18LenkA12 18LenkA12 komentáře u knih

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Další z romantických útěků do krásných oblastí Chorvatka. To jak autorka popisuje krajinné poklady dané země je naprosto geniální. Jedná se o oddychovku a můžu ji jen doporučit.

11.03.2023 5 z 5

Síla dávných tajemství Síla dávných tajemství Sejal Badani

Tato kniha nás to svým příběhem seznamujeme s tradicemi v Indii. Poukazuje jak život si nelze naplánovat. Ač mě kniha na prvních stránkách moc nebavila k závěru jsem jen toužila otočit další a další stránky, abych se dozvěděla další pokračování vyprávěného příběhu. Jednotlivé přeskoky mezi postavami nebyly vůbec rušivé. Pro mě toto dílo je velmi čtivé a všem ho můžu jen doporučit.

17.01.2023 5 z 5

Píseň zítřka Píseň zítřka Alice Peterson

Kniha inspirovaná skutečným životem jedné zpěvačky. Kniha se četla jedním dechem ačkoliv autorka nezvolila jednoduché téma. Knihu můžu doporučit.

18.12.2022 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Na tuto knihu jsme se těšila, protože jsem od autora četla Vězeň času, která se mi velice líbila. V tomto díle mi ale chyběla akce a důvod proč knihu hltat jedním dechem. Jako odpočinková kniha na léto je dobrá volba. Zkalmalo mě jak tam bylo moc popisu stejných situacích.

05.09.2022 4 z 5

Úkol pro šaška Úkol pro šaška Pavel Hrdlička

Další skvělá knížka od pana Hrdličky. Tentokrát je znázorněna nelehká doba bojů a zmatků v království českém. V tomto díle je krásně poukázané jak důležitá je trpělivost a schopnost se ztratit v davu. Úkol pro šaška je jasně říkající titul, že i ten obyčejný šašek na dvoře může sehrát důležitou roli v rozhodujících chvílích. Knihu plně doporučuji.

17.07.2022 5 z 5

Kdo s ohněm zachází Kdo s ohněm zachází Pavel Hrdlička

Skvělý a dobrodružný příběh podrychtáře Václava. Děj se četl úplně sám a byl obohacen o překvapivé události a činy jednotlivých postav. Knihu můžu jen doporučit.

02.07.2022 5 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Silný příběh na pozadí skutečných událostí. Je bolestně dojemné sledovat životní příběh Benjamina Solomona. Celou dobu jsme mu držela palce, aby svůj boj s vyhrál. Celý příběh v knize graduje až ke konci. Všem můžu jenom doporučit.

13.06.2022 5 z 5

Krámek se starožitnostmi Krámek se starožitnostmi Paula Brackston

Po mírně nezáživném začátku se děj knihy velice dobře rozběhl. Příběh mě stále nutit číst dál a dál, jelikož jsem chtěla vědět co dalšího se stane hlavním hrdinům. Už teď se těším na další knihy dané série a tuto knihu můžu jen doporučit.

14.04.2022 5 z 5

Poslední bitva Poslední bitva C. S. Lewis (p)

Nádherné zakončení série Letopisy Narnie. Celou sérii jsem četla před 15 lety a musím říct, že je krásné si číst o vysněném světě. Kdo celý život na něco věří tak se mu to po smrti uskuteční nebo aspoň dle Aslana a země Narnie. Poslední díl doporučuji stejně jako ostatní díly. Autor umí vtáhnout do děje a knihy jsou čtivé.

16.01.2022 5 z 5

Stříbrná židle Stříbrná židle C. S. Lewis (p)

Další příběh ze světa Narnie, který nezklamal a rozhodně stojí za přečtení. To jak se všichni hrdinové vypořádají se svými osudy je obdivuhodné. Poukazuje i na to jak je důležité mít přátele a opalovat si vše co se člověk naučí, protože neví kdy to bude potřebovat.

15.01.2022 5 z 5

Princ Kaspian Princ Kaspian C. S. Lewis (p)

Autor opětovně nezklamal. Příběh byl velice čtivý a dobrodružný. Je krásně vidět a uvědomit si že příroda se mění každý den a to co bylo dřív už dávno tak není, vše se může změnit a my pak naše známá místa nemusíme poznat. Knihu můžu jen doporučit.

10.01.2022 5 z 5

Čarodějův synovec Čarodějův synovec C. S. Lewis (p)

Krásný dětský příběh, kterým nepohrdne ani dospělý člověk. Vznik nového světa Narnie je okouzlující.

07.01.2022 5 z 5

Na Titaniku Na Titaniku Katrina Charman

Skvělý příběh s historickým podkladem. Boj o přežití, který museli ve skutečnosti zvládnout lidé, byl popsán z pohledu zvířat. Četlo se to jedním dechem.

22.11.2021 5 z 5

Až tady nebudu Až tady nebudu Linda Green

Příběh je zajímavě zpracován a děj se odvíjí svižným tempem. Autorka se dotýká velice aktuálního společenského tématu. Minulostí ovlivňujeme přítomnost a ta zase ovlivní budoucnost. Osobně jsme zastáncem názoru, že co se má stát tak to se stane a má se žít každý den naplno, a znát svou budoucnost bych stejně nechtěla, jelikož jsem ráda když mě život překvapí.

21.10.2021 4 z 5

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Krásný dojemný příběh. Je krásné si přečíst jak zvířata vnímají život. Doporučuji všem, co mají rádi zvířata. Příběh jsem prožívala s hlavním hrdinou. Ke konci i pár slz ukáplo.

04.10.2021 5 z 5

Zahrada slibů a lží Zahrada slibů a lží Paula Brackston

Příběh navazuje tam, kde skončil předchozí díl, na to nemůžu nic říct. Jen tento díl byl více popisný a občas to působilo zdlouhavě. Závěr mě velice překvapil a už teď se těším jak celá série dopadne v dalším díle.

20.08.2024

Postřižiny Postřižiny Bohumil Hrabal

Kniha mě moc nebavila, je tam sice pár momentů,kdy se člověk zasměje, ale je jich opravdu jen pár. Jednotlivé souvětí mi přišla složitá a zdlouhavá, stejně tak jednotlivé popisy.

25.07.2024 2 z 5

Bestie z Buchenwaldu Bestie z Buchenwaldu Max Czornyj

Od knížky jsem čekala nepříjemné čtení a to i místy bylo. V některých částech mi běhal mráz po zádech a nevěřícně jsem kroutila hlavou nad tím jak někteří lidé dokážou být krůtí vůči ostatním.

03.06.2024 4 z 5

Psí odvaha Psí odvaha W. Bruce Cameron

Další skvělá kniha, která je plná dobrodružství, zvratů a emocí. Celý příběh jsem prožívala s hlavní hrdinkou, která příběh vypráví. Knihu můžu doporučit.

23.05.2024 5 z 5

Kufr z nebe Kufr z nebe Lin Rina

Krásný romantický detektivní příběh, který nutí čtenáře číst dál a dál. Na každé stránce je nepatrný zvrat, který vede k cíli. Celkem mě překvapil závěr, díky kterému doufám ve vzniku dalšího dílu a dobrodružstvích.

06.05.2024 5 z 5