Alix komentáře u knih
Slavný, bohatý a vlivný komik Toby se seznámí s neúspěšnou herečkou Josefínou a bezhlavě se do ní zamiluje. Brzy se z nich stanou manželé a Josefína využívá moc svého manžela, aby společensky a finančně zničila všechny, kteří ji využili a ublížili jí. Nic ale není zadarmo.
Kazan, částečně pes, částečně vlk, kolísá mezi láskou k lidem, přesněji, k lidské ženě a láskou k divočině a své vlčí družce.
Obrovský samotářský grizzly a malé opuštěné medvídě se náhodou setkají. Medvídě nikoho nemá a tvrdohlavě odmítá mrzutého grizzlyho opustit, až si na sebe oba zvyknou. Nádhera!
Skutečná historická osobnost, mocná čínská císařovna, je zde vylíčena s pochopením pro její slabosti i touhy. Pro nás nezvyklý pohled za zdi Zakázaného města.
Hodně akční kniha, kde se opravdu pořád něco děje a je tady plno nečekaných zvratů.
Je to sice pravý rytířský román ze staré Anglie, ale zdálo se mi to místy trochu nudné. A židovky Rebeky mi bylo líto.
Pan Augusta vytváří příběhy dávno vyhynulých tvorů z různých geologických období. S nádhernými Burianovými ilustracemi a skvělým Augustovým popisem, vidíte nádhernou, neznámou a divokou přírodu, ve které se pohybují tvorové, kteří ožili díky vypravěčskému umu a malířskému mistrovství.
Příběh mladé ženy, která se rozhodla zemřít, aby mohla začít nový život. Film nebyl špatný, kniha je ovšem o mnoho lepší.
Smutné, smutné, smutné. Ale je pravda, že popisů tam je opravdu hodně. Rozptylovalo mne to ve čtení.
Když jsem knihu četla úplně poprvé a nevěděla jsem, jak skončí, byla jsem úplně vynervovaná. A ten smutný konec...
Úplně jsem se do příběhu vžila a Kateřině bych často s chutí dala pár facek!
Takhle krásná kniha ve mně kdysi vzbudila zájem o antiku,báje, mýty a následně i historii.
Ano, prostředí příběhu připomíná "Deset malých černoušků", ale příběh už je jiný. Rozuzlení je ovšem taky nečekané.
Tady si spisovatelka odskočila do starého Egypta, což příběhu dodává na pikantnosti. A kdo je vrah? Na to nepřijdete.
Paní Agatha byla génius. Nikdy se mi nepodařilo odhalit vraha.
Musím přiznat, že první díl pentalogie mne ohromil a četla jsem ho s vykulenýma očima.
Tady jsem si brousila zuby na knihu z doby americké občanské války a spadla jsem do červené knihovny. Naprosto nepřirozené a nepravděpodobné situace, kdy už autorka nevěděla, jak ty dva dát dohromady, mi připadaly někdy tak přihlouplé, že jsem s knihou dvakrát praštila, ale nakonec jsem přetrpěla i přeslazený happy end. Brrr!
Tady jsem se nechala nachytat. Oceňuji sice historické reálie, ale cudná Jasmína, která padala z náruče do náruče a rodila jedno dítě za druhým, mi tak lezla na nervy, že jsem to dočetla jen s obrovským sebezapřením. Červená knihovna každým coulem, ale musela jsem dočíst, kamarádka mi knihu půjčila v dobré víře, že mi tím způsobí radost. Hrůza!