1v8na 1v8na komentáře u knih

Stříbrná židle Stříbrná židle C. S. Lewis (p)

Příběh se mi velice líbil. Nemůžu se dočkat, až si přečtu další díl. :-)

10.09.2014 5 z 5

Jako popelka Jako popelka Zuzana Francková

kniha byla výborná, měla něco do sebe. Ale v životě bych nechtěla mít tak vypočítavou matku.

10.09.2014 5 z 5

Zůstaň se mnou, lásko! Zůstaň se mnou, lásko! Petra Martišková

(SPOILER) Kniha byla velmi pěkná. Myslím si, že oba hrdinové měli právo na to, aby konečně našli lásku.

04.09.2014 5 z 5

Komisař Rex Komisař Rex Gaby Schuster (p)

úžasný detektivní román, byl napínavý a dobrodružný. Koukala jsem i na seriál, který se mi velmi líbil.

29.08.2014 5 z 5

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Bylo to vynikající. Jsem zvědavá, jak bude ve filmu vypadat Renesmé, protože film jsem ještě neměla možnost vidět. A také by mě zajímalo, kdo bude hrát Benjamina. Jsem ráda, že to dopadlo tak, jak dopadlo

27.08.2014 4 z 5

Gričská čarodějnice I. - Tajemství Krvavého mostu Gričská čarodějnice I. - Tajemství Krvavého mostu Marija Jurić Zagorka (p)

spoiler - Tato kniha stála za to. Příběh byl napínavý až do poslední stránky. Příběh je plný lásky, ale i klamstev. Ženy byly již v minulosti pěkné svině, ale díkybohu jsem zatím nepotkala žádnou takovou, jako byla v knize baronka Lehotská. Největší kladnou, milou a dobrou postavou byl hrabě Meško a jeho milá Stanka.

27.08.2014 5 z 5

Hra s nevěrou Hra s nevěrou Luděk Stínil

Velmi napínavý a poutavý příběh. Mě osobně se velmi líbil

27.08.2014 5 z 5

Obecná škola Obecná škola Zdeněk Svěrák

Kniha byla velice zábavná a poučná. Velmi se mi líbil i film.

25.08.2014 5 z 5

Mokrá náruč léta Mokrá náruč léta Lenka Lanczová

Spoiler - Plyne z toho poučení, že čekat se vyplácí. Nevím, jak bych se zachovala já na místě Ivy. A už vůbec nevím, jak bych k tomu přistoupila být Romanem. Ten kluk, i když je vymyšlený jen v knížce, tak má něco do sebe

19.08.2014 5 z 5

Možná přijde i kominík Možná přijde i kominík Táňa Kubátová

velmi pěkné, romantické

14.08.2014 5 z 5

Třetí patro Třetí patro Ivo Pelant

spoiler - Příběh byl typický pro každou školu. Snad každá zažila někdy šikanu. Ale myslím si, že by šikana a mazáctví na školy nikdy dojít neměly. A nemělo by to dojít už vubec tak daleko, aby kluk kvuli tomu padal z okna a bál se potom říct skutečný duvod proč spadl.
Tenhle serál musím vidět v televizi. Knižní podoba se mi neuvěřitelně líbila.

08.08.2014 5 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

velice zajímavý příběh. Fascinuje mě, jak autor vylíčil všechny povahy postav ve městečku. Nejvíce se mi líbil Krysař. Strašně ráda bych chtěla vidět divadelní hru.

08.08.2014 4 z 5

Proměna Proměna Franz Kafka

tahle kniha se mi vůbec nelíbila, spíš se mi u toho chtělo zvracet

07.08.2014 2 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

čtivá oddechovka, i film byl výborný

07.08.2014 5 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

Byl to velmi pěkný příběh. Hodně mi to připomínalo pohádku o Popelce, jen v anglickém provedení.

02.08.2014 5 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Patří mezi špičky v povinné četbě. Kdo chce poznat Prahu za druhé světové války, měl by si tuhle knihu přečíst.

26.07.2014 5 z 5

Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček Josef Kožíšek

S dcerami jsme přečetli několikrát..je to parádní cestovní zpracování s nádhernými ilustracemi

21.12.2024 5 z 5

Vznik rodinného impéria Vznik rodinného impéria Charlotte Jacobi

Parádní kniha, která je založena na skutečných událostech. Velmi oceňuji i doslov, který vysvětluje, jak vše opravdu bylo a co si do knihy domysleli.
Příběh mě bavil a čtení mi šlo samo od sebe. Kniha byla čtivá a velmi zajímavá a bohatá na zajímavé myšlenky a citáty.
rodinné ságy mám ráda a tahle byla povedená.
Určitě se chystám i na další díly.

08.07.2024 5 z 5

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Fascinuje mě ochota autora spolupracovat a rozvíjet děti s PAS a začleňovat je do společnosti i přesto, že toho má občas plné zuby.
Sám v sobě se autor po večerech snaží zpracovat svoje vlastní pocity a emoce z náročné práce s autisty.
Kniha je přepis blogu a je psána s humorem a určitou mírou ironie.
Šlo o takové lehčí čtení o autismu.

16.05.2024 3 z 5

Víš, kde bydlí zvířata? - Poznáváme život na loukách a v lesích Víš, kde bydlí zvířata? - Poznáváme život na loukách a v lesích Peter Wohlleben

Kniha je nádherně zpracovaná. Je výpravná a velmi poučná.
Má plno fotografií a ilustrací, které samotnou knihu dokreslují.
Kniha je psána velmi zajímavou formou - je rozdělena do kapitol a vždy jedna dvojstrana se věnuje jednomu tématu.
Text doplňují i kvízové otázky, různé pokusy a tipy a možnosti, jak čtenář sám může zvířata poznat či jim pomoct.
Vynikající možnost, jak se se zvířaty seznámit, s jejich životem a porozumět jim.

22.04.2024 4 z 5