adevr komentáře u knih
Tuhle knihu nechci komentovat, protože si dnes jdu, ač s rouškou, tak zcela natěšeně, pro nový díl, a bruntálně se těším. Tak snad nebudu zklamán, ale budu se bavit příběhem a těšit kresbou tak jako i u tohoto prvního dílu. Do ři... éé ...do šití! Ta zastlaná kref mě prostě baví, no úplnej kde bil.
Vydařený díl, na jehož překlad český čtenář musel, z nějakého důvodu, čekat o rok déle než zbytek světa.
Je to už čtvrtý počin nové tvůrčí dvojice, docela jim to šlape, a jsou tam nejen vydařené vtipky a odkazy..., ale musim přiznat že scénáristicky, to na prvních, cca 15 dilů Asterixe,nemá. Pořád jakoby něco scházelo, jako kdyby někdo ,,nevyladil koření na pečeném divočáku".
Holt, pan Goscinny byl nedostižný mistr svého oboru.
Tahle knížka se opravdu povedla. Je v ní humor i akce, a hlavně prakticky vše , co tvoří paradní fantasy jízdu...
Tohle byl hodně jednoduchý příběh, ale i smutný... naštěstí je to součást něčeho většího... ale ty malby, to je nádhera. A jako bonus, některé z autorových příšer vytvořené po jiné publikace, takže mohu jen doporučit.
Někteří výtvarníci dělají sbírce jenom ostudu, jiní ji zdobí. Ale jako počin si to zaslouží chválu.
Příběh stále pokračuje, a drží si tempo. Vznikají nové situace, objevují se další postavy, a také i jiní, ukrutnější nepřátelé. Komiksová sága jako noha z chaloupky Baby Jagy.
No, pořídit si tu knížku byla spíše povinnost, s ohledem na to, že mám kompletní sérii. A je fakt, že některé povídky byly slabší než jiné. Jenomže, v porovnání s nějakou jinou sbírkou povídek, to byla stejně parádní jízda Correiyovým světem.
Opět plná palba. Knížka je zase nacpaná kreativitou a fantazií. Jen je trošku škoda zpracování. Je mi jasné že je to docela knižní špalek, ale i tak... prostě mnohdy ten text uprostřed, nejvíce mi to vadilo v psané povídce, mizel ve vazbě.
Před koupí nového dílu jsem si udělal rekapitulaci, a po druhém přečtení z toho nemám tak hrozný pocit jako poprvé. Vlastně to funguje jako samostatný ,místy i vtipný příběh, ale chápu že při srovnání s hlavní linií , je to slabší.
Tak už vím, že i u nás existují skvělé horory. Moc mě to bavilo, a úplně jsem dostal chuť tuhle knížku zpracovat jako komiks.
Na této knize je vidět kam se posunula, díky sluníčkářským pokrytcům, doba. To co bylo dříve osvěta, a skvěle, až umělecky udělaná knížka pro děti, je nyní málem pornografie.
Kniha je vice o fotografiích než o textu. Ale obrázky jsou úžasné, a ukazují dobu a lidi v době svého vzniku v celé jejich nahotě.
Delší příběhy jsou sice o fous lepší, ... to protože jsou mnohem víc rozpracovány, ale i tak je znát výborná autorova fantazie. A třeba povídka Velký test, tak té to vyloženě ,v takovém formátu, sluší.
Opět skvěle namalovaná knížka. Tentokrat je příběh malinko posmutnělý, ale to už mnohdy k malířům patřívá.
Shrnu to, celek beru spíš nez za knihu, za moc hezké výtvarné dílo.
Myslím, že malý formát ve kterém komiks u nás vyšel, mu docela uškodil. Obrázky jsou mnohdy dost nepřehledné. Občas jsou až na lupu... :) Ve větším komiksu Petr Pan, to bylo docela v pohodě... Myslím že je chyba, vydávat takto výpravné komiksy ve zmenšených formátech. Jinak je to celkem fajn příběh o putování po rozmanitých místech zvláštního světa.
Průřez prací skvělého výtvarníka a už vlastně neni co dodat. Snad jen, že ta knížka je skutečně nádherná
Skvělá kniha o mistru kresby, plná vyprávění o jeho začátcích, jeho uměleckém životě, a samozřejmě krásně ilustrovaná.
Knižka je plná erotickych obrázků nezaměnitelného mistra Neprakty, zdobících svěží text o sexu v průběhu dějin, ale i ten z bájí a pověstí.