Adrianah komentáře u knih
Naprosto skvělá satira na válku.Velice jsem se při čtení bavila.
Super povídka,plná vtipu. Dílo staví do kontrastu starobylou Anglii lpící na tradicích a pragmatickou Ameriku spoléhající na moderní postupy.
Kniha s velmi zajímavým dějem,čtivá s pro mě trochu překvapujícím závěrem.
Román ukazující morální úpadek francouzské společnosti,kde hlavní roli ve společenských vztazích hrály peníze.Poukazuje na vliv majetku na utváření charakteru člověka. Kniha je velmi čtivá a moc se mi líbila.Doporučuji přečíst.
Realistický román,zabývající se složitými lidskými vztahy a každodenním životem na vesnici.Zajímavé dílo,které se dobře čte.
Miláček...aneb,jak se rychle dostat k penězům a vlivnému postavení prostřednictvím vlivných žen.
Humoristický příběh parodující rytířství.
Skvělá kniha,velmi čtivá,děj románu se nachází na hranici snu a skutečnosti a často není zřetelné, o kterou rovinu se vlastně jedná.
Je to satirické dílo,v němž autor kritizuje bezcharakternost a falešné vlastenectví.Staví zde do protikladu zbabělého pražského měšt´ana proti odhodlaným husitům.Pan Brouček zde nepředstavuje jedince,nýbrž chování celé společnosti. Tuto knihu bych spíše doporučovala lidem,kteří mají rádi historii.
Velmi čtivá kniha,která mě skoro ihned naplno vtáhla do děje,dokonce i film byl velmi zajímavě natočen.
Skvělá parodie na válku,některé pasáže byly naprosto geniální,něco na způsob Haškova Švejka.
Humoristická knížka parodující meziválečnou českou společnost. Autor se vysmívá tvůrcům otřepaných románů a některým lidským vlastnostem. Vypráví o Saturninovi,sluhovi,který má neobyčejný talent vytvářet absurdní situace,které dokáží zaskočit hlavně jeho pána. Velmi čtivá kniha plná anglického humoru a ironie.Vřele doporučuji.
Skvělá kniha s morbidním dějem, který v posledních 3 kapitolách naplno vyústí.
Novela s rychlým spádem,zajímavou zápletkou a rozuzlením,ze kterého vychází i jisté poučení.