Allena24 komentáře u knih
Poslouchala jsem audioknihu, kterou dokonale namluvil Pavel Batěk (klobouček dolu).
Vůbec jsem netušila, do čeho jdu. Neměla jsem očekávání a i proto jsem si poslech jen užívala. Byla jsem vtažena do života pana doktora Grábla a jeho chlapského přístupu.
Za mě jasných 5*.
Za mě úžasné čtení, které se mi dostalo do srdce. Ráda bych si knihu přečetla i v budoucnu a víc si ji užila. Doporučuji.
Tohle byla pro mě trefa, pocházím z malého (kdysi házenkářského) městečka. V příběhu poznávám spoustu (mnou prožitých) věcí. Příběh je pestrý, lidský.
Poslouchala jsem audio. Úžasný přednes p. Pavla Soukupa. Doporučuji.
Moc těžké a moc smutné téma ke kterému autor přistupuje s láskou a něhou.
Laskavá, vlídná, vtipná, k zamyšlení a pro mě i s nostalgií - taková to pro mě byla četba.
K této knize se určitě ráda vrátím. Byla pro mne příjemným překvapením. A díky jednomu komentu zde, jsem se dověděla, že je i filmová verze: Symptom Pandorum. (Zkusím i tu).
Přestože v tomto žánru nemám téměř nic načteno, dovolím si Nonstop doporučit.
* dostala jsem zprávu za kterou jsem vděčná a tímto napravuji svůj omyl: ".....film Symptom Pandorum nie je sfilmovaným Nonstopom od Aldissa. Tou knihou sa film len zľahka inšpiroval."
Tohle byla sázka na jistotu (jednak díky autorce a druhak už jsem viděla film). U paní Agathy se v knihách i filmech těším na atmosféru anglického venkova. Doporučuji.
Knihu doporučuji a kdybych mohla, dám víc hvězdiček. Ještě musím pochválit větší písmenka, četlo se mi parádně. A stále se usmívám, když si vzpomenu na Mandu a její slova. Např:... písařskej brkoune. Moc se těším na další díly.
Knihu doporučuji a autorku si dávám do oblíbených. Uf to bylo super čtení.
"Neexistence prožitku lásky omezuje život na nekonečnou hru s pokusy o nadvládu nad ostatními lidmi."
Jedna z nejkrásnějších knih mého dětství, nezapomenutelná.
Do svého komentáře si dovolím citaci z komentu Česneksmedem: Čtení knih Dominika Dána je pro mne vždy taková malá odměna.
A dodám ... i pro mne.
Já si příběh užila. Pro mě jsou knihy od pana Olsena čtivé, dokáží mě vtáhnout do příběhu. Poslední dobou se dívám i na osobu překladatele a paní Kristinu Václavů bych si ráda dala k oblíbeným.
První komentář a druhé čtení. Tedy čtení....nyní to byla audiokniha. Znovu bych hodnotila 5*. Opět mě dostal popis drsného života na ostrovech.
První pokus o přečtení skončil docela záhy. Druhý pokus se konal po dlouhé době a knihu se mi podařilo dočíst. Moc jsem chtěla vědět, proč má Jeden za druhým tak vysoké hodnocení a v komentářích jsou slova TOP, super.
Za mě je kniha až moc brutální a nestačilo mi, že je svižně a čtivě napsaná.
Při svém hodnocení jsem lehce přimhouřila oko. Snažila jsem se nezahrnout do hvězdiček fakt, že mi téma příběhu nebylo moc blízké.
Kniha byla čtivá a dokázala ve mě probudit zvědavost.
Pro mne byla kniha čtivá a napínavá. Jen mi vadila popsaná brutalita. A také jsem neskousla to, jak se drobná žena celkem dlouho dokáže bránit silnému muži. Njn hvězdička šla při hodnocení dolu.
Vypravěčka mě nezklamala, jsem ráda, že se mi dostalo dost podnětů k zamyšlení. Kromě samotných příběhů, mě zaujalo, jak se lidé vyrovnávají s traumatem. Knihu doporučuji.
Všechny díly mě bavily a byly čtivé. Ráda si od autorky přečtu další knihy.
Tady jsem věděla, do čeho jdu....viděla jsem filmové zpracování a myslela jsem si, že je skvělé. Skvělé je, ale kniha je lepší. Doporučuji.