Abikk komentáře u knih
Opět drsné poslouchání, jinak to ani být nemůže. Nelidské podmínky, hlad, znásilňování a brutalita na denním pořádku. Bohužel v půli knihy jsem začala gůglit, když jsem si zde přečetla pár komentářů. Hodnotím knihu jako výpověď "nějaké paní", protože zajisté se toto někomu stalo a je jedno jestli to bylo malinko jinak. Pokud je pravdou, že si paní Věra příběh vymyslela, je proto, aby ze státu vytřískala pár miliónů jako odškodnění, tak nemám slov.
Krásný a dojemný příběh o přátelství na život a na smrt. Kolikrát jsem tak pohlcena těmi svými thrillery, že mi takové poklady unikají :o) Naštěstí mi bylo ctí si příběh poslechnout, autorku si zařazuji mezi své oblíbené a dávám jasných 5* Souhlasím ale s komentáři, že dějová linka Kláry a Viktora nebyla tak zajímavá (někdy až rušivá) a to oslovení "zlato" bylo divné.
Celkem povedený začátek série. Není to nic o čem bych psala domů, ale nenudila jsem se. Vzhledem k tomu, že jsem milovnice seriálu Odložené případy, tak tato série nejspíš přibude do mých oblíbených. Opět skvěle namluveno a druhý díl (v rámci klubu audiotéky zdarma) čeká :o)
S Kingem kamarádi nejsme, ale potřebovala jsem ho do čtěnářské výzvy :o) I tady musím podotknout, že mě Nadaný žák nenadchl. Začátek byl super a doufala jsem, že by to mohlo vydržet, ale pak mi příběh přišel zbytečně zvrácený. S mistrem Kingem končím a doufám, že už ho žádná další výzva nebude vyžadovat :o)
Tak tento díl byl nabitý vším možným, hlavně humorem a já jsem se nesmírně bavila, i když nešlo úplně o krimi jakou známe. Asi je potřeba občas trochu jinak oživit sérii a tady se to povedlo :o)
Moc hezký příběh z čínského prostředí se zajímavým koncem. Líbilo se mi jak se autorka věnovala i problematice adoptovaných dětí z Číny a jejich přemýšlení o sobě sama. Není asi úplně snadné vyrůstat adoptovaným čínským dětem (ač se "zlatou lžičkou u pusy") v Americe, kde je berou celý život jako přistěhovalce. Líbil se mi i popis pěstování čaje a rozdíly mezi nima. Kniha pro mne byla odreagování se od napínavých a drsných thrillerů. Určitě si přečtu i další autorčinu knihu.
Výborný thriller. Skvěle vymyšlený příběh. Z počátku jsem se také těžko orientovala v postavách, ale pak si to sedlo. Určitě doporučuji.
Tak jsem zakončila týden s Martinem Vrázem, víc jich zatím nemám :o) No a byla to jízda. I tento díl byl zajímavý a napínavý. Je vidět, že autor je bývalým policistou, protože to má hlavu i patu. Není to žádná "drasťárna", ale pomalu plynoucí příběh, který musíte doposlouchat (dočíst) do konce :o)
Toto je zajisté velmi slibný začátek nové série ... ale proč tak dlouhý. Užívala jsem si příběh, né že né, ale opravdu někdy méně je více. Děj zasazený do hory je pro mne jistotou, že zaručeně dostanu něco kvalitního a děsivého. No a to se i stalo. Propracované, napínavé a tajemné :o)
Jídlo miluju a Bourdaina jsem sledovala na jeho cestách po světě. Kniha byla do poloviny velmi čtivá a zajímavá, ale pak se to začalo opakovat. Mohla by být o nějaké pasáže kratší. Nejvíc mne zarazil kuchyňský žargón, jako by sešla banda imbecilů a bavili se na svůj účet. Hodně mě bavila kapitola z Japonska, protože je to můj sen a jejich kuchyni miluju. Nicméně si kniha zaslouží 3* a doufám, že se gastronomie posunula dál v chování a vyjadřování se mezi sebou :o)
Jedním dechem poslechnuto. Strašné až obdivuhodné, tolik let v Číně musí poznamenat. Určitě si někdy poslechnu znova.
K poslechu Smrti v temnotách mne nalákalo přirovnání k Midsomeru. Bohužel nemohu souhlasit. Nepříliš záživné, rozvleklé a bez napětí. Opět jsem ráda, že jsem knihu získala díky klubu audiotéky a do dalšího dílu nejdu.
I druhý díl série byl zajímavý a napínavý. Postavy mi nejsou nesympatické. Díly jsou krátké a pěkně odsýpají, tak se asi rovnou pustím do třetího.
Příběh plný zvratů, který mne hezky ke konci oblbnul. Skočila jsem na to :o) Není to žádný poklad pokladů, ale bylo to tak trochu něco jiného, než na co jsem zvyklá.
Netřeba se více rozepisovat, vše tu bylo již napsáno. Silný a smutný příběh, který mohu určitě doporučit. Toto je první kniha od autorky. Koukám, že je plodná a doufám, že ostatní příběhy budou stejně dobré jako tento :o)
Napínavý thriller s neotřelým koncem. Kniha se mi moc líbila. Jen mě mrzí, že nemohu sérii poslouchat od prvního dílu. Po celkem nízkém hodnocení jsem mile překvapena a rovnou jdu na další díl :o)
(SPOILER) Celkem povedená detektivka. Díky krátkým kapitolám četba odsýpá. Konec za mne překvapivý, čekala jsem happy end :o)
Vtipná a milá knížka, ale to je vše. Jestli byla zamýšlena k seznámením se s budhismem, tak okrajově pro laiky jako jsem já, celkem splňuje očekávání. Bavil mě příběh kotěte vyrůstající po boku dalajlámy, ale nic, abych byla šťastnější jsem si z toho nevzala :o)
Soulasím s 3* komentáři, že ač se to zdálo jako velmi slušná detektivka, tak bohužel tak nekončila. Neobjasněná témata budou objasněna snad v dalším díle, pokud nějaký bude. U prvních dílů nejsem moc kritická, každý se musí vypracovat, takže aspoň 3* si to zaslouží :o)