Alix komentáře u knih
Manžel, manželka a rodinný přítel. Jeden ale začne přebývat a tak dojde k vraždě. Štěstí to ale nepřinese a špatné svědomí se nedá umlčet. Nic hezkého tady nenajdete.
Mně se ty popisy líbí, dokreslují mi děj, který je ovšem depresivní, stejně, jako Zabiják. Tady je ovšem širší záběr společnosti, od spodiny až po nejvyšší honoraci. A Nana, hloupá, ješitná a nevzdělaná, používá svou krásu a bezcitnost jako ničící stroj.
Mistrovská kniha i když velice depresivní. Ze začátku člověk ještě doufá, že všechno dobře dopadne, ale pak je jasné, že už to může být jen horší. Veškeré popisy v knize mi vůbec nevadily, naopak, upřesnily mi obraz a víc mne vtáhly do děje.
Důstojný Jezevec, energická Krysa a mírný Krtek, se snaží zachránit nejen chvástavého a lehkomyslného Žabáka, ale i jeho majetek, o který může svou hloupostí přijít. Lišky a Fretky na to jen čekají!
Krásné, zvláštní a s ničím nesrovnatelné pohádky, u kterých se skvěle pobavíte.
Tuto knížku jsem přečetla jako první v životě a nedám na ni dopustit. Jen malou opravičku. Trpaslíka, moudrou velrybu i starého, zlostného kocoura, ty všechny potkali kluci v tajemné zahradě. Ale ne pět slonů. Ty potkali na ulici, když utíkali do školy.
Knihu mám ráda, ale Verne trošku pozapomněl na letopočty. Americká občanská válka trvala od roku 1861 do roku 1865. Ke konci knihy se trosečníci setkávají s kapitánem Nemem, který je tady už starý a umírající muž. Ovšem v knize 20 000 mil pod mořem, která se odehrává v podstatě hned po ukončení války, je Nemo zralý muž, plný energie a síly.
Jedna z mých oblíbených knih. Vůbec mi nepřipadá dlouhá nebo rozvláčná, naopak, poskytla mi spoustu informací, které si pamatuji dodnes.
Nedostatečně vyzkoušená jaderná elektrárna musí být spuštěna k určitému datu. Žádné protesty odborníků, kteří nechtějí riskovat, nepomohou. Něco ale neklapne a nastane doslova řetězová reakce, která se už nedá zastavit. Zajímavé je, že kniha byla napsána před výbuchem v Černobylu.
A je škoda, že je kniha zapomenutá, protože stojí za přečtení. Zajímavé střídání kapitol, jedna o postupu požáru, který je tady prezentován skoro jako živá bytost - šelma, a další o osudech jednotlivých postav.
Velice zajímavé z pohledu mladého vyslance i celkově jako příběh.
Vůbec nerozumím genetice, ani nanotechnologiím, ale tady je všechno popsáno tak srozumitelně, že jsem se nemohla odtrhnout.
Když se podaří naklonovat různé druhy dinosaurů, může z toho být skvělý kšeft. Ale co když se celá záležitost vymkne kontrole? Pak je z toho fakt velký problém.
Po Cromwellově smrti se vrací do Anglie Karel II Stuart a usedá na trůn. Průvodkyní historickým dějem je tady krásná Ambra, která se z vesnické dívky vyšvihla až na královský dvůr. Ale nic není zadarmo.
Geronimo se stal legendou už za svého života i když, prakticky řečeno, byl to zloděj a vrah. Otázka je, proč se takový stal a jestli vůbec měl jinou možnost, když si chtěl zachovat svobodu a sebeúctu. Jak přežít ve světě, kde se indiáni stříleli jako králíci a za apačské skalpy se platilo hotově? Kde neměli vůbec žádná práva? Nevím...
Nezodpovězené otázky a nevysvětlitelné události.
Poutavým způsobem spisovatel podává obraz našeho světa, kde nic nemusí být takové, jak se nám zdá. Události, které se děly a dějí, jsou podivné a neuvěřitelné, a přesto se staly. Nejděsivější na tom je, že si autor nevymýšlí, případy, o kterých píše, se staly a zůstaly bez vysvětlení.
První kniha, kterou jsem od pana Dänikena četla. Úplně mne ohromila a začala jsem číst další a další. Je možné a pravděpodobné, že ne všechno je tak, jak se v knize píše. Spíš mne ale zajímá, proč na tolik nepříjemných otázek nedokáží vědci odpovědět.
Opera se mi nelíbí, na rozdíl od knihy. Plná humoru, s originálními kresbami autora, aspoň ve vydání, které vlastním. Příběh malé lištičky, která se ke smůle své i smůle lidí, dostala nedobrovolně do hájenky a když už, tak si umínila, že tam bude žít podle svého.