Alix komentáře u knih
U Kinga nejsme zvyklí na pohádky a toto pohádka je i když zvláštní. Klasický boj dobra a zla, ale King tady zase dokázal úžasné věci. Třeba, jak uniknout z vysoké věže?
Rozsáhlá kniha, děj se rozjíždí zdánlivě pomalu, ale pak to nabírá obrátky a člověk se nemůže odtrhnout. Jestli jste si sudičky představovali jako stařenky, které předou nit osudu, tady změníte názor!
King dokáže psát o všem a o všech. Dokáže být puberťačkou i vrahem, starým, unaveným mužem i umírající ženou. King dokáže být čímkoliv, co se mu zlíbí být. Ale já si ho osobně vážím za to, že v této knize s láskou a úctou píše o starých lidech, kteří se nevzdávají. Přes svůj věk, nemoci a samotu se snaží pomoct jiným, což v našem světě vypadá jako značně trapné sci-fi.
Mám ráda Kinga, ale do této knihy jsem se nějak nemohla vžít. Některé pasáže jsou dobré, ale celkově jsem byla trošku zklamaná.
Bála jsem se, když jsem to četla. Je to nejen hrůzostrašné, ale i skvěle propracované, hlavně psychologie hlavních postav. Mám vždycky pocit, že King se dokáže vcítit do kohokoliv a v jakémkoliv věku.
Tady není co dodat. Klaním se před spisovatelem i fantaziií a umem pana překladatele!
Krásná a velice zábavná knížka. Je zajímavá nejen skvělým humorem, ale celá je psaná spisovnou a nádhernou češtinou. Další zajímavost je, že je tam spousta historických postav a jejich osudy jsou podány podle skutečnosti. Ale humor, ten vede!
Nesrovnávala bych to s filmem, spousta věcí tam chybí. Kniha je skvělá, aneb, jak se dá psát vesele o smutných věcech.
Bázlivý mág Mrakoplaš, turista Dvoukvítek, Zavazadlo, barbar Cohen a dívka Bethan, se musí pokusit zachránit Zeměplochu, protože na nebi se objevila zlověstná rudá hvězda. A zvětšuje se.
Sir Elánius tady musí řešit spousu problémů a dostat se ze spousty nebezpečných situací. Co třeba dělat, když si vlkodlaci chtějí hrát?
Neschopný mág Mrakoplaš prožívá spoustu zajímavých, ale naprosto nedobrovolných dobrodružství na horkém a vražedném kontinentu.
Tahle kniha mne nezaujala tolik, jako příběhy Zeměplochy. Nějak mi tam chyběla jiskra. Ale na pobavení dobré.
Tato kniha se skoro okamžitě po svém vydání stala bestsellerem a není se co divit. Její popularitu znásobil brzy i neméně kvalitní film. Není to jen o osudech plantážnické dcerky, ale je to široký záběr života na americkém Jihu, roky občanské války i následné roky, kdy se poražený Jih těžce zvedal na kolena.
Kniha začíná ke konci života císaře Tiberia a pokračuje dobou panování císaře Caliguly. Římská chudina, bohatí senátoři, císařský palác, je tady všechno. Hlavními průvodci dějem jsou zde senátorský syn Lucius Curio a jeho protipól, herec Fabius Scaurus.
Vynikající a nadčasová kniha. Vracím se k ní docela často.
Zajímavá kniha nejen pro milovníky historie. Oceněna Nobelovou cenou za literaturu.
Půvabná a zajímavá knížka o útěku ze zajetí. Polský chlapec a anglická dívka cestují nedobrovolně napříč Afrikou. Pro děti napsal Sienkiewicz jen tuto jedinou knihu.
Zrození filmu, jak jej neznáme. A stojí to za to! Trollové, trpaslíci, lidé a taky pejsek Gaspoda, podléhají i bojují s kouzlem, jakým nás spoutává film.
Znáte příběh o trojské válce? Tak to si jenom myslíte! Jasno budete mít teprve, až si přečtete tuhle kouzelnou knížečku.