Abnička Abnička komentáře u knih

1984 1984 George Orwell (p)

Tohle je kniha, která nemá konkurenci.
Nikoho by nenapadlo, že kniha byla psaná už v roce 1949 a my to teď zažíváme.
Až otřesné, jak je to pravdivé!

31.03.2018 5 z 5

Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Já k této knize nemám slov. Je krásná, ale smutná a pravdivá zároveň. Obsah není nijak omezen na dobu. Taková vláda byla a pomalu se k ní vracíme znovu - ostatně jako další knížka od Orwella » 1984.
Když ji pan Orwell psal za 2.s.v. narážel na komunismu, bohužel i dnešní svět není daleko od této knihy.
Knihu vřele doporučuji, je. nenáročná, ale velmi pravdivá a krutá. Člověk si při ní mnoho uvědomí!

19.03.2018 5 z 5

Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Nevím, jak to ta Colleen dělá. Ale já jsem po téhle knížce úplně zničená. Ostatně jako po všech jejích knihách. Jenže tahle, ta ve mně nechala opravdu velkou díru a já nedokážu nad ní přestat přemýšlet.
Protože tahle knížka mluví tak trochu za nás. Za všechny. Hlavně za nás. Ty dospívající, co se hledají. Za všechny, kteří ví, jaké je to cítit se nepochopený, nemilovaný, odstrčený. Já jsem si totiž při čtení téhle knihy konečně uvědomila, že nejsem sama. Že ikdyž mám dny, kdy se cítím naprosto zbytečně a úplně jako nejhorší člověk na světe, nepotřebně, že je nás víc, kteří se cítí takhle. Že ne každý: “který bydlí za bílým laťkovým plotem je dokonalý, ať je ten plot co nejbělejší”. Ne každý se opravdu vnitřně cítí tak, jak to prezentuje svému okolí. Protože nikdo není dokonalý. Není ostuda se na někoho obrátit, se svým trápením. Nikdy na to člověk není sám, ikdyž se cítí sebevíc opuštěný. Pochopila jsem, že mám právo na to se tak cítit.
Tuhle knížku by si měl přečíst každý. Opravdu každý. Ano, řikám to u každé Colleen knížky, ale tohle ke opravdu knížka, která za to stojí.
Ikdyž je kniha jednoduše zpracovaná, podobně jak Námi to končí, má svůj příběh. Své kouzlo a má hlavně tu svojí pointu. Opět řeší Colleen jedno z nejzávažnějších témat. Které se týká nás všech.

19.05.2019 5 z 5

Návrh Návrh Elle Kennedy

Od této knihy jsem toho moc neočekávala. Ale byla jsem velmi mile překvapena!
Opravdu je to moc pěkná knížka, plná nečekaných zvratů a hlavně děj plyne úplně sám.
Strašně moc doporučuji! Přečteno jedním dechem!

15.03.2018 5 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Tato kniha ve mně vyvolala takové emoce, které nejdou ani popsat.
Je nádherná.
Není to jen obyčejný román.
Tohle je srdcovka...

Příběh Sky je krásný a hrozivý navzájem. Pustit se do takového tématu chtělo odvahu, a ta Colleen určitě nechybí. S nadsázkou, ale i vážností dokázala pojmout tento příběh, který se tak moc vydařil.
Nechyběla romantická zápletka a ta tomu dodala pořádný šmrnc.

Je rozhodnuto. Colleen je moje nejoblíbenější autorka všech dob.
Je to teprve necelý týden co jsem přečetla poslední knihu od Colleen a úplně jsem zapomněla jaké emoce dokáže její kniha vyvolat.

Za mne nemůžu jinak než doporučit!

22.02.2018 5 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Jsem jedna z mladších čtenářek a knihu jsem četla na doporučení mamky. Nechtělo se mi do ní, ale byla to velká chyby.
Naprosto nádherná kniha. Dokážu jí číst stále a stále dokola a přesto mě vždy nadchne.
Poutavý příběh, od kterého člověk jen tak neodeje.

05.01.2018 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Vážení, právě jsem dočetla nejlepší knihu, která se mi za celý život dostala pod ruku. Já opravdu nemám slov, protože toto dílo je geniální. V knize jsou chvíle, kdy si myslíte, že vám pukne srdce napětím, které tam rozdodně nechybělo nebo láskou a ke komu jinému než k samotnému panu Darcymu?
Pan Darcy se na začátku chová tak krutě a vyjadřuje se o Elizabeth a její rodině tak nenávistně, že je těžké soudit, jestli mu to může odpustit, natož se do něj zamilovat.
A v tom je to kouzlo, Austenová ten příběh dokázala tak pojmout, že to čtenáře vtáhlo do děje, že tu knížku neodložili až do samého konce.
Je to opravdu neskutečné, že po tolika letech, když tento román J.A. napsala si vždy najde své příznivce, které mu propadnou. A já nejsem výjimka.
Knihu jsem četla týden a ne proto, že by mě to nebavilo. Mne bavilo to napětí co bylo uvnitř v knize. To nevyzpytatelné pokračování. A tak jsem se každé ráno, co jsem otevřela oči těšila, až se zase ponořím do onoho světa.
Já nemohu jinak než doporučit!

05.06.2018 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Vejce a já? Miluji tuhle knížku, Betty dokáže vše napsat s takovým humorem o jakém se vám ani nesnilo. Skvělé čtení na špatnou náladu, ale pozor! Záleží na překladu!

18.03.2019 5 z 5

451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Každý, kdo chce porozumět musí se zamyslet. Tahle kniha je tak krásná, až z toho mrazí. Nepřipomíná vám tato kniha něco? Třeba dnešní dobu, dobu kdy se “pálí” vše co by mohlo uškodit dnešnímu světu.
Kloubouk dolů pane Bradbury, naprosto geniální dílo.

21.05.2018 5 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Já nemám slov. Opravdu ne. Tato kniha je úchvatná, nádherná, dokonalá. Je bez jediné chybičky. Přečetla jsem jí v kuse za 4 hodiny. Děj byl celou dobu velmi akční a nemohla jsem se od knihy odtrhnout.
Navíc kniha krásně doplněná poezií, opravdu krásnou poezíí.
A velmi neobyčejný příběh hlavních postav. Smrt, zodpovědnost, láska, nenávis v tak jemném podání v této knize bylo neskutečné. Chvilkou ukápla slza a za chvilku jsem se nemohla přestat smát.
Tohle se mi líbí na knížkách od Colleen Hooverové. Nejsou to jen obyčejné, béčkové románky, jako každý druhý. Tyto člověka nutí se nad knihou aspoň trošku zamyslet a vcítit se do hlavních postav.
Opravdu a teď už se opakuji, dokonalá kniha!
Moc doporučuji k přečtení!

Btw. A hlavní hrdina? Tak do toho jsem se zamilovala! ♥️

17.02.2018 5 z 5

Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Naprosto úchvataná kniha.

05.02.2018 5 z 5

Víš, že tě potřebuju? Víš, že tě potřebuju? Estelle Maskame

Kniha strašně moc poutavě napsaná. Opravdu rychle přečtená, co se týče obsahu i velmi pestrá.
Jen mne hrozně moc kniha zklamala příběhem. Je mi moc líto Deana, čekala jsem, že to s ním takto dopadne..
Eden mi pila krev snad ještě víc, než v prvním díle. Tyler? Ten snad ještě víc a o Tiffany ani nemluvě.
Má to nečekaný závěr - tedy pro mě. A čekat do srpna.??
Tak to bude těžké
A na to, že autorka psala knihu mezi svým 14-15 rokem.. Celkem mazec

31.01.2018 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Strašně krásná kniha. Chvílemi mi běhal mráz po zádech.
Je to velmi emoční a opravdu jsem v půlce myslela, že budu muset skončit.
Ale přečetla jsem a jsem za to ráda!

28.01.2018 4 z 5

Omyl Omyl Elle Kennedy

Určitě nebyl omyl výběr téhle knížky. Protože tenhle příběh mě dojal, je teda pravda, že já v poslední době, co se týče kritiky, jsem velice mírná a vše se mi líbí, ale tahle knížka mě fakt dostala. Logan a Grace, úchvatný pár, který si k sobě, přes všechny ty těžkosti, našel cestu.

Autorka mě opět nezklamala. Tohle je opravdu oddechová kniha kterou neodložíte, protože vás chytne a nepustí!

29.07.2018 5 z 5

Mafiosa Mafiosa Catherine Doyle

A třetí díl, vyvrcholení celé série je zkrátka bomba. Chytne vás na první stránce a na konci už vás pustit ani nechce. Jedná se o nejpovedenější díl z celé série, a já si troufám říct, že Luca je ten, který toto vybojoval. «Protože holky, mezi náma.. Která z nás by nechtěla Lucu, že jo?»
Tento díl je více romantičtější a také se tam neustále něco děje. Děj nestojí a hlavní hrdina je k sežrání.
Už se tady hrdinové nechovají jako malé děti a je to mnohem lepší!
__
Tento díl stoprocentně doporučuji, ale obávám se, že k tomu budou třeba i dva díly předešlé (které nehodnotím nějak světa borně.) Ale tento je bezkonkurenční!

09.05.2018 5 z 5

Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Omg! Asi jsem se zamilovala. A přehodnotila žebříčky nejlepších knížek.
Ta knížka, je dokonalost sama!
Ty pocity, které ve mně knížka zanechala jsou nepopsatelné.
Autorka má nádherný styl, který se čte úplně plynule. Nevyzradí příběh hned na začátku a tak jsem až do konce knihy byla napjatá.
A hlavní postavy - ty si musí zamilovat každý! Nechovají se jako ve většině knížek nějaký puberťáci vymytým mozkem! A co si budeme nalhávat o Kaidanovi, že? ♥️

23.03.2018 5 z 5

Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Po delší době jsem si dala odpočinek od románů. A dobře jsem udělala. Kniha byla velmi zajímavě napsaná a četla se úplně sama. Až do posledních 30 stránek jsem netušila kdo by mohl být vrah. A to napětí bylo perfektní. Chvílemi jsem se v knize ztrácela - velké množství postav, ale to už tak u detektivek bývá.
Nicméně, kniha je perfektní. Rozhodně ji doporučuji, myslím si, že jí přečtou jsk nároční, tak i nenároční čtenáři a v obou případech se bude kniha zamlouvat.
Naprosto bombová kniha!

01.03.2018 5 z 5

Umění předstírat Umění předstírat Rachel Harris

Ach jo.. Ač mne kniha vtáhla do děje pořád mi připomínala každý druhý román. Takové to klíšé šedé myšky a lamače dívčích srdcí, který najednou pozná tu pravou.
Ale nenudila jsem se. Celou dobu byl děj (ač předvídatelný) tak i zajímavý.
Autorce klobouk dolů!
Je to taková obvyklá “slaďárna”, která má své kouzlo. Na odreagování super!

19.02.2018 4 z 5

Řekni mi tři věci Řekni mi tři věci Julie Buxbaum

Kniha mě nadchla! Strašně krásně pojaté, postavy sympatické.. knihu jsem si zamilovala!
Určitě palec nahoru!

27.01.2018 5 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Krásná kniha. Příběh Tate a Milese si prostě zamilujete.
Do knihy krásně doplněná Milesovou minulostí - dodá to správnou “atmosféru” a u knihy se nestihnete vůbec nudit.
Tate mě zase okouzlila její trpělivostí, za kterou poté sbírala ovoce.
Doporučuji přečíst.

06.01.2018 5 z 5