adam5955
![Rozervané království Rozervané království](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380575/rozervane-kralovstvi-KHP-380575.jpg?v=1527171485)
Velmi dobre ctive. Zatim jedna z primocarejsich ze serie. Se vsim jde autor primo na vec. Urcite nebudete premyslet, zda otevrit dalsi dil. HNED do nej :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zbouchnul jsem Satanovu dceru Zbouchnul jsem Satanovu dceru](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412033/zbouchnul-jsem-satanovu-dceru-9km-412033.jpg?v=1558872331)
Musim rict, ze to byla prvni kniha tohoto subzanru. Takze to, ze to bylo naprosto ujete, je vlastne pochvala. Takze jedina hvezda dolu tedy za to, ze to bylo az prilis zdlouhave. Ten zacatek se vylozene vlekl. Jak jde videt od poloviny knihy, jde to udelat i zazivneji :) MINISPOILER: Mam dojem, ze byl autor na vysce sikanovany nejakym pihovatym manikem :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mrtví prezidenti Mrtví prezidenti](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309159/mrtvi-prezidenti-s0k-309159.jpg?v=1580848008)
Strasna blbost! Sproste! Plno ulitlich scen! Zombie prezidenti?! WTF!!! ...No proste bozi! Kdo si potrpi na Senecu a Jiraska, tomu se to mozna libit nebude. Kdo ale DP zna, musi to precist! Navic je to uzasne nakreslene... zase :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrtka Smrtka](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334111/smrtka-aCp-334111.png?v=1645981798)
Vyborne. Doporucuji. Zacatek trosicku zdlouhavejsi, ale to se stava. Rozhodne povedeny pohled na svet, zajima vize.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Elon Musk Elon Musk](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254994/elon-musk-z0k-254994.jpg?v=1446654055)
Ctive, aktualni, velmi pusobive. Jsem dost zaujaty, nebot si myslim, ze Musk je opravdu genius, ale i kdybych nebyl, tu knihu bych cetl s chuti a zapalem. Velmi povedene!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hustej nářez Hustej nářez](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41373/hustej-narez-hx9-41373.jpg?v=1515603729)
Co dodat...Hustej nařez! Neuvazujte nad tim, co ctete, proste to ctete a uzivejte si to
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Magický prazdroj (limitovaná sběratelská edice) Magický prazdroj (limitovaná sběratelská edice)](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459386/magicky-prazdroj-limitovana-sberate-4Ao-459386.jpg?v=1606377991)
Ten humor je proste neprekonatelny. U par autoru uz jsem videl pokusy, psat podobne a lezlo to spis na nervy. Tady jsou prirovnani a slovni obraty kolikrat az tak nesmyslne a silene, az si reknete, ze jo, ze proc by to na Zemeplose proste nemohlo tak fungovat :) dej ma docela spad, jen mi prijde, ze linie Conina a spol je pro dej vlastne zbytecna. Mozna, ze se to prolne do dalsich dilu. Kazdopane, kdo zvazuje, zda cist, tak sup do toho, jak rikam, uz jen pro ten humor
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čaroprávnost Čaroprávnost](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104221/caropravnost-104221.jpg?v=1325952426)
Zase uplne jine, zase uplne stejne .... slovni obraty, prirovnani a myslenkove pochody tady jsou na ukor trochu mene akcnimu pribehu, kazdopadne to vubec nevadi... uvazoval jsem, ze bych si myslenkove poklady vypisoval, ale to bych de facto opsal knihu :) doporucuji vsem, co nehledaji bezhlavou akci a hordy nepratel
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Šedí bastardi Šedí bastardi](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410819/sedi-bastardi-8P3-410819.jpeg?v=1557606348)
ani jsem si nestihl knihu pridat do seznamu Prave ctu a uz je v prectenych :) libi se mi, když autor vi, co si muze dovolit. Když jdete do bitvy a zapichnou Vamkopi do bricha, nereknete Jauvajs, ale pekne od plic ***** :D Je to sproste, ale tam, kde to sproste ma byt. Pekne geaograficke rozdeleni. Dost slusny popis. Vyborna akce. Pribeh. Myty. Cary. Historie... 5/5 bez premysleni. Dekuji za takovou knihu... btw.: jak pise @Renefer, klobouk dolu před překladatelem. Tohle rozhodne nebylo jednoduche
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342162/tajny-denik-hendrika-groena-Vsn-342162.jpg?v=1495657179)
Libilo se. Takove tragikomicke. Usmevne pribehy, ktere ovsem popisuji nevyhnutelne. Neprijemne pocity jsem mel, kdyz jsem si uvedomil, jak realne to je. Alzheimer, demence... vsechno prichazi postupne, da se zbrzdit, zastavit nikoliv. Cetlo se to samo, pekne rozdeleno na dny. Nic zdlouhaveho. Pokud se dokazete vcitit do hlavnich postav a jen nectete knihu, aby jste ji precetli, potom si myslim, ze ta nevyhnutelnost, realita a velka pravdepodobnost, ze si ctenar prave toto jednou opravdu zazije, zaradi tuhle knihu ve vasem zebricku vysoko. Pokud ctete bez emoci, pak bych hodnotil knihu prumerne, Ctete pomalu... jendou Vam to stejne ani rychleji nepujde :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Gladiátor Gladiátor](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190270/gladiator-16K-190270.jpg?v=1556568571)
opet davam plny pocet hvezd, protoze kniha byla primo nakazliva. Zajimava a narmalne jsem se pristihl, ze mluvim na knihu, at me nestve a prozradi mi uz, jak to dopadne a at uz toho necha :) rozdeleni v nejdramatictejsim okamziku na 3 dejove linie, bylo naprosto bezcitne a prikovalo me ke knizce
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Inspektor Prevít Inspektor Prevít](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379929/inspektor-previt-wgL-379929.jpg?v=1537715824)
Vyborne. Trochu ve stylu Forresta Gumpa, nebo Stoleteho starika. Taky k cemu se primotal, to zvladl ani nevedel jak. Jenze tady to nebyly historicke udalosti, ale potirani zlocinu v NY. Z jednoho maleru skocil rovnou po hlave do dalsiho. Superni a pohodove cteni
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Krysař Krysař](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/2073/krysar-JUF-2073.jpg?v=1605824016)
Nemohl jsem v teto knize najit to kouzlo. Jsem rad, ze jsem si knihu precetl a mohl si udelat svuj nazor, ale na tak kratke dilo jsem ji cetl opravdu dlouho a musel jsem se doslova premahat cist dal.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Už je tady zas Už je tady zas](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171270/uz-je-tady-zas-oRl-171270.jpg?v=1457361481)
vyborne! Jasne, pritazene za vlasy, ale melo to napad, melo to dej, bylo to ctive a melo to poselstvi. Jo, dost dobra kniha! Necekejte zadnou Iliadu, ale pokud chcete prijemnou a peknou knihu, tady ji mate!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310526/egyptan-sinuhet-patnact-knih-ze-ziv-OIj-310526.jpg?v=1571773348)
Kniha vás nutí nad dějem neustále přemýšlet a když ji čtete podruhé, nacházíte stále nové zajímavosti a perličky, které jste přehlídli. Je to celkem těžké čtení, ale stojí za to.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Faraon Faraon](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11704/faraon-7N9-11704.jpg?v=1438107255)
Do detailu rozpracovaný boj panovníka s kněžskou vrstvou. Promícháno válkami a panovnickými záležitostmi. Prus je mistr pera a tato kniha je povinností pro všechny čtenáře kvalitních historických románů.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dýka s hadem Dýka s hadem](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/2400/hrisni-lide-kralovstvi-ceskeho-dyka-aYg-2400.jpg?v=1418765410)
za me vyborne, ctive, vtahne do deje, nasajete atmosferu, chcte cist dal a dal. Jo, rozhodne stoji za precteni
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Potulný rytíř (adaptace) Potulný rytíř (adaptace)](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248695/graficky-roman-hra-o-truny-predehra-potulny-rytir.jpg?v=1719074549)
hezky zpracovano, ale pribeh me osobne neoslovil. Prislo mi to trosicku chaoticke, na tak kratky pribeh tam bylo moc jmen. Ale necetl jsem dila G.R.R.Martina, mozna to je proste jeho styl.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Já, rytíř Já, rytíř](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424953/ja-rytir-i0A-424953.jpg?v=1572961623)
Davam 3*. Ani ne tak pro dilo samotne, ale i s prihlednutim jako celku. A umi to lepe. To co se mi zprvu zdalo zajimave, tj rekapitulace, nenasilna, formou dialogu a vedeli jsme, co se kdy stalo, je ted vylozene nucene. Otravne. Opakuji se rekapitulace i z dilu samotneho. Kralove debatuji o naprosto nepodstatnych vecech a nizko postaveny rytir jim vylozene odsekava. Ne, dialogy jsou vylozene slabe. Dej, boj a akce si zachovaly svou kvalitu a byly velmi ctive. Posledni dil ale netusim, zda vezmu do ruky. Po tomhle se mi moc nechce. A to po predchozich dilech nebylo. Tesival jsem se, ze hned po docteni otevru dil dalsi a pojedu dal.. .kouzlo je pryc
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Mort Mort](https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69555/mort-69555.jpg?v=1299686578)
Co to bylo za konec? 255 stranek se dobirame k tomu, aby to bylo z meho pohledu, zpraseno na poslednich 7... Tohle rozuzleni mi neprislo hodno vykonu pana Prachetta. Kazdopadne kniha nabita od prvni stranky az po posledni typicky pretchettovskym humorem a neskutecnymi slovnimi obraty. Tohle je proste neco, co najdeme na takove urovni jen v knihach Terryho Pratchetta. Nektere napady jsou tak prastene, az vlastne davaji smysl :D