Adrianah

Naprosto skvělá satira na válku.Velice jsem se při čtení bavila.

Humoristická knížka parodující meziválečnou českou společnost. Autor se vysmívá tvůrcům otřepaných románů a některým lidským vlastnostem. Vypráví o Saturninovi,sluhovi,který má neobyčejný talent vytvářet absurdní situace,které dokáží zaskočit hlavně jeho pána. Velmi čtivá kniha plná anglického humoru a ironie.Vřele doporučuji.

Miláček...aneb,jak se rychle dostat k penězům a vlivnému postavení prostřednictvím vlivných žen.

Skvělá kniha,velmi čtivá,děj románu se nachází na hranici snu a skutečnosti a často není zřetelné, o kterou rovinu se vlastně jedná.

Je to satirické dílo,v němž autor kritizuje bezcharakternost a falešné vlastenectví.Staví zde do protikladu zbabělého pražského měšt´ana proti odhodlaným husitům.Pan Brouček zde nepředstavuje jedince,nýbrž chování celé společnosti. Tuto knihu bych spíše doporučovala lidem,kteří mají rádi historii.

Super povídka,plná vtipu. Dílo staví do kontrastu starobylou Anglii lpící na tradicích a pragmatickou Ameriku spoléhající na moderní postupy.

Humoristický příběh parodující rytířství.

Velmi čtivá kniha,která mě skoro ihned naplno vtáhla do děje,dokonce i film byl velmi zajímavě natočen.

Skvělá parodie na válku,některé pasáže byly naprosto geniální,něco na způsob Haškova Švejka.

Skvělá kniha s morbidním dějem, který v posledních 3 kapitolách naplno vyústí.

Novela s rychlým spádem,zajímavou zápletkou a rozuzlením,ze kterého vychází i jisté poučení.

Kniha se zajímavým obsahem,ve kterém se prolínají 2 dějová pásma: vlastní příběh Nikolův (skutečnost) a motiv lidové pověsti (legenda o jeho nezranitelnosti).

Kniha s pevně vedeným dějem,hlavní linii protínají linie vedlejší,což děj nezjednodušuje,ale i tak je kniha velice čtivá.

Kniha s velmi zajímavým dějem,čtivá s pro mě trochu překvapujícím závěrem.

Román ukazující morální úpadek francouzské společnosti,kde hlavní roli ve společenských vztazích hrály peníze.Poukazuje na vliv majetku na utváření charakteru člověka. Kniha je velmi čtivá a moc se mi líbila.Doporučuji přečíst.