6591 6591 komentáře u knih

Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

Dílo, které jsem nejprve viděla v divadelním podáním MDB, které si krásně přetvořili na "My fair lady ze Zelňáku".
Toto originální knižní podaní mě, ale dost zklamalo. Na to, že knížka byla malá, tak dost věcí se tam opakovalo, místy mi přišlo chování Higginse až zoufale otravné, což byl zřejmě i záměr autora, ale mě to dost štvalo. Také mi přišlo, jakoby Líza byla jen vedlejší postava, která tam vlastně je jen tak. Nic neumí, nic není.

12.05.2024 3 z 5

Jak na tvůrčí psaní Jak na tvůrčí psaní Eva Musilová

Dobře sepsané. Doporučuji budoucím autorům. Velice mi pomohla ve vylepšení v mých textů. Ale pravda je, že člověku, kdo vůbec nemá vlohy na psaní, to moc nepomůže...

31.03.2024 5 z 5

Tahle kniha je teplá Tahle kniha je teplá Juno Dawson

Jestli vás cokoliv zajímá o lidech, kteří jsem speciální v této knize to najdete. Doporučuji též lidem, co se hledají nebo se cítí nenormální.
Dobře zpracováno místy i vtipné poznámky. Velice doporučuji

06.03.2024 3 z 5

Vězeňkyně koruny Vězeňkyně koruny Jeffe Kennedy

Ze začátku mi přišla kniha trochu nudná, ale díky tomu jsme mohli poznat hlavní postavu a oblíbit si ji. Hezky zpracované byli hlavně její myšlenkové pochody. Kniha má pokračování, ale přesto má tato kniha dobré zakončení.

11.01.2024 3 z 5

Pěšec Pěšec Skye Warren

Kniha doslova chytla a nechtěla pustit, i přesto, že to není žádný napínavý thriller, stejně jsem chtěla vědět jak to bude pokračovat.
Hlavní postavy mi přišli dostatečně propracované a děj krásně plynul.
Velmi doporučuji a těším se až se dostanu k dalšímu dílu.

26.10.2023 5 z 5

Za hranicí fantazie Za hranicí fantazie Michaela Mitroci

(SPOILER) Kniha byla napsána jednoduchým stylem, díky tomu se dobře četla. Zpočátku se mi příběh líbil, střed děje byl spíše nudný ale ten konec... poslední tři kapitoly byly dost slzavé . I přes smutný konec se mi kniha docela líbila, jen nechápu o čem by měla být druhá kniha. Pro mě touto knihou příběh končí. Dávám 3,5 z 5

19.09.2023 3 z 5

Rekviem za sen Rekviem za sen Hubert Selby

První dojem na mě kniha udělala slušný, styl jak byla napsaná mě nutila zkoumat ji a děj hezky plynul. Ale už ve čtvrtině knihy mě to přestalo bavit. Příběh se skoro zcela zastavil a nic pořádného se nedělo... přesto kniha dobře popsala jak se z člověka může stát závislák.

05.06.2023 2 z 5

Dvakrát za uherský rok Dvakrát za uherský rok Christina Lauren

Počátky byly dost dlouhé na to, že hlavním postavám to jiskřilo už od první "noci". V překladu někdy chybělo nějaké to písmenko, což někdy i mátlo.
Všechny postavy byly až moc perfektní, hlavně vzhledem.
Hlavní hrdinka byla naprostá nesympatická blbka, která by hned na první schůzce byla schopná říct i nejtajnější tajemství. Což vlastně udělala v příběhu minimálně dvakrát!

Kniha mě zaujala strašně hezkou obálkou. Uvnitř byla však jen obyčejná tuctová romarťárna.

12.12.2022 3 z 5

Zrcátko Zrcátko Karl Olsberg (p)

Mělo to takový pomalí rozjezd. Kniha mě ze začátku kvůli tomu dost nudila, ale v polovině 2. fáze, to už začínalo být zajímavé....
Za mě velké plus, že je v příběhu více hlavních postav, které na sebe hezky později navazují.

27.11.2022 3 z 5

Píseň lásky Píseň lásky Tiffany White (p)

Měla jsem strašně malé očekávání a knihu brala jako oddechovku. Teda aspoň tak se plánuji vymlouvat, proč mi tato kniha trvala přečíst 2 týdny. Nakonec jsem se u ní i docela zasmála. Nebyla ani špatně napsaná, jen mi vadilo stále opakující slovo "smyslně".

28.09.2022

Zelený mozek Zelený mozek Frank Herbert

Přišlo mi, že to nemá vůbec progresující děj. Knihu bych hned už od 50 stránky zavřela a nedočetla, ale kvůli bingovyzvě na ig jsem se rozhodla ji přečíst.

28.09.2022 1 z 5

Holky odnikud Holky odnikud Amy Reed

Musím uznat, že kniha mě moc nezaujala. Prostřední část toho příběhu byla doslova o ničem a pak předkoncem se objevilo řešení a rychle to skončilo. Autorka si podle mě vzala až moc velké sousto a podle toho vypadá i zpracování této knihy. Ale musím vytknou něco i české překladatelce, která tam udělala hromadu chyb, jako kdyby vůbec nebrala v potaz, že je to příběh, ale překládala každou větu zvlášť(např. kniha se jmenuje Holky odnikud, ale ve knize se v polovině případů píše o Holkách odjinud, jiná feministická skupina nebo co?).
Během toho co jsem ji četla jsem koukala na 13 důvodů proč, a něco mi na tom příjde podobný, ale ten seriál je o 150% lepší než tato kniha.

30.07.2022 2 z 5

Pán much Pán much William Golding

Moc mě kniha nezaujala. Trochu i složitěji napsaná. Nakonec jsem ji vrátila zpět do knihovny nedočtenou. Bohužel každá kniha není posvícení.

28.06.2022

Dotek smrti Dotek smrti Gustav Tegby

Knihu jsem zpočátku hltala jako divá, byla zajímavá a hlavní postava se zdála fajn. To se však po prvních 100 stránkách změnilo. Kniha začala být nudná, hlavní postava otravná a hloupá. Mini-kapitolky v minulém čase nedávaly smysl už od začátku.
Upřímně tato kniha mě velmi zklamala. Nedočetla jsem ji. Nejprve jsem si myslela, že je to jen chvilkoví stav, že jsem třeba něco zajímavého nepochopila, kvůli svému okolí, protože knihu jsem zásadně četla ve škole. Poté jsem se však podívala na recenze, kde lidé knihu dočetli a i toho času stráveného louskání tou knihou litovali...
Nedoporučuji.

31.05.2022 1 z 5

Druhá tvář Kaie Druhá tvář Kaie Estelle Maskame

Všichni dobře víme jak to končí, když hlavní postavy jsou holka a kluk. Ale v této knížce -ten pro většinu knih- nudný střed, byl zajímavý. Kniha odsejpala a za pár dní byla u konce.
Doporučuji!

04.09.2021 5 z 5

Ohnivá krev Ohnivá krev Elly Blake

První díl jsem zhltla na jeden dech, tento mi trval trochu déle. Nebyl nejhorší ani nejlepší. Byl prostě "dobré pokračování" snad vyústění takové nebude.

27.08.2021 4 z 5

Rozvrácená smečka Rozvrácená smečka Erin Hunter

Na kočičí válečníky to nemá, dalši díl si už nekoupím.

17.08.2021 1 z 5

Les Les Chelsea Bobulski

Podle mě kniha na oddech dobrá. Někdy i plakala, ale to je asi jenom mnou Xd.

02.07.2021 5 z 5

Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Další kniha řadící se do skoro nejoblíbenějších knih. Někdy mu děj přišel zdlouhavý, ale neodradí mě to od zbývajících dvou dílů.

02.06.2021 5 z 5

Hate List Hate List Jennifer Brown

Dobrý příběh, cover se mi moc nelíbí -líp by bylo kdyby ti třeba zobrazovalo jen třeba sešit-, nejvíc mě dostal konec..
*spoiler*
...když hodili Nickova Hamleta na Valerin sešit do kapsle...
*konec spoileru*

Půjčila jsem si ji z knihovny, asi bych si ji nutně nekupovala...

08.02.2021 4 z 5