Aktenanka komentáře u knih
Perfektní knížka. Plno překvapivých momentů a přesto bylo uvěřitelné, že se to opravdu může někomu dít.
Když jsem tu četla ty negativní komentáře, tak jsem se trošku lekla. Ale bylo to zase úžasné. Je to prostě deník. A mě bohatě stačilo se dozvědět, jaké traily existují a detaily o tom, kde se ubytovat apod. mi nechyběly. Stejně si to člověk pak neplánuje podle sebe z více zdrojů a nebo neplánuje vůbec :) pěkné čtení a moc jsem se zase nasmála. Jako jde zajíček, jde, jde, jde, kampak jde, bylo fakt boží :D a těch hlášek zase. Super. Povedla se.
Naprostá pecka. Celá trilogie. Kdyby mi někdo tvrdil, že mě bude zajímat fantasy, kde v polovině textu se jedná o popis bojových taktik, tak bych si ťukala na čelo. Ale tohle bylo prostě tak zajímavé, že to si musíte přečíst. Spíš než děti a mládež to ocení zralejší bytosti. Palec nahoru.
Miluji tuhle sérii. A tipuji, že další díl se bude jmenovat Hrad ve Skotsku :)
Jsem přesně cílovka. Postavy byly moji vrstevníci. Připomnělo mi to mnoho věci z dětství - nostalgie. Ještě že jsem nějakou dobu žila v Praze, jinak by mi to okolí a popis nic moc neříkalo. V dětství jsem nežila v tak velkém městě, takže tohle mi bylo cizí. Příběh se mi líbil. Oddychové čtení. Pěkně vyřešené, že tam byly skoky v čase, takže to nemusela být tlustá kniha, co všechno vysvětluje.
Dobře napsané. Je udržované napětí a příběh pěkně plyne. Hvězdičku odebírám za faktické nesrovnalosti v knize. Škoda. Jinak by to bylo perfektní.
Tahle autorka mi opravdu sedí. Tohle je asi 4. kniha, co jsem od ní četla a super. Sofiin příběh jsem už četla, takže mi až teď došly některé narážky odkazující právě na tuto knihu. Miluji, když ještě pár dnů po přečtení sním o hlavních postavách (:
Kniha byla dobrá. Ale vzhledem k vysokému hodnocení jsem měla asi přemrštěné očekávání. Takže ubírám hvězdičku: za druhou půlku knihy, která nebyla uvěřitelná - prostě mi to nesedělo, vzhledem k tvrdým podmínkám, jaké měla hlavní hrdinka. Za nepravděpodobnou pointu příběhu. A za to, že to není ukončený příběh, ale budou další díly - než vyjdou nové, tak zapomenu detaily a já nerada čtu něco dvakrát, protože zápletky si pamatuji a už mě to pak tak nebaví.
Naprosto skvělá, ohromující série. Moc mě to bavilo. Postavy mi tak přirostly k srdci, že je mi líto se s nimi rozloučit. Bravo!
Knížka se dobře četla, co se týče stylu psaní. Ale jinak je naprosto nudná, nezajímavá. Téma s velkým potenciálem, ale vůbec nevytěžené. Žádné napětí a jen samé náznaky toho, co se vlastně děje. Jakoby se autorka styděla to prostě napsat na rovinu. Pak se ale neměla pouštět do takového námětu. Závěr knížky je odfláknutý. Půlku věcí jsme se nedozvěděli. A nebo jen v jedné větě.
Velmi dobře napsané. Přestože se zde prolínaly na přeskáčku dějové linky a to i v čase, tak byl příběh kupodivu přehledný a napínavý a zápletky nepředvídatelné. To hodně oceňuji, když nedokážu odhadnout, proč nebo kdo.
Třetí kniha, kterou jsem od této autorky četla a opět výborná. Líbí se mi, jak krásně přibližuje ve svých knihách život v Hamburku a to prostřednictvím různých témat (teď o lodích), jak se v každé knize objeví Knut a recept na něco sladkého :)
Tahle kniha nebyla můj šálek kávy. Myslím, že vykresluje muže velmi nespravedlivě a dělá z nich kretény. Chlapi uvažují jinak než ženy, ale nemyslím si, že by většina chlapů uvažovala tak omezeně jako hlavní hrdina. Navíc knížka ve mě nevzbudila žádné emoce - další hvězda dolů.
Hlavní hrdinka mi byla nesympatická. Jinak to bylo celkem pěkné čtení ;)
Líbila se mi. Aktuální téma. Vtipně napsané. Oddychovka na jeden den.
První půlka knihy super. Pak už mi to přišlo jen o natáhnutí děje na více stran. O ničem. Kdyby se příběh o čtvrtinu zkrátil, prospělo by mu to.
Dala jsem 5 hvězdiček, přestože příběh ne všude měl ten správný spád. Ale dojal mě. Každá knížka, která mě dokáže rozplakat si zaslouží plný počet.
Začátek nic moc. Ale jsem ráda, že jsem četla dále. Stojí za přečtení.