Akjadzord Akjadzord komentáře u knih

Krásná kniha ♥.
Miluji Liesel.
Miluji slova.
Miluji němčinu.
Co více dodat, tato kniha nepotřebuje další slova.

17.07.2016 5 z 5

Povídání o pejskovi a kočičce Povídání o pejskovi a kočičce Josef Čapek

Pro každé dítě i dospělého! Milovala sem jako dítě, miluji i teď. Doporučuji každému znovu přečíst ♥

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Musím říct dvě věci: 1. Tato série je naprosto úžasná a boží a bůhvíco ještě..., ale to každý ví a tak to sem psát nebudu :-). 2. Trochu vybočím z davu a řeknu, že tento díl byl nejlepší. Proč? To nevím. Možná proto, že je v něm vidět jaké následky má ve skutečnosti válka na psychiku lidí. Ano, myslím si, že kdyby se to někdy stalo, spousta lidí by se zhroutila jako Katniss...
NO, trochu sem se rozkecala, každopádně si to přečtěte, je to boží :-D

19.02.2015 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Brrrr...Nenávidím takovéhle smutné depresivní příběhy. Kdyby jen to, ale ono je to poskládáno ze skutečných událostí, které se STALY a není to ani 100 let. Ani se Pobaltským státům nedivím, že nemají rádi Rusko a nechtějí s ním mít nic společného.

21.02.2015 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Nevím, co k tomu dodat. Jak vůbec zrecenzovat skutečný příběh něčího života? Přijde mi to zvláštní.
Mohu akorát říct to, že jsem nehorázně strašně ráda, že jsem se s drogami nesetkala (a snad ani nesetkám). Příběh je to opravdu silný, to ani nejde slovy vyjádřit. Nejvíce mě dostává, že i když se z toho člověk dostane, tak co bude potom? To je krásně vidět v závěru knihy, kdy Christiane sice přestala, ale zase jí kvůli její minulosti vyhodili ze školy.
Uvědomujete si, že tohle byl ZÁPADNÍ Berlín, ta vyspělejší část Německa?
Mrzí mě, jak to s ní na konec dopadlo.
Jediné, co mi vadilo, bylo to, že kniha nebyla rozdělena do kapitol. Mírně to kazilo celkový dojem.

17.07.2016 5 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Já se k tomu prostě musím vyjádřit, když vidím ty nadšené komentáře, omlouvám se. Tohle je druhá nejhloupější, nejklišoidnější (ano, tohle slovo existuje) kniha, kterou jsem četla (jen tak btw... první je Girl online :D). Já nevím, pohádky mám ráda, ale tohle je přesně takovéto.. všechno se motá kolem hlavní hrdinky, která je samozřejmě krásná, úžasná, talentovaná a bůh ví co ještě, naše princátko má oči jen pro ni a nikomu nevadí, že je naprosto vypatlaná (což je vidět hlavně v Elitě).
Opravdu nechápu, jak toto někdo může porovnávat s Hunger Games. Vždyť to je urážka všech urážek.
Pokud to chcete číst, tak alespoň v angličtině, ať z toho alespoň něco máte. Jinak je to totiž naprostá ztráta času.

Zimní příběh Zimní příběh Mark Helprin

Napsat tento komentář bude opravdu těžké. Opravdu nevím, co si o tom mám myslet. Nedokáži to ani ohodnotit :-| .., jak mám TOTO ohodnotit? Tak alespoň sem napíši své zmatené pocity.
Nejprve musím říct, čeho je moc, toho je příliš. Ze začátku se mi popisy opravdu líbily, vžívala se do nich a užívala sem si je, ale ke konci... Netvrdím, že ztratily na kvalitě, to vůbec ne, jen se mi moc nelíbilo jak se celý příběh vyvinul a tím pádem se mi i některé popisy zdály trochu divné.
První část byla dokonalá, Petera a Beverly jsem si oblíbila a jejich příběh se mi opravdu líbil. Druhá část už nebyla tak zajímavá, ale stále dost dobrá. Když se vrátil Peter Lake, byla jsem nadšená, jeho pasáže mě znovu bavili a dokonce se mi hodně líbilo i jak to s ním skončilo. A teď se konečně dostáváme k tomu, co se mi na celé knize nelíbilo - a to bylo to, co se stalo Aby. Já jsem teda ještě dost mladá na to, abych toto mohla moc hodnotit, ale nemyslím si, že by svět byl spravedlivý, a už vůbec ne takto hodně.
(+ Virginie a její manžel byli zvláštní, přemýšleli jinak než ostatní a věřím tomu, že by se ve skutečnosti mohli najít a vzít se. Čemu už ale nevěřím je to, že by takto zvláštní byli aj jejich děti, ale to je jen můj názor :-))
Pokud jste tento komentář dočetli až do konce, tak vás opravdu obdivuji, protože si vůbec nejsem jistá, jestli to dává alespoň nějaký smysl.
Každopádně až na to co jsem výše psala to bylo skvělé. Příběhově 4*, ale za rozsáhlé popisy nejméně 4,5* (jen škoda že to nejde :-()

20.08.2015 4 z 5

Chlapec na dřevěné bedně Chlapec na dřevěné bedně Leon Leyson

Tato kniha nebyla jenom o válce, ale také o životě před ní..a to mě hodně dostalo. Číst o nadšení malého kluka, když poprvé rozsvěcel a zhasínal světlo...nebo když k nim domů poprvé zavedli toaletu. Nebo nadání hlavního hrdiny pro jazyky. Díky moc za vydání této knihy!!

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Krásná, milá, dobře napsaná...Co více dodat? Spisovatelka znovu nezklamala.
A ještě..hrozně se mi líbí čepice té holky na obálce :-D

04.05.2015 4 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Popravdě vůbec nevím co si o tom mám myslet :-|. Ze začátku byli všichni nesympatičtí, někdy sem nechápala jejich chování (hlavně Nicka). To postupně narostlo až v nesnášenlivost (zajímavě slovo :-D). No a ke konci jsem zase nesnášela Amy a Nicka mi bylo líto. Nechci nějak spoilerovat a tak nic k Amy. Ale Nick, Nick, ten se možná zachoval dost hnusně, ale měl k tomu své důvody - mohla si za to sama..a více vám neprozradím :-D
Opravdu netuším jak ohodnotit. Na jednu stranu je pravda, že si s vámi kniha celou dobu hraje a je dobře promyšlená, ale na druhou je někdy neuvěřitelně nudná, rozvleklá a já měla pocit že ani jednou nebyla napínavá. Je to hlavně o psychice. Já nevím, 4.5*?
Mimochodem, už se nemůžu dočkat až uvidím film, prý je dost nechutnej :-DD

04.05.2015

Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Nejhorší, nejklišoidní a nejhloupější kniha, co jsem kdy četla. Jako opravdu, ať přemýšlím, jak přemýšlím, nemohu přijít na nic, co by mi tato kniha přinesla nebo v čem by byla alespoň zajímavá. Penny se chovala opravdu pošahaně naprosto ve všem, co udělala. U všech scének jsem naprosto přesně věděla, jak bych se měla tvářit. ,,Teď bych se měla usmívat od ucha k uchu'', ,,teď bych měla brečet'', ,,teď bych měla být štěstím bez sebe''. Je to prostě vyloženě špatné. U všech scén, které by měly vyvolat nějaké emoce, jsem akorát tak pozvedla obočí - ,,To jako vážně?''. Jelikož mě tato kniha tak strašně moc nudila, všímala jsem si dost slohových chyb. Všimli jste si například, že když Penny s Noahem byli na prvním rande, Penny třikrát někdo pochválil její ,,cute british accent'' -_-? Plus za tuto dobu na každé stránce někdo přikývl. To bylo samé ,,I nod'' ,,He nods'' ,,I nod'' ,,He nods''. A to se opakovalo v celé knize, opravdu mi to jejich přikyvování lezlo na nervy.
Tak proč jedna hvězdička? Musím říct, že nápad je to super, originální. Jenže by musel mít také originální zpracování a nápad na zápletku. Chtělo by to dobrou knihu o blogerství.
Ještě vidím jednu dobrou věc. Jelikož knihu napsala Zoella (nebo je pod ní alespoň podepsaná), je tato kniha velmi známá a najdete ji přeloženou snad do každého jazyka. Když k tomu přičteme ještě to, jak jednoduše je to napsané, máte skvělou možnost přečíst si cizojazyčnou knihu. Toto je jediná možnost, jak zařídit, aby vám Girl online alespoň něco dala. Číst jí v češtině je naprostá ztráta času

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Před přečtením této knihy jsem slyšela (i četla) spousty názorů o tom, že je ve velkém množství postav těžké se zorientovat a musím uznat, že postav tam bylo opravdu hodně (ani nemluvě o druhé knize, kde zase přibudou). Upřímně já sem s tímto vůbec problém neměla (až na to, že mi chvilku trvalo si uvědomit, že Ned je vlastně Eddard :-D), spíše mi dělalo potíže po dočtení jedné kapitoly pokračovat ve čtení. Já nevím, prostě už nebyla chuť. Ale když jsem se donutila pokračovat (což byl u mě trochu problém), zase mě to chytlo. Nejspíše proto jsem to četla tak dlouho, bylo pro mě těžké se pořádně začít.
Jinak tato kniha je naprosto geniální, do detailu popsaná a opravdu obdivuji autora, že toto dokázal vymyslet. Netvrdím, že jsem si všechny části knihy užívala a rozuměla tomu (přiznávám, politiku a boje jsem četla jen tak aby se neřeklo, takže pokud tam byla nějaká nepřesnost, určitě jsem si toho nevšimla), ale myslím si, že každý si v této knize dokáže najít něco, co ho bude bavit a díky čemu se tato kniha dostane mezi jeho oblíbené :-) :-).

20.08.2015 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Říkala sem si, že to nebude tak dobrý jako první díl (který byl mimochodem naprosto úžasný), že to bude spíše o té cestě pustinou. No a tak mě okamžitě zaskočilo, že už na cca desáté straně bylo takového vraždění. Celou dobu se tam něco dělo, žádné natahování, prostě boží. Doporučuji!!!

Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

Opravdu dost povedená knížka, jen mi tam neseděl ten konec. To jako vážně?! Nejraději bych to sem napsala, ale protože jsem hodná tak to neudělám ;-).. jen, nezdá se vám že pro jednoho človíčka to skončilo úplným happyendem a druhému tam všichni umřeli?

04.05.2015 4 z 5

Poslední bitva Poslední bitva C. S. Lewis (p)

Tak tohle bylo naprosto dokonalé ♥. Ten konec se (podle mě) k této sérii hodí.

28.03.2015 5 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Takže... co k tomu říct... Opravdu mě deptalo stupidní chování Americy (stejně jako snad všechny :D). Já nevím, tak když už se nemůže rozhodnou, tak se nemusí alespoň s každým olizovat. Ale to by přeci nebyla dobrá romantika, že. Navíc jak jí oba vychází vstříc a ,,dávají jí čas'' a ,,počkají na ní'', ach bože -_-. A je toho mnohem více, ale to by tento komentář byl nekonečný.
Upřímně musím říct, že tu byla jedna část, která se mi docela líbila (taky se divím), a to když se stalo to s Marlee (i když jsem si ze začátku myslela, že jí ty ruce useknou.. nevím, nebylo by to lepší :D?). V této části se to opravdu dobře četlo a víte proč? Protože se tam konečně začalo něco dít. Dobrý pocit z této části ale vyprchal, když jsem zjistila, jak to s ní dopadlo. ,,HappyendingEverywhere'' Takhle to totiž normálně chodí, každá hodná osoba má svůj dobrý konec, že :DD? Tohle mě opravdu naštvalo a přesvědčilo v tom, že je to jen hloupoučká pohádka na dobrou noc.
Ale abych zase jenom nenadávala.. lehce se to čte a má to srozumitelnou angličtinu (což je vlastně jediný důvod, proč to čtu). A musím uznat, že konec docela ,,ušel'' (na rozdíl od většiny knihy). Maxon se konečně přestal chovat jako zamilovanej blázen a postavil se Americe. Mám naději, že se třeba bude příště něco dít (ehm.. pokud to bude vypadat jako to klišoidní setkání Americy s králem v závěru, asi u toho umřu. Nebo se smíchy počurám, to se uvidí).

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Snad nejlepší kniha od Greena, co jsem četla (lepší než Hvězdy :-o). Celý námět byl úžasný. Úžasné citáty. Úžasné myšlenky. Proč se tomu ještě divím? Vždyť je to od Johna Greena :-).
''Celý život strávíš v labyrintu a myslíš na to, jak z něj jednou unikneš a jak to bude skvělý, a protože si představuješ budoucnost, dokážeš jít pořád dál, ale nikdy neunikneš. Budoucnost prostě používáš k tomu, abys utekl před dneškem.'' Miluju tento citát ♥♥.
Co se týče obálky, pokaždé se mi více líbily ty od Yoli, ale Hledání Aljašky je lepší od KK.

Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Tahle knížka byla naprosto dokonalá ♥. Škoda že se to kvůli špatnému vydání nedá říct i o ostatních dílech...

28.03.2015 5 z 5