akinomV akinomV komentáře u knih

Leto porušených pravidiel Leto porušených pravidiel K.L. Walther

(SPOILER) Líbil se mi nápad příběhu a úplně jsem si zamilovala hru Atentát. Je to taková sladká letní romance. Oceňuji, že se autorka nepustila do podrobností intimností, ale přišlo mi tak nějak hloupé, že se dívka vyspí s klukem a pak vlastně neví, jestli ho miluje, vlastně ani neví, jestli s ním bude .... pokud je kniha pro mladé, není to úplně vzor, který bych chtěla předávat dál

14.08.2023 4 z 5

Do ložnic je vidět Do ložnic je vidět A. A. Fair (p)

Fajn detektivka na letní dovolenou.

24.07.2023 3 z 5

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Trošku zklamání - čekala jsem něco ve stylu Stmívání, ale styl psaní autorky mě tak nechytl. Navíc jsem vyloženě nesnášela hlavní hrdinku Rose. Její chování bylo jak na houpačce - jednou jí záleží na pověsti a jindy ne, nebo že je zamilovaná do Dimitrije, ale zároveň paří a flirtuje s mnoha jinými a na něj ani nepomyslí.... Nějak jsem tomu příběhu nemohla uvěřit.

01.05.2023 3 z 5

Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Zpočátku mě to moc nebavilo, ale postupem času se děj rozjel a teď jsem zvědavá na pokračování. Je znát, že je to young adultovka a já už jsem dost mimo cílovou skupinu, ale byl to pro mě fajn relax :-)

30.03.2023 4 z 5

Osm detektivů Osm detektivů Alex Pavesi

Mě to bavilo, asi víc ty příběhy z fiktivní knihy než rozhovory s autorem - v tom převádění na matematické vzorce jsem se už ke konci trochu ztrácela. Ale bylo to zajímavé, trochu zvláštní a rozhodně jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Bála jsem se, když jsem viděla to nízké hodnocení, ale zbytečně. Za mě dobrý :-)

27.03.2023 4 z 5

Vražda před svatbou Vražda před svatbou Leslie Meier

Úplně bych to nepovažovala za detektivku, ale za příjemné oddechové čtení z malého městečka. Hlavní hrdinka mi úplně nepřirostla k srdci, ale jinak to nebylo špatné. Jen škoda, čekala jsem víc té detektivní části. Ale případ se vlastně vyřešil tak nějak sám....

04.03.2023 3 z 5

Jako v kávovém mlýnku Jako v kávovém mlýnku Cleo Coyle (p)

A mě se to opět líbilo. Kniha vyloženě splňuje její označení v angličtině "cozy mystery", kdy je příběh bez surovosti a brutality jako severské krimi. Je to takový ten druh pohodové detektivky, kdy vás příběh baví, odpočinete si u něj a ještě dostanete chuť na kávu :-)

11.02.2023 4 z 5

Kouzelné koláče Kouzelné koláče Ellery Adams

Naprostá oddechovka plná romantiky, koláčů a detektivního pátrání. I když toho tam bylo vlasntě dost pomálu (na to, že je to z žánru "cozy mystery" ) Většinu knihy jsem nevěděla, zda mě to vlastně baví nebo ne, ale konec byl fajn. Knížku bych úplně neodepsala, ale asi bych tam ráda viděla víc toho "mystery" než kolik tam bylo.

07.02.2023 3 z 5

Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu Žít s radostí – ilustrovaný průvodce uměním třídění a úklidu Marie Kondo

Stejně jako u prvního dílu, nic objevného, zvlášť pokud se o minimalismus, organizaci domova trochu zajímáte. A opět jsem se musela smát, když autorka dává rady ohledně mluvení s věcmi, loučení s nimi, objímání atd. To mi na knize opravdu nesedlo. Ale pro někoho, kdo se teprve o toto téma začíná zajímat by to mohlo být fajn.

04.02.2023 3 z 5

Královská guvernantka - Ve službách Jejího Veličenstva Královská guvernantka - Ve službách Jejího Veličenstva Tessa Arlen

Ke knize jsem přistupovala opatrně, úplně jsem nevěděla, co čekat. Nakonec jsem byla příjemně překvapená, jak mě kniha vtáhla do děje. Dokonce jsem si v průběhu čtení musela "gůglovat" některé osoby a hlavně fotky, jak tehdy ony osoby vypadaly.
Ačkoliv jde víceméně o fikci, je to vše na pozadí skutečných událostí a hlavně autorka vycházela z knihy skutečné Marion Crawfordové. Tak se člověk dostal na tenkou hranici mezi skutečností a fantazií a dostal takový malý náhled do dění na královském dvoře tehdejší doby. A co říct na závěr...že jsem s Marion opravdu soucítila.

25.12.2022 4 z 5

Poslední vlak do Londýna Poslední vlak do Londýna Matthew J. Costello

Oddechová série, kdy se těším na detektivní dvojici a příběh, který příjemně plyne. Vlastně mě trochu mrzí, že jsou to jen takové jednohubky, ráda bych četla delší příběh :-)

26.10.2022 4 z 5

Tajemství nevlastní dcery Tajemství nevlastní dcery Erle Stanley Gardner

Super oddechovka s Perry Masonem, stojí za přečtení.

07.06.2022 4 z 5

Přímo před očima Přímo před očima Jack Jordan

(SPOILER) Tak já z knihy zas tak moc nadšená nebyla. Dočetla jsem ji jen proto, že jsem byla zvědavá, jak to celé dopadne. Ale musela jsem se fakt nutit. Hlavní hrdinka byla neskutečný otloukánek, ale hned se ze všeho vylízala a pokračovala dál...., dále mi přišlo nevěrohodné, že by nepoznala, kdo je oním neznámým, který jí ubližuje. Jinak souhlasím, ta Lisa byla fakt neskutečná a ze všeho teda vyvázla vlastně na pohodu. Bohužel, celkově hodnotím jako nic moc příběh.

04.06.2022 3 z 5

Slunečné dny a mořský vánek Slunečné dny a mořský vánek Carole Matthews

Líbilo se mi prostředí, do kterého byl příběh zasazen. Vždy u takových knih zatoužím se odstěhovat do dálav a začít s rodinou nový život :-D Tady tomu bylo podobně. Styl autorky je trošku jiný než třeba u Julie Caplin a možná právě to je důvodem, proč jsem se do knihy tolik nezačetla. Občas byly dlouhé popisy (hlavně ta část s festivalem), občas jsem nějak nevěřila hlavnímu fešákovi. Je to příjemná romantika, ale pro mě má svá "ale", která protentokrát zapříčinila, že jsem si knihu tak neužila.

17.04.2022 3 z 5

Čokoládový klub Čokoládový klub Carole Matthews

Kniha mě svým obsahem lákala, protože jsem šla po oddechové jednohubce. Sice jsem se obávala nižšího hodnocení knihy, ale nenechala jsem se odradit. No, bohužel se k nic moc hodnocení musím přidat.
I když jsem čekala opravdu jen oddechovku, překvapila mě témata, která se rozvíjela u jednotlivých žen. To bych připočetla k dobru. Bohužel to zůstalo jen v povrchní rovině, což byla škoda, určitě bych se o problémech ostatních žen ráda dozvěděla víc. Nebo o bližších příčinách těch problémů. Ale co mé hodnocení podstatně snížilo, byly velmi názorné popisy sexu. Řekla bych, že to bylo moc na sílu a zbytečně do detailů. Měla jsem pocit, že to má být romantická kniha a ne erotická. Mrzí mě, že se sex musí narvat do všeho a čím víc názorně, tím líp. Mě to tedy kazilo dojem z knihy. Ale rozumím, že každý to může mít jinak.

31.03.2022 3 z 5

Vraždy v nakladatelství Vraždy v nakladatelství P. D. James (p)

Trošku jsem váhala nad hodnocením, protože jsem knihu asi po 60 stranách chtěla odložit. Nakonec zvítězila zvědavost a pak už se to četlo mnohem líp. Na mě tam bylo zbytečně moc popisů prostorů, okolí, ale na druhou stranu mi nevadily popisy životů jednotlivých postav. Závěr knihy velmi dobrý. Když to tak ale přehodnotím, bylo to chvílemi táhlé, až nudné a asi bych po knize podruhé nesáhla, proto nakonec jen ty 3*

14.02.2022 3 z 5

Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Knihu hodnotím víceméně kladně, ale nějaké výhrady mám. Asi nejvíc mě štvalo, jak hlavní hrdinka mluví, protože to kolikrát nepůsobilo žensky, ale jen vulgárně. Možná to bylo záměrem a protože nejsem cílovka pro tento žánr, nedokážu to správně ocenit. Jako oddechovka to nebylo špatné, ale myslím, že to bude kniha, na kterou brzo zapomenu.

09.02.2022 3 z 5

Hra na vraždu Hra na vraždu Rachel Abbott

Mně se kniha líbila o trošku víc než ta předchozí. Sice jsem odhadla vraha i zápletku, která se na konci rozplete, ale i tak mě bavilo číst dál a dozvídat se, že jsem měla pravdu. Líbí se mi tento druh příběhu, kdy jsou podezřelí na jednom místě a pak se jen řeší, kdo lže a kdo je nakonec viníkem. Přidávám se k ostatním, že té samotné "hře" mohlo být dáno víc prostoru, ale i tak jsem se u knihy bavila.

03.02.2022 4 z 5

Domek u jezera Domek u jezera Jasinda Wilder

Jak jsem od začátku očekávala, kniha byla romantická, smutná i milá zároveň. Četla se rychle. Co však kazilo celkovou atmosféru byla erotika na začátku a konci knihy. Bylo toho moc najednou, moc detailně a k celkovému rázu knihy se mi to nelíbilo. Jakoby autorka chtěla překvapit, zaujmout, ale řekla bych, že tohle ta kniha nepotřebovala. Takže celkově se kniha dostala v mém hodnocení na průměr.

07.01.2022 3 z 5

Vražda v Schönbrunnu Vražda v Schönbrunnu Beate Maxian

Ačkoliv jsem měla nějaké výhrady, celkově hodnotím dost pozitivně. Je to můj šálek kávy co se týče detektivních příběhů a zápletka byla zajímavá. Myslím, že stojí za přečtení.

07.05.2021 4 z 5