádného vysvětlení. Navíc ten konec? Žádný zázrak, ale zabít čas se tím dá. 70%

Belanna
08.01.2024 4 z 5

Pěkné představení.
Kouzla a iluze, které jsou Maynemu tak dokonale blízké a kterým rozumí, nás provázejí dějem celé knížky a to nejenom na straně pachatele, ale hlavně na straně FBI v podobě agentky Jessici B.
Přestože námět byl zajímavý a čtivý, zatlačuje ho do pozadí fakt, že tato série byla u nás vydaná až po dalších, pozdějších sériích, které jsou více propracované a vyzrálejší.
Nicméně Jessica se mi líbí a pokud budou vycházet další díly (jeden už je), bez váhání si je přečtu.

Kanimůra2
16.12.2023 4 z 5

Kniha se mi dost líbila. Čtivá. A velmi neotřelá tím, že se do policejní práce zapojila bývalá iluzionistka. Zkusím další díl

lisell
03.12.2023 4 z 5

Knížka měla super dynamiku. Krátké kapitoly, které vás nutí číst dál a dál. Hltala jsem každé slovo. Netrpělivě jsem čekala, jak se celá záhada s Čarodějem rozmotá a bohužel mě ve finále konec trochu zklamal. Nemůžu si pomoc, ale přišel mi trochu nedotažený až odfláknutý. Když vezmu, jak skvěle byl celý děj postavený, čekala jsem finále víc propracované. Ale hned se pouštím do druhého dílu, tak uvidíme...

Didi15
06.11.2023 4 z 5

První díl rozhodně lepší druhý , zajímavý příběh , ale chybí tomu něco , aby to bylo dokonalé .

snimcibdim
04.11.2023 1 z 5

Zajímavý námět ale naprosto diletantsky zpracovaný. Má to tolik logických a jiných děr, že to jsou spíš síťované punčochy než ucelený příběh. Tam, kde si autor už vůbec neví rady, buď někam rychle odbočí, nebo to zakecá nějakými "zajímavostmi" nebo přinejhorším nasadí záhadného D..
Konec zcela bezradný. Celé jaksi nedodělané.
Měl mi to někdo sebrat, když došlo k odhalení první vraždy na hřbitově, a žila bych v domnění, že jsem přišla o nevšední detektivku. Takto musím žít s vědomím, že jsem promrhala pár hodin života.

Placka007
01.11.2023 4 z 5

Super, jen škoda toho toho "zrychleného" konce.