Všemi smysly

Všemi smysly
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541805/bmid_vsemi-smysly.jpg 4 263 263

Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. V lásce to také není žádná sláva… naštěstí se ale v té správné chvíli zjeví Josh Walker, sexy potetovaný fešák, hokejová hvězda a zároveň její nový soused. Stačí jediný jeho pohled nebo dotek, aby Ember zapomněla na svoji bolest. Když ale vyjde najevo Joshovo tajemství, její svět se otřese. A Ember se musí rozhodnout, jestli zvládne milovat muže, který by ji mohl zničit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Full Measures


více info...

Přidat komentář

MirrorIsis
předevčírem 5 z 5

Od autorky jsem loni četla Nedokončený příběh, který byl také pěkný. Kniha psaná tak, že se dobře a rychle čte , budí emoce. Školní hokejová hvězda je trochu obehraná písnička, ale když December není roztleskávačka, tak se to nechá snést. Co mi v obou knihách ale vadilo je dotýkání se témat války.

barborelka
15.09.2024 3 z 5

Jsem trochu na rozpacích, zacatek velmi smutný, tragický....krásné popsáno jak se kdo vypořádá se smutkem, ale romantická linka mezi Amber a Joshem mi přišla.jako klišé +hokej = nuda! Asi jsekm čekala mnohem víc, četla jsem víc smutnych příběhu které třeba končily tak jak tato kniha začínala, ztrátou někoho milovaného.....takže za mě průměr.


jitka_dankova
15.09.2024 5 z 5

Náročný příběh plný emocí. Uf, tušila jsem, že to nebude pro mne, ale stejně jsem si to prostě musela přečíst (víte, prostě autorka Čtvrtého křídla... chtěla jsem vědět, jaká je v "normálních" příbězích). Příběh si plně zaslouží pět hvězdiček, jen si rozmyslete před čtením, jestli máte sílu přečíst si, co všechno se na hlavní hrdinku navalí a jak náročné bude se s tím vším poprat. Prostě s otevřením téhle knížky otevíráte neuvěřitelnou emocionální nálož. Začátek byl takový smutný, zdlouhavý a pak vše šlo tak nějak moc dobře, smutně, divně, ale až podivně "dobře". Pořád jsem si říkala, kdy se to sakra nějak zvrtne. A zvrtlo. Jo, čtení této knížky bylo náročné, myslím, že zůstanu u autorčina fantasy světu. Pokud ale zrovna vy potřebujete dávku silných emocí, směle do čtení.

Ešína
12.09.2024 5 z 5

Toto předčilo mé očekávání. Emocionálně nadupaný příběh. Nejednou jsem potřebovala kapesník.

Ála1968
11.09.2024 5 z 5

Tak tohle byla taková emoční bomba.Na rovinu říkám, že jsem brečela a nemohla přestat.Tak nádherný příběh plný bolesti, lásky a naděje.Budu se těšit na Jaggera

petusska01
09.09.2024 5 z 5

Uuuu, táto autorka sa pomaly ale isto dostáva do popredia, nie len v mojom rebríčku obľúbených.

Vopred poviem, že vdaka anotacii som sa voviedla do omylu, ze ide o nejaku hokejovu romantiku. No to veruze ani nahodou.

Toto bola emocionálna nálož. Veľmi veľmi dobre podané emócie ako negatívne, tak aj pozitívne. Postupne sa prepracovavame osobnosťou a vyrovnavanim sa celkovo so životom nie len hlavných hrdinov, ale vlastne celej rodiny Ember. A Josh? V knihe je zobrazený ako Muž s veľkým M. Klobúk dole pred Ember, že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Ja neviem, či by som sa s týmto Joshovým tajomstvom vyrovnala popravde. Plus, chcela by som nejaký dlhší epilog, nejaké pokračovanie, čokoľvek. Veľmi som si ich spolu obľúbila.

Bonusom pre mňa boli tie útržky návratu do minulosti, kde sme si všimli, ako Josh si všímal Ember už skôr. Mam Veľmi rada takého vsuvky v príbehoch :)

Celkovo toto bola úžasná kniha. Nebolo to úplne ľahké čítanie, nie je to jednohubka. Je to také zasahujúce. Kvalitka toto.

Kubikuli
09.09.2024 5 z 5

Pěkná knížka, kde o emoce opravdu nebylo nouze. Kategorie spíše Young adult, ale i tak to bylo fajn čtení. Příběh je hezky napsaný, čtivý, s milým koncem. Řekla bych, že taková fajn oddechovka, i když to vzhledem k těžkému tématu není tak úplně pravda.

snilek.holka
07.09.2024 4 z 5

Často jsem v komentářích četla, ze příběh není ničím originální a oplývá jen samým klišé. A něco na tom tvrzení určitě je. Na druhou stranu je to ale krásně napsané a i když v podstatě víte co vás čeká, nebudete se nudit. Mě se příběh hodně líbil. Ukápla nejedna slzička….

““Domem se rozléhaly Chloeiny vzlyky a připomínaly nám, že zármutek nemá slitovaní, časový limit ani datum expirace.

Klarkaa
05.09.2024 5 z 5

Velmi krásná knížka, kterou jsem přečetla za necelé 3 dny, četla se jedním dechem.
Totálně mě pohltila, chtěla jsem jen pořád číst.
Velmi procítěná, hned na začátku už mi tekla slza
Už teď se těším jak si ji budu znovu číst později.

dam.si.knihu
02.09.2024 5 z 5

Když jsem viděla nabídku nové knihy od Rebeccy Yarros, jež napsala Čtvrté křídlo, nebylo pochyb, že si jí musím přečíst, takže za knihu moc děkuji @albatrosmedia @nakladatelstvi_fragment #spoluprace

Příběh tak krásný, ale velmi smutný. Na GR má 4,15 hvězdičky a nyní na DK 83 %. Zaslouženě. Autorka pro svůj příběh vybrala téma americké vojenské armády, kdy se hlavní hrdinka musí vyrovnat s velkou ztrátou.

Předem vás říkám, že pokud se ji rozhodnete číst, tak si nakupte pořádnou zásobu kapesníčků, neboť tento příběh vás zasáhne. Rebecca Yarros dokázala perfektně dostat do příběhu emoce, jež čtenář prožívá s hlavními hrdiny. Vytvořila nádhernou romantickou linku, kterou budete milovat, protože je uvěřitelná a chemie mezi hlavními hrdiny je hmatatelná. A jestli autorka něco umí, tak je to napsat úžasný příběh, který nebudete chtít odložit a budete ho hltat. Já jsem ho přečetla na jeden zátah a emoce ve mně doznívají ještě teď.

Je to kniha o ztrátě, vyrovnání, lásce, rodině a nalezení sama sebe.

Takže tuhle knihu si pište do seznamu a kupte! Já jí miluju

janca.hl
31.08.2024 5 z 5

Tak krásná zranitelná kniha plná těžkých rozhodnutí. Obsahuje několik inspirujících vět. Je dost spicy, ale je potřeba v knize cítit i jiný pocit, než jen zranitelnost. Doporučuji moc! Doufala jsem, že obálka bude mít větší hloubku, jako to u některých knížek bývá, ale jinak je i s ořízkou moc hezká. Občas mně teda vadilo, že u některých rozhovorů se člověk musel zamyslet, ke komu by to tak více "sedělo", nebo se musel vracet o pár řádků více, jelikož tam nebyly citace těch postav např. řekl Josh,... Občas také v knize byly chyby, ale jedná se o první čerstvý výtisk, tak to neberu jako velkou chybu :-).

Hatshepsut
31.08.2024 5 z 5

Nádherný příběh plný emocí, bez kapesníku jsem se neobešla. Je velmi těžké pokračovat v životě a nevzdat to, když přijdete o blízkou osobu. Kniha není o velkých dějových zvratech, je o pocitech. O velké síle lásky k druhému a k rodině. Autorka si mě opět o něco více získala, píše skvělé romantické příběhy. Při takovém vyprávění se necháte pohltit a přestanete vnímat okolí, což je za mě nejvyšší hodnocení správného románu.:-)

"Nepromarni život tím, že se budeš snažit, aby byli ostatní lidé šťastní, nebo dělat to, co bude podle tebe zapadat do těch tvých úžasných plánů. Riskuj. Jestli ne kvůli sobě, pak kvůli mně. Nenarodila ses proto, aby ses držela nějakého manuálu. Žij, zlato. Směj se, plač, křič a miluj. Uvědom si, že každá vteřina, kterou máš, stojí za každou kapku potu a slz, co jí můžeš dát."

EvikU.
30.08.2024 5 z 5

Ještě snad žádná kniha ve mě nevyvolala tolik různých slz. Slzy bolesti, zoufalství, smutku, ale i z radosti. Dostála svému názvu. Vnímala jsem ji doslova všemi smysly!

Na tuto knihu rozhodně v dohledné době nezapomenu. Ember přijde ve válce v Afghánistánu o otce, byl na vojenské misi jako lékař. Všichni se zhroutí, máma nejvíc a starost o mladší sourozence zůstane na chvíli na ní. Jediný, kdo by ji mohl z toho bahna vytáhnout je Josh.

Josh je hokejovým trenérem jejího malého bráchy Guse. Je nádherný, přátelský, vnímavý, s ním má po dlouhé době pocit, že žije. Jejich láska a přitažlivost je nakažlivá. Měla jsem z nich husinu.

Bylo nádherné číst i o rodině, která se tolik miluje. Vztah Ember a Guse byl skvělý. Babička, která dovedla říct správné slovo ve správný čas a nebo raději mlčet. Vždy vycítila, co rodina potřebuje a Ember se jí podobala. Já vlastně nevím, co víc napsat. Kniha je emoční jízda.

Přesto celá kniha není o štěstí, ale spíše o hledání sama sebe. Nezahodit lásku, která je většinou jen jedna za život. Postavit se k životu čelem i když to někdy bolí. Překonat strach, že se může něco stát. Vždycky se může něco stát, ale musíme žít tady a teď.

MAU256
30.08.2024 5 z 5

"Tohle jsi potřebovala vidět. Nikdy jsem ani jediný okamžik nelitovala, že tvého tátu miluju. Dokonce i po jeho smrti bych si ho znovu vybrala, a nemá to nic společného s vámi dětmi. I kdybychom vás neměli, roky, které jsem s ním mohla prožít, stojí za tuhle bolest." Ukázala na shledání, která se pod námi odehrávala. "K těmhle okamžikům se upínáš, protože možná bolí poslat ho pryč, ale nic se nevyrovná pocitu, když se ti vrátí. Jsi mnohem vděčnější za to, co máš, mnohem víc si uvědomuješ, jak je to vzácné."
Otočila se ke mně a vzala do dlaní mojí tvář, která se tak podobala její. "Neber lásku jako samozřejmost."

Ach, tak to bylo smutné, ale krásné čtení, příběh chvílemi láme srdce a slzy nejdou zadržet. Fandila jsem Joshovi, aby jí dokázal získat na svoji stranu, zasloužili si lásku, kterou nalezli. Pro romantické dušičky můžu jen doporučit ;-).

JanaŠamšová
29.08.2024 5 z 5

"Žij, zlato. Směj se, plač, křič a miluj. Uvědom si, že každá vteřina, kterou máš, stojí za každou kapku potu a slz, co jí můžeš dát."
Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. Ve správné chvíli se zjeví Josh Walker, potetovaná hokejová hvězda a zároveň její nový soused....
Protože Čtvrté křídlo není úplně můj žánr, rozhodla jsem se sáhnout po jiné knize autorky, abych si udělala objektivní názor na styl psaní a musím říct, že mi velmi sedl a kniha, kterou jsem koupila dceři, mě velmi mile překvapila. Škoda té jedné hrubky v ní. Příběh plný bolesti, touhy po životě a také sebeobětování a jak jinak, i vášně. Ember se ke všemu postavila čelem a vyrovnává se se smrtí nejbližšího člověka, otce. Ten zahynul jako lékař v Afghánistánu. Autorce inspirací byl manžel, což jsem se dozvěděla až na konci knihy, který je vojenský pilot.
Nejedná se o úplně odpočinkové čtení, příběh chvílemi láme srdce, na jeho konci jsem nezadržela slzy. Pochválit musím i ořízku, obálku. Velmi povedené a budu se těšit na další díl Vzlety a pády. Třeba dám šanci i Čtvrtému křídlu.

Sabča92
28.08.2024 5 z 5

Po přečtení Čtvrtého křídla je mi zcela jasné, že nutně potřebuji každou krásnou edici, kterou potkám, a mimo to, že neodolám žádné další knize, kterou autorka napíše a vyjde v češtině.

Všemi smysly je romantická new adult kniha s několika bolestnými zápletkami. Ember má pevně naplánovaný život a nic by ji nerozhodilo, kdyby se těsně před Vánoci nedozvěděla, že její otec tragicky zemřel. Její život se rozpadne jako domeček z karet, sleduje svou matku, jak se propadá do deprese a je na ni, aby se postarala o rodinu, o své sourozence.

Do Embeřina života se vrátí sexy idol ze střední hokejista Josh, který měl na každém prstě alespoň dvě holky. Dnes je z něj vysokoškolák, který hraje hokej a má miliony fanynek.

Jestli jsem brečela? Samozřejmě že ano, a nejednou. Jestli jsem se zamilovala? Hádáte správně, že ani tady nemohu popírat. Mám slabost pro mužské hrdiny, kteří jsou sexy a zároveň jsou pozorní, laskaví a nebojí se být drsní, když jde o jejich lásku. Byl to doják, který mě zasáhl. Ember je mladá hrdinka, která si toho hodně vytrpěla, přesto se nepropadla do hlubin temnoty a starala se o svou rodinu. Samozřejmě to někdo může odsoudit, že je to nereálné, ale já jí věřila. Našla v sobě zbytečky síly, poskládala je dohromady, a vyrazila do boje.

Se sexy hokejisty se roztrhl pytel, a ač nejsem zrovna fanynka hokeje na ledu, tak těch v knihách jednoznačně. Josh je navíc naprosto skvěle napsaná postava, kterou si asi ani nejde nezamilovat. Chemie mezi Ember a Joshem byla hmatatelná, žhavá. A když konečně vyplula napovrch, zkalilo ji tajemství. Naprosto chápu postoj Ember, a oběma mi v tomto případě bylo nesmírně líto. Závěr jsem probrečela.

Pokud hledáte knihu 18+ plnou lásky, peprných scén, odvahy, ale také plný bolesti, ztráty a trápení, pak si knihu jistě zamilujete. Přiznám se, že jsem při čtení tohoto příběhu mnohdy v hlavě slyšela píseň Castle of glass od Linkin Park. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.

MamaKnihomolka
28.08.2024 4 z 5

Smutný příběh už od první kapitoly. Bez okolků je čtenář vhozen do rodinné tragédie se všemi následky. Doslova mě to drásalo.
Ze stran přímo čišela nespravedlnost a bolest, kterou prožívala Ember s celou rodinou. Ale s Joshem mi to všechno přišlo strašně rychlé, že jsem tu chemii skoro ani nezaznamenala. Necítila jsem z jejich vztahu nic. Což mě dost zklamalo, protože kdyby jen jejich vztah jiskřil a byl opravdový a uvěřitelný, kniha by byla skvělá i přesto, že byla dost předvídatelná. Nic šokujícího se tam nestane.
Podle mého názoru to byl zas zbytečně velký sociální boom.

MilackovaN
25.08.2024 5 z 5

Tahle série bude bomba, to je jasný... Moje prvotina od autorky a hned se umístila na předních příčkách v mém seznamu oblíbených. Ember a Josh byli oba sympatičtí, a moc jsem jim tu lásku a šťastný konec přála. Autorka má vlastní zkušenost s vojenským prostředím a bylo to znát. Ty emoce nedokáže popsat jen tak někdo... Těším se na další díl.

EjkaM
23.08.2024 3 z 5

Srdceryvný příběh lásky. Trošku jsem kritická ke contemporary romantice jako takové a i zde mi podvědomě vyskakovaly vykřičníky k nedotáhnutému/naivnímu pozadí příběhu. Ale na druhou stranu jde o jeden z prvních literárních počinů autorky a jak jsem si přečetla v závěru, motivaci nachází ve vlastním manželství s vojenským pilotem, takže do prostředí manželek/přítelkyň vojáků na misích vidí přímo a věřím, že ty šťastné konce to chce co možná nejčastěji.

Mopu
22.08.2024 5 z 5

Nádherná knížka plná emocí. Naprosto odzbrojující příběh. Přečteno jedním dechem. Opatrně, slzám se neubráníte.