akcinel akcinel komentáře u knih

Cesta psa Barona za domovem Cesta psa Barona za domovem Jana Pluhařová

Příjemné počteníčko pro pejskaře, kteří se navíc zajímají o přírodu a ještě je k tomu baví poznávat zajímavá místa naší vlasti.

18.07.2023 5 z 5

Rozumí koza petrželi? Rozumí koza petrželi? Renata Škaloudová

Knihu bych doporučila všem malým i větším čtenářům, kteří se chtějí pobavit a také poučit. Titul však potěší nejen děti, ale i dospělé. Máte-li tedy zájem předčítat, určitě se vám bude číst dobře a humorný příběh vás potěší. Líbit se určitě budou i vtipné ilustrace.
V závěru knihy se skrývá hádanka ve formě popletených úsloví. Malí čtenáři mají za úkol zmatečná úsloví opravit na správnou verzi, čímž si je znovu procvičí.

18.02.2020 4 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Vůbec si nepamatuji, kdy jsem naposledy přečetla knihu během jednoho dne. Krásný čtenářský zážitek!

02.02.2020 5 z 5

20 let Noc s Andersenem 20 let Noc s Andersenem Radovan Jančář

Noc s Andersenem je akce na podporu dětského čtenářství. Já jsem se se svými dětmi z čtenářského kroužku zúčastnila poprvé na pozvání knihovnic NsA v jihlavské knihovně. To bylo v roce 2008. Od té doby organizujeme NsA i v místní knihovně v Lukách nad Jihlavou. Letos, v jubilejním roce, to u nás bude již podvanácté. Děti se na nová dobrodružství, která během připraveného programu zažijí, vždy nesmírně těší. A nás organizátory nepřestává udivovat, že jsou mezi dětmi stále milovníci a obdivovatelé knih i společného čtení, ne že ne. ☺ Vydaná publikace potěší nejspíš a především organizátory, kteří si při pročítání stránek jistě rádi zavzpomínají na jednotlivé ročníky. Jiné by třeba brožurka mohla inspirovat. Mně udělaly radost například všechny pamětní pohlednice, které jsou zde takto pohromadě vyobrazeny.

25.01.2020 5 z 5

Řád sladkého sněhuláka Řád sladkého sněhuláka Ivona Březinová

Kniha poradí, jak dětem vysvětlit cukrovku. Pomůže pochopit problematiku diabetu nejen dětem nemocným, ale i jejich okolí, rodičům, kamarádům, spolužákům...
Paní spisovatelka Ivona Březinová je již zárukou kvalitní četby pro děti. Velice kladně hodnotím i dodatky v závěru knihy.

12.06.2019 5 z 5

Žížalí pomazánka pro Davida Žížalí pomazánka pro Davida Blanka Čapková

Ke knize mne navedlo vyhlášení Velké soutěže pro třídy k 70. výročí Albatrosu. Jedním z úkolů bylo najít knížky, jejichž hrdinové se jmenují Rudolf, Valerie nebo Anastázie. Zde vystupují Valerie, David a Klára. Valerie si píše deník, Klára se svěřuje své kamarádce v dopisech a David vše vypráví. Jedná se příběh dětí, které se potkávají o prázdninách.

28.02.2019 4 z 5

Keška v galerii Keška v galerii Lucie Poslušná

Kniha Keška v galerii je nestandardní ilustrovanou učebnicí angličtiny, v níž se děti naučí anglicky, dozvědí se informace ze světa umění a vyzkouší si oblíbený geocaching přímo v prostorách galerie. Publikaci Lucie Poslušné vydala vloni Národní galerie, nyní byla oceněna prestižní Evropskou jazykovou cenou Label, kterou společně udělují Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Dům zahraniční spolupráce.
Součástí učebnice jsou poslechová cvičení a krátká videa na galerijních webových stránkách http://www.ngprague.cz/keska-v-galerii-1

16.07.2018

Tak tady jsou ty slíbené  recepty na  cukety, paní Ehmová Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová Jana Štěpánková

Tuto knihu jsem před lety věnovala své mamince. Nyní jsem si ji opět vypůjčila a znovu přečetla. Nevedla mne k tomu pouze Čtenářká výzva, ale také velká letošní úroda cuket na našich obou zahrádkách. A tak jsou opět hitem zapékané cukety a cuketová bábovka! No a samozřejmě nostalgické vzpomínky na doby minulé.

15.07.2018 5 z 5

Vzhůru do Afriky Vzhůru do Afriky Helena Řezáčová

Krátký líbezný příběh dvou bratrů o návštěvě Afriky a zvířatech, která zde žijí. Příjemné první čtení pro začínající čtenáře s vtipnými dovětky.

09.05.2018 4 z 5

Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Moje první kniha od tohoto autora a patrně ne poslední. Příjemné a napínavé čtení. Nejde se odtrhnout, za každou cenu chcete vědět, jak to dopadne.

18.08.2017 5 z 5

Čtyřlístek se představuje Čtyřlístek se představuje Jaroslav Němeček

Roztomilé leporelo pro naše nejmenší. A líbezné vzpomínání na dětství pro dospěláky.

04.04.2017 5 z 5

Únos domů Únos domů Iva Procházková

Knihu jsme dostali na konci čtvrté třídy jako odměnu od nakladatelství ALBATROS za účast v soutěži KMČ. Teď ji na začátku školního roku čteme coby páťáci jako společnou četbu v hodinách českého jazyka. Je to typický příběh s dětským hrdinou ze současnosti. Myslím, že se příběh Libora Ješína bude mým páťákům líbit a že se jim bude i pěkně číst. Po přečtení příběhu se určitě podíváme i na stejnojmenný film s Vojtěchem Kotkem, Bárou Hrzánovou, Pavlem Landovským, Hanou Maciuchovou... Bude co srovnávat.

08.09.2016 5 z 5

Leť domů Leť domů Kimberly Cates

Příjemné oddechové čtení. Takové pohlazení po duši. Sice pohádkový příběh pro dospělé, ale jsou zde převyprávěny hluboké lidské city. Velice zajímavě je popsán vzájemný vztah člověk a zvíře.

16.07.2016 5 z 5

Ukolébavky pro dudka Ukolébavky pro dudka Irena Gálová

Půvabné pohádky o ptáčcích i o jejich skutečném životě. Knížka se jak krásně čte, tak příjemně prohlíží nebo poslouchá, neboť její součástí jsou přiložená dvě cédéčka. Autorka Irena Gálová si pěkně pohrála s českým jazykem a vhodně vkládala do textu vtipné rýmovačky. Jsou úsměvným zpestřením celého vyprávění.

10.03.2016 5 z 5

V korunách stromů - Pohádky s křídly V korunách stromů - Pohádky s křídly Ludmila Bakonyi Selingerová

Ptačí hrdinové v líbezných pohádkách s malým douškem vysvětlení slušného chování pro menší děti, tak bych charakterizovala tyto pěkné příběhy. Určitě doporučuji malým čtenářům i rodičům ke společným čtenářským chvilkám s dětmi.

08.03.2016 5 z 5

Ptačí pohádka Ptačí pohádka Heda Průchová

Pohádka o datlovi, který hledá odpověď na svou zapeklitou otázku. Knížečka má moc krásné ilustrace od známé autorky Aleny Ladové. Nejlíbeznější je bezesporu obrázek dudka. Jedná se o první krásné seznámení s našimi nejběžnějšími zástupci ptačí říše. Toto leporelo by si určitě zasloužilo nové vydání!

01.03.2016 5 z 5

Řím: Pozdvižení v Pompejích Řím: Pozdvižení v Pompejích Veronika Válková

Dobrodružství, fantasy, detektivní zápletka = 3 v 1. Poutavě napsaná kniha pro dnešní děti. I já dospělá jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Super knížka do kategorie rodinné čtení!

14.10.2015 5 z 5

Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi Ducháčkovic rodina aneb Strašidla mezi námi Sandra Vebrová

Líbezná knížka pro současné děti, které ocení dobré sourozenecké vztahy a smysl pro pomoc druhým. Určitě není nudná, protože svět duchů je tajemný snad pro každého. Je určená dětem od 9 do 12 let, ale i já - dospělá - jsem ji přečetla jedním dechem a pobavila jsem se. Dětem ve svém čtenářském kroužku ji zcela určitě doporučím.

01.02.2015 5 z 5

Velká knižní záhada Velká knižní záhada Pavel Čech

Velice zvláštní kniha, která si hraje s ilustrací. Taková pocta dětským knížkám a jejim ilustrátorům. Alfréd a Kvído jsou ale úžasní!

09.11.2014 4 z 5

Už neplač Už neplač Linda S. Howington

Už neplač - obličej zalitý slzami nemá pouze hlavní hrdinka, ale i my čtenářky se tu a tam neudržíme. Kniha plná mateřské lásky, trápení, zoufalství, zrady, trýzně..., ale i překvapení, touhy, naplnění a lásky.

01.07.2014 5 z 5