Alma-Nacida komentáře u knih
Ehm, to jsem teda sáhla vedle. Romantika v historickém hávu jak vyšitá a tedy nic pro mě.
Na knize je sympatické, že autor, ač spíš věkem blíže ke skupině seniorů, fandí víc mladším pečovatelům. Mnohdy jsem se pousmála a příjemné je i zjištění, že je to asi tak, jak to vidím já. Ale celkově závěr vyznívá do ztracena, žádné know-how, jak se teda nenechat vysát a jak nevyhořet.
Trochu pomalejší rozjezd a taky v části, kdy Abarhil přišel do Města, mi občas připadaly některé postavy mírně natvrdlé, např. starý hostinský. Jinak ale můžu jen a jen chválit a těším se na další díl. :)
Svěží a vtipná knížka. Podle předchozích komentářů jsem měla trochu obavy, jak to bude na konci, ale žádný strašný horor se nekonal a celkově jsem si četbu spíš užívala a pochichtávala se.
Kniha není právě z nejnovějších a možná i proto jsem některé hádanky už znala, ale i tak byla celkem zábavná. Jen moje ego zase utrpělo nějaké ty šrámy, něco jsem zkrátka nerozlouskla. :)
Zklamání, navzdory Lomgamerovu přesvědčení se kniha nelíbila ani dceři, která je právě asi zmíněnou cílovou skupinou. ;-) My holky, co nechceme číst o tom, jak mě ten kluk děsně štve a jé, já ho asi míluju, holt dáváme jen jednu hvězdu ze soucitu.
Lituju, že nelze dát 4 a půl hvězdy. :-) Tento díl se mi líbil víc, než předchozí, asi je mi i bližší téma boje proti všem.
Povídky místy poněkud drsné, ale čtivě a svižně ubíhající, zkrátka typická Neomilnerová. :) Celkově napínavé a dobré čtení.
Vadí mi jen jediná věc, a to, že nevím, kdy se dočkám pokračování, neřku-li konce. :-) Ale jinak samé klady, příběh se vyjasňuje včetně motivů zlounů i klaďasů, těším se, co bude dál.
Celkem zajímavě napsaná kniha s překvapivým závěrem, která se mi dobře četla. Jen malé ALE na závěr: půjčila jsem si od téže autorky knihu Špičkou jazyka a s překvapením zjišťuju, že se Náklonnosti dost podobá... Jestlipak se autorka věnuje i něčemu jinému než lesbické lásce v 19. stol. v Anglii? ;-)
Skutečně podivuhodná detektivka s civilním detektivem - amatérem a jeho poněkud rozháraným klientem - celebritou dob socialismu. Pokud tyto doby osobně nepamatujete, asi se vám bude kniha líbit o dost míň než mně. :) Autorovi vytknu jedinou věc, a tou je zmizení vedlejších postav; i když už do děje nezasahovaly, ráda bych věděla, jak dopadly Marie Antonieta s postiženou Malvou Marinou, ač asi tuším... Nepatřím k obdivovatelům Pabla Nerudy, ale zakládá-li se román na pravdě a skutečně byl takový profesionální útěkář od zodpovědnosti, je mi silně nesympatický, Zato mírně naivní detektiv Cayetano právě naopak.
Zdá se mi, že u tohoto dílu rapidně klesla čtivost, invence a nečekané zvraty se rovnají nule. :( Dost možná je v něčem na vině i překlad, který se mi v předchozích dílech také zdál znatelně lepší ve volbě slov postav z minulosti. No, samozřejmě jsem dočetla, ale konec v nedohlednu a celkově spíš zklamání.
Po mnohem lepší knize "Tati, tobě přeskočilo" byla pro mne tato knížka trochu zklamáním a maminka mi šla celkem dost na nervy. ;-) Přijde mi, že kluk si s tátou užíval mnohem víc srandy. :-) Žabičky mi bylo spíš líto, jako by si s maminkou vyměnily role.
Co říct a neopakovat se? Všechny tři díly mají své místo v naší knihovničce, i když už jsou moje děti velké. :)
Ani druhý díl nezklamal, spíš právě naopak. Aspiruje na jednu z našich nejmilejších dětských knih.
Ježkovyvoči, no to snad opravdu autor nemyslí vážně! :) Za sebe jsem teda ráda, že se fantasy posunula tam, kde je dnes. :-) Knihu jsem si půjčila, protože je v Sapkowského seznamu stěžejních fantasy, ale mít s sebou jinou možnost, tak s ní praštím.
Hmmm, no to chci vidět, jak se z toho autor vykroutí v posledním dílu. ;-)
Tak tento díl je asi zatím nejslabší. Trochu hororu a trochu akčňáku mě místy nudilo, dceru doposud ne. Vytrváme do konce a doufáme, že Sobota to vylepší. ;-)