alnahu alnahu komentáře u knih

Radši nekoukat Radši nekoukat Ivanka Devátá

Knihy od paní Ivanky jsou naprosto skvělé. Obdivuji její pohled na život a dar najít ve všem námět na fejeton, který je napsán s obrovskou dávkou humoru. Její knihy čtu velmi ráda ,vždy mě velmi pobaví. Doporučila bych je ,jako povinnou četbu proti splínu.

25.08.2016 5 z 5

Čiň manželu dobře - peklem se ti odmění Čiň manželu dobře - peklem se ti odmění Alena Jakoubková

Příjemná oddechová kniha ,návod ,jak zatočit s nevěrným manželem a proměnit se ze žáby na princeznu. I když smutné téma ,tak mě kniha pobavila, dobře se čte.

12.08.2016 5 z 5

Doubravka Přemyslovna Doubravka Přemyslovna Oldřiška Ciprová

Velmi hezký příběh české kněžny Doubravky Přemyslovny, která byla vychovávána v klášteře , kde se setkala náhodně s polským knížetem Měškem a zamiluje se do něj. Ve svých třiceti letech (v té době dobu již byla považována za starou)ji požádá Měšek o sňatek. Doubravka se těšila na budoucí život a svého vyvoleného ,ale na hradě Hnězdno ji čekalo nemilé překvapení, v osobě vdovy Magdaleny, která zahřívala lože Měška. Po svatbě škodila Doubravce ,jak mohla ,poštvávala proti ní služebnictvo i samotného Měška. Jak vše dopadne si přečtěte v této knize. Doporučuji všem kdo mají rádi nenáročné historické ,romantické ,oddechové čtení .

28.07.2016 5 z 5

Pravda o mém muži Pravda o mém muži Halina Pawlowská

V této knize nám Halina vypráví ,svůj rodinný příběh. Jak se seznámila se svým mužem Daníkem o manželství s ním .Muže ,kterého jak píše v knize velmi milovala ,ale i o smutku ,který prožívala, když zemřel. Knihu doporučuji přečíst u knihy se budete smát i plakat.

27.06.2016 5 z 5

Díky za každé nové ráno Díky za každé nové ráno Halina Pawlowská

Do této knihy jsem se nemohla začíst , je sice napsána s vtipem a humorem paní Haliny, ale kniha je za mě taková zmateční.

27.06.2016 2 z 5

Nebeská krůpěj Nebeská krůpěj Vlasta Javořická

Román z vesnického prostředí, kdy ještě úcta k rodičům byla na prvním místě. Sice se mi nelíbilo tehdejší postavení ženy ,která musela vychovávat děti, vařit pro rodinu a čeládku, starat se o hospodářství , posluhovat manželovi ,který si jako v tomto příběhu žil po svém. Takto se hold tenkrát žilo a nikomu to nepřipadalo divné. Tenkrát hodně pomáhala ve všem utrpení víra v Boha. I takovéto knihy si ráda přečtu , abych se dozvěděla ,jak se dříve žilo a jaký měly v té době ženy těžký život. I když jak je v knize psáno ,že je žena „Nebeskou krůpějí“.

17.06.2016 4 z 5

Jak ty mně, tak já tobě Jak ty mně, tak já tobě Ellen Berg

Příjemná oddechovka ,ale trochu přehnaná.

13.06.2016 3 z 5

Život jako hobby Život jako hobby Marcela Mlynářová

Mě se tato kniha líbila . Cestování i pohled na život autorky ,veselé i smutné příběhy z cestování. I smrt maminky, kterou autorka vložila mezi příběhy z cest. A právě o tom je život barvitý a nevypočitatelný. Nejvíce se mi líbila část kdy nám autorka popisuje retro rekreaci v Tatrách. Kniha stojí za přečtení.

17.05.2016 5 z 5

Fantom staré pevnosti Fantom staré pevnosti Zora Beráková

Pěkný čtivý historický román , ve kterém se dočteme i něco z minulosti z období stavovského povstání. Životní příběh Václava Vchynského z Vchynic a Tetova, jeho ženy Elišky ,je velmi poutavě napsán až do Václavovi smrti. Knihu doporučuji je nejen čtivá ,ale i zajímavá a poučná. I obal knihy je velmi pěkný.

05.05.2016 5 z 5

Útek z tábora 14 Útek z tábora 14 Blaine Harden

Děsivý příběh muže ,který se v tomto táboře narodil a žil v něm přes 20 let života . Čtení o mučení a utrpení, ale i přesto stojí za přečtení.

19.04.2016 3 z 5

Obuvníkova žena Obuvníkova žena Adriana Trigiani

Do této knihy jsem se nějak nemohla začíst, ale i přesto dávám tři hvězdičky, za pěkně popsaný osud Italské rodiny.

31.03.2016 3 z 5

Ozvěna Ozvěna Zora Beráková

Životní příběh hraběnky Berty Kinské –později provdané von Suttnerové .Velmi zajímavý životopis této ženy, která se za svého života setkala osobně s Alfredem Nobelem-vynálezcem dynamitu, který se do ní od prvního okamžiku zamiloval, Berta ,ale dala přednost své velké lásce Arturu von Suttner, za kterého se provdala a zvolila cestu chudoby. Berta a Artur se živili nejdříve psaním článků do novin, později psaním románů. Bertiny romány byly přeloženy do několika jazyků. Berta bojovala za světový mír a zúčastnila se mírových kongresů. Do svých aktivit boje za mír, chtěla též zapojit Nobela, vynálezce dynamitu ,ale ten chtěl zůstat v anonymitě. Ale finančně ji přispěl ,aby se mohla Římského kongresu za mír zúčastnit. Stala se první ženou, která na tomto historickém místě pronesla řeč. Berta se zúčastnila, ještě několika mírových kongresů. Baronka Berta von Suttner je nejslavnější ženou nositelkou Nobelovy ceny za mír . Tato kniha mě byla doporučena a jsem ráda, že jsem si ji přečetla., je opravdu velice zajímavá a dobře napsaná.

26.02.2016 5 z 5

To by se veterinářce stát nemělo To by se veterinářce stát nemělo Cathy Woodman

Život veterinářky Maz a její veterinární ordinace " Vydří dům" ,se četl dobře, příjemná odpočinková kniha ,plná zvířátek ,lásky i romantiky.

25.02.2016 4 z 5

Pod toskánským sluncem Pod toskánským sluncem Frances Mayes

Přesně jak je psáno milá kniha , plná sluníčka ,lásky k jídlu ,najdeme v ní i několik receptů i když pro nás asi nepoužitelných. Z jednoho nejkrásnějšího kouta světa.

22.02.2016 3 z 5

Útěk do Virgin River Útěk do Virgin River Robyn Carr

Pokračování příběhů v kalifornském městečku Virgin River, opět krásné čtení .Velmi pěkně popsaný příběh ( i když smutný)Paige a jejího 3 letého syna Christophera , která zabloudí právě do totohoto městečka,kde potká spoustu báječných lidí,kteří si navzájem pomáhají a najde zde také svoje štěstí.Dopručuji oba díly, jsou úžasně čtivě napsané.

30.11.2015 5 z 5

Kváskové pečivo slané Kváskové pečivo slané Hana Bačíková

Autorka nás v této knize motivuje, abychom si udělali v této uspěchané době čas na jídlo. Motivuje nás touto knihou abychom navrátily dobu zpět a dali chlebu tu pravou chuť a vůni. V knize najdeme tipy pro zdraví, vysvětlení pozitivních surovin na náš organismus. Rady a tipy jak založit kvásek a rady pečení s kváskem také v knize najdeme 21 vyzkoušených receptů na chleba, slané pečivo a další pokrmy z kvásku. Jak autorka uvádí chtěla by nás naučit přípravu takzvaného Slow Food ( pomalého jídla),u kterého si člověk vychutná i samotnou přípravu pokrmu.
Již se těším ,jak si pochutnáme na doma pečeném chlebu.

07.09.2015 5 z 5

Sladké hrníčkové moučníky Sladké hrníčkové moučníky Marie Kanselová

Výborná kniha moučníků-jednoduché vážení -pomocí hrnečku. Recepty jsou rozděleny do kategorií a u každého receptu je barevné foto moučníku. Moc pěkná kniha.

23.07.2015 5 z 5

Ptáci na krmítku Ptáci na krmítku Angelika Lang

Praktická příručka do kapsy ,pro milovníky ptáku. Najdeme v ní odborný přehled ptáků střední Evropy ,rady, jak je pozorovat ,kde se vyskytují a jak jim můžeme přikrmováním pomoci.

01.06.2015 5 z 5

Dějiny českých zemí Dějiny českých zemí Petr Čornej

Četla jsem již dříve ,pro školáky nezbytná kniha,která jim naše dějiny přiblíží.

25.05.2015 4 z 5

Nevěsta na prodej Nevěsta na prodej Mary Jo Putney

Taková pohádka pro dospělé,ale příjemné čtení v kterém nechybí napětí ani erotika.Pohodová kniha na dovolenou-pěkně se čte.

25.05.2015 4 z 5