Ája27

Pro první obecné seznámení s historickým popisem pandemie tzv. "španělské chřipky". Čtenář si může udělat alespoň přibližnou představu o tom, jak velmi obtížné to pro lid na celém světě bylo. Obsahem knihy je statistika, časová posloupnost a základní informace o postupu vlád, lékařů, místních samospráv v návaznosti na (ne)dostatek informací o nákaze. Zajímavá je i zmínka o (ne)úspěšnosti alternativní medicíny, o způsobech ochrany před nákazou apod. Pokud má někdo o problematiku hlubší zájem, jistě poté sáhne po mnohem obsáhlejších textech. Co jsem si z knihy odnesla? "Jak hrozná to musela být nemoc, co do síly, infekčnosti a počtu obětí, když plnila stránky tisku v době trvání a krátce po skončení 1. světové války?! A to se řekne chřipka."

Knihu je poutavá, tématicky dobře poskládaná. Přestože ne vždy s názory dr. Honzáka zcela souhlasím, skláním se před jeho životní a profesionální zkušeností a obrovským rozhledem. Ke knize se budu vracet a již nyní, kdy můj dojem z knihy ještě tzv. neuzrál, bych našla pasáže vhodné k citaci. Děkuji, skvělé!

Jedna z prvních kuchařek tohoto druhu, co mi přišla do ruky. Udala mi směr a do dnešního dne je v ní mnoho zajímavých receptů k využití.

Těžké čtení, nicméně pro doplnění informací pro zaníceného čtenáře všech příběhů Středozemě nutné. :)

Jedna z prvních knih o alternativní terapii, která byla u nás vůbec k dostání ve své době. Do dnešního dne má co říci.

Jako všechny díly této série je nejkompletnějším dílem současné české bylinářské školy.

Jedná se o velmi srozumitelně napsanou odbornou knihu na téma "svalová soustava a jóga". Podrobná, velmi dobře ilustračně zvládnutá. Nespadá pro mne do kategorie módních horkokvašek, kterých je dnes na pultech mnoho. Je použitelná i pro cvičitele či cvičence, kteří neprovádí jógu. Vede názorně k pochopení principu práce jednotlivých svalových skupin při provádění konkrétních pohybů. Děkuji autorům.

Jediná takto komplexně pojatá kniha na téma Holubinky, která se mi dostala do rukou. Plnohodnotná kniha pro houbařské fajnšmekry, amatérské mykology i svátečního houbaře! Velmi podrobné popisy rodu i jednotlivých druhů holubinek. Noříte-li se do světa holubinek poprvé, překvapí vás množství druhů, které se u nás nachází! :)

Vágner svojí schopností vypravěče nezklamal. Popis přírody, ale také společnosti, ve které se v Indii ocitl, je výtečný.

Po pár stránkách i zapřisáhlý odpůrce kvašáků přemýšlí nad tím, kde pořídí soudek na zelí. :D
Dle mých znalostí kniha nabízí opravdu relevantní informace.

Četla jsem na konci prvního stupně a s Kryštofem jsem jeho příběh doslova odžila. Krásná dětská kniha. Rozhodně doporučuji. :)

Po Švejkovi druhá Haškovina, co jsem četla. Dodnes zanechala následky! :D

Velmi dobře napsaná kniha. Zajímavé, jak moc se může vyplatit spojit v jedno dílo ženské a mužské autorství. Již po několikáté potvrzeno!

Rozsahem nevelká, ale jako základní návod na cvičení doma postačí.

Kniha je, co se týče odborného textu zpracovaná dobře, nicméně jsem čekala těch hub, s léčivými účinky více. A také mne, jako čtenáře, rušila přemíra reklamních foto a textů v průběhu celé knihy. Škoda.