Výživa a krevní skupiny
James D´Adamo , Catherine Whitney

Kuchařka a diety pro vaše ideální zdraví, váhu a pohodu Tato kniha přináší pokyny a program pro individuální životosprávu, jejímž základním kamenem je právě jídelníček. Vzhledem k tomu, že vás čekají takové lahůdky jako jsou jehněčí guláš, citronové koláčky, dušená zelenina a nebo vynikající polévky všeho druhu, nejspíš si ani nevšimnete, že jste tak radikálně změnili životosprávu. Přesto se vám podaří zlepšit zdravotní stav, optimalizovat hmotnost a také celkový životní pocit.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 1997 , PragmaOriginální název:
Eat Right for Your Type: 4 Blood Types, 4 Diets the Individualized Diet Solution to Staying Healthy, Living Longer & Ach, 1997
více info...
Přidat komentář


Pokud chcete nahlédnout do diety krevních skupin, doporučuji začít právě s touto knihou. V první kapitole Dr. D´Adamo vysvětluje evoluci - jak postupně vznikaly jednotlivé krevní skupiny a proč krevní skupina 0, kterou měli dávní lovci-sběrači, potřebuje ke zdraví maso, a krevní skupině A, která vznikla o 20000let později, prospívá naopak zelenina. U každé krevní skupiny je nejenom doporučená strava, ale i nemoci, ke kterým je ks náchylná, aktivity, které jí prospívají. Kniha je přehledná a srozumitelná.
Srozumitelné a celkem logické principy stravování podle doktora a přírodního léčitele Dr. D'Adama.
Citace z webu Obezitologie České Budějovice:
"Měli bychom konzumovat potraviny, které jsou pro nás geneticky nejvhodnější. Podle autora vznikla každá krevní skupina v určitém období vývoje lidstva a podle toho nese genetické informace o životním stylu a podmínkách v období, ve kterém vznikla. Podle něj máme každý jiné trávení a umíme využívat jinak jednotlivé zdroje energie. Každá krevní skupina má svůj vlastní antigen, díky němuž tělo rozpoznává cizorodé látky, na které následně náš imunitní systém reaguje."
Konec citace.
V knížce se například dozvíme, že krevní skupina nula umí dobře trávit maso, kdežto skupina A má málo trávicích enzymů, které se na trávení masa podílejí.