666Jitka komentáře u knih
Velmi pěkná monografie Jaroslava Panušky z obsáhlou textovou i obrazovou částí. Mám velmi ráda tento druh knih a tato patří k těm opravdu zdařilým.
K této knize jsem se dostala díky audio verzi odvysílané na radiu Vltava v podání Ivana Trojana. Příběh mě naprosto uchvátil a proto jsem si ihned přes bazar DK koupila knihu, kterou jsem vzápětí přečetla. Velmi poutavý příběh hlavního hrdiny Barabáše, který je celý život opuštěný - což si často ani nepřipouští, o hledání Boha a sebe sama ... Kniha člověka nutí k zamyšlení nad vlastním životem.
Klasické romaneto Jakuba Arbese psané květnatou staročeštinou, které více než děj jako takový popisuje duševní rozpoložení hlavních postav - někdy až moc rozvláčně. Poslouchala jsem také jako audio verzi v podání Jana Hartla - pěkné.
Rozhodně se k této básni vrátím - jednou přečíst nestačí ...
Místy jsem v některých verších nacházela sebe sama ... mrazivě krásné ...
Poutavě napsané, člověk se nenudí. Jako odpočinková četba - dobré.
Moc pěkně zpracovaný katalog k této výstavě, která byla opravdu úžasná.
Velmi pěkně provedený katalog k výstavě na Pražském hradě. Obsahuje úvodní textovou část, která nás zasvětí do tématu výstavy a také bohatou obrazovou část.
Vynikající strašidelné spisy M.R.Jamese, které přináší vydavatelství Pandaemonium ve dvou svazcích, mohu vřele doporučit každému, kdo má tento druh literatury rád. Skvělý výběr z autorových povídek, který na nás dýchne tajemno staré viktoriánské Anglie a to mám moc ráda.
Vynikající antologie duchařských povídek z pera viktoriánských autorek, kterou mohu jenom doporučit čtenářům, kteří mají tento druh literatury rádi. Každá povídka je doplněná zdařilou ilustrací a základními informacemi o jednotlivých autorkách.
Komedie o dívkách z Benátek, které by se rády vdávaly, a mládencích, kteří jsou ochotni si pro ně vjet pořádně do vlasů. Poslouchala jsem dramatizaci této ztřeštěné komedie na radiu Vltava. V hlavních rolích Simona Stašová, Růžena Merunková, Jaroslava Kretschmerová, Jaroslav Kepka, Martin Dejdar.
Kniha úvah a názorů Petra Štěpána o dnešní společnosti, politice i jiných tématech, ve které je kritizováno bezduché lidstvo dnešní doby, jenž jako stádo "ovcí" věří bludům, které jsou nám dennodenně podsouvány hlavně v médiích a na internetu. Kniha varuje před budoucností, absolutní ztrátou soukromí a tím, že si lidé slepě žijí své životy, aniž by si uvědomovali, jak je s námi manipulováno. V knize jsou také autorovy krátké prózy a básně. Musím přiznat, že se s většinou názorů autora ztotožňuji ...
Katalog k výstavě, která se konala v paláci Kinských v Praze 29.6.-13.10.2019. Výstava to byla moc pěkná a katalog ji moc hezky a přehledně dokumentuje.
Malá knížečka vhodná jako příloha k dárku někomu, koho máme rádi, která obsahuje různé citáty a myšlenky o štěstí.
Tímto bych chtěla poděkovat vydavatelství Pandaemonium za to, že tyto vybrané spisy C.A.S. vydalo a mohly tak obohatit mou knihovnu.
Poslouchala jsem dramatizaci na Můj Rozhlas. Strhující divadelní hra o vině a trestu. Maloměstská společnost, která neváhá bez důkazů v jednu chvíli jedince zatracovat a za pár dní oslavovat. Příběh popisuje malé městečko, kde dojde k neštěstí a zločinu. Hra vypovídá o tom, jak vrtkavé je veřejné mínění, které ovlivňuje postoj společnosti jak k událostem, tak k lidem samotným. Další otázku, kterou se zde autor zabývá, je podíl viny jednotlivců a přijetí odpovědnosti.
Velice zajímavá a čtivá kniha z období vlády monoteistického faraona Achnatona. Příběh není jenom o královské rodině a jejich vyznání v jediného boha Atona, ale také o životě obyčejných lidí, stavitelů hrobek atd.
Tato kniha se v podstatě podrobněji zaobírá Čtyřmi dohodami. Místy mi to už přijde jako mlácení prázdné slámy a někde jsem dokonce narazila na názory, se kterými nemohu souhlasit ...
Příjemné počtení o cestování Františka Štorma po Indii, kam rád jezdívá. Kniha je plná rozmanitých autorových linorytů, které jsou typické pro Františkovu uměleckou tvorbu a krásně knihu oživují.