AlbionFoxyFox komentáře u knih
Jako nečtenář poezie považuji Kytici za svou nejoblíbenější sbírku básní. A líbí se mi o to více jakožto milovnici hororu. U některých částí (Svatební košile, Vodník) se chvílemi člověk opravdu bojí. Škoda, že dnes se Kytice ve škole tolik nečte, myslím, že by děti zaujala. (Soudím dle školy, na které pracuji.)
Luxusní zápletka, rozuzlení i jednotlivé postavy. Knihu bych klidně snesla delší.
Začnu výjimečně od konce. Finále a závěr byly strhující, napínavé, přesně, jak se mi na celé sérii líbilo. Možná je to jen můj pocit, ale naopak začátek byl poměrně vleklý, nebavil mě neustále se opakující vzorec, kdy se na Slizáka nebo jeho vlivné přátele něco najde, on ztoho vybruslí. Fabian byl v pozadí úplně. Od druhé poloviny byla kniha lepší, akčnější a začala mě bavit tak, jak mě bavily předchozí díly.
Tohle byla jízda. V knize je tak dávkovamý strach a napětí, že jsem měla problémy jít v klidu spát. S tím, že superschopnosti vraha byly přehnané, souhlasím, ale mě to prostě bavilo a dostalo. Doufám, že brzy bude další kniha.
Neskutečně milá knížka, která zahřeje v tomto mrazivém předvánočním čase. Bylo v ní tolik lásky ke knihám, že mě to hladilo po duši.
Parádní zápletka, napínavé čtení, ale na mě příliš strojených dialogů a zbytečně komplikovaný vztah Luca a Avy. Ale čtení jsem si moc užila.
Opět zavírám poslední díl se slzami v očích jako každé léto. Tak zase za rok, moje životní knižní lásko :)
Byť mi trošku vadí čím dál častější omývání dětství Kim, neskutečně jsem si užila zajímavý, propletený případ, úsměvné scény a dialogy a svižné tempo knihy. Díky krátkým kapitolám nelze dát z ruky :)
U mnoha momentů jsem se smála nahlas, nesmírně jsem si užívala návraty do historie a styl psaní mě chytil a nepustil. Skvělá kniha.
Úžasná kniha, která mě jako obyvatelku pomezí Českého Těšína a Třince chytila za srdce a asi dlouho nepustí.
Nemůžu nic vytknout, děj měl spád, čtení mě bavilo a těším se na další porci :)
Někteří vytýkají vleklé pasáže, ale King umí i ty vleklé pasáže napsat prostě bravurně. Knihu jsem nemohla odložit, poslední kapitola mi zlomila srdce, odkaz na Overlook mě potěšil. Před 20 lety mě King přivedl ke čtení a já ho miluji dodnes a milovat vždy budu :)
Pomalejší rozjezd, ale pak tempo rostlo a celkověto byla skvělá jízda. Mým kamenem úrazu, hlavně u severských knih, je však množství jmen...
Byť jsem závislá na HP sérii, tuhle knihu jsem původně číst nechtěla, postupně však na mě začalo vyskakovat jedno kladné hodnocení za druhým, a i když se nerada dávám strhnout trendy, knihu jsem si nakonec pořídila, dokonce si ji hned přečetla a byla jsem nadšená. Poutavé příběhy, lehkost, humor, zajímavé myšlenky. Nejvíc jsem si užívala úvodní části o dětství a poté hlavní část věnovanou natáčení Harryho. Poslední část už mě tolik nebavila, cítila jsem z ní stejné prázdno, jako cítím pokaždé, když Harryho sérii dočtu nebo dokoukám.
Souhlasím, že v textu mělo být méně chyb. To je jediná vada na kráse. V tom vidím výhodu svého povolání učitelky, že na mě sice chyba svítí červeně, ale pokud je text kvalitní, přecházím ji a soustředím se na obsah :)
(SPOILER) Hodně povedená zápletka, děj odsýpal a vtáhnul. Oproti předchozímu dílu ubylo strojených dialogů a vztahových problémů. Jediná vada na kráse pro mě byla příliš jednoduché a obdobné vyřešení obou případů. Stačilo přestrojení a všichni profesionální kriminálníci skončili za mřížemi :)
Všechny povídky byly čtivé, byť až na Odda jsem u všech odhadla pointu a závěr před koncem. Bylo to velmi příjemné a kvalitně napsané čtení na pár zimních večerů (pokud bych neměla mimino, dalo by se zvládnout za den).
Velmi napínavý příběh, zajímavě popletené osudy, čtivé kapitoly, ale toto vše vyústilo v poměrně náhlý závěr bez nějakého vysvětlení, vyvrcholení. Většina knihy byla na 5 hvězd, konec zklamal.
Perfektní kombinace historických faktů s románem. Určité pasáže jsem četla se slzami v očích. Je nesmírně důležité, aby se o těchto hrdinech našich dějin vědělo a nezapomnělo.
Jasně, není to klasický Harry Potter tak, jak ho člověk zná. Postavy se za těch 20 let změnily, tím, že je to formou scénáře, čte se kniha jinak, ale na druhou stranu po těch 7 knihách, které čtu každoročně zas a znova, člověk cítil dlouho absťák a i takový mininávrat zpět do Bradavic byl skvělý.
Hodně se mi líbilo prostředí a střípky z minulosti, byť se v příběhu nic moc nedělo, byl napsán velmi čtivě a knihu jsem přečetla za 2 dny. Opět spokojenost :)