alnahu komentáře u knih
Také jsem z této knihy zklamaná, čekala jsem podle názvu, že se rodinný příběh rozvine-jako špulka nití ,ale bohužel jsem se nedočkala. Nudná kniha.
Psychologický román o rodinném tajemství, lásce a touze se velmi dobře četl. V tomto příběhu ze života Heleně zemře náhle matka a ačkoliv je Helena matkou dvou chlapců zoufale touží po dceři. Po smrti matky se s rodinou nastěhuje k otci, do rodinného domu a objeví zde matčiny deníky. Dozví se z nich o matčině tajemství , pro které na čas opustí svoji rodinu a málem o ni přijde. Pátrání po pravdě ji příliš neuspokojilo a vrátí se ke své rodině- chlapečkům, manželovi a otci, kteří ji potřebují. Nakonec se i Helena dočká a narodí se jí vytoužená dcera. Knihu doporučuji .
Psychologický román, muže ,který chce změnit svůj ponurý život a věří ,že ho spasí půjčka, rozešle inzeráty se zárukou ,úrok a “ ODMĚNA“. Kam až tato půjčka a k jakému činu zavede Vladimíra, se dočteme v této knize.
Romantický příběh ze staré Anglie se četl dobře . Kniha je vhodná pro všechny romantiky.
Přesně ,jak se píše v předešlých komentářích-šokující kniha, půjčila jsem si ji náhodou a nelituji. Příběh podle skutečné události jsem přečetla jedním dechem. Je mi moc líto lidí ,kteří se nakazí touto smrtelnou nemocí .V tomto příběhu měla žena štěstí ,že se z toho dostala, což je asi opravdu velmi složité a chtělo to velmi mnoho úsilí . Též doporučuji všem mladým ,přečíst si tuto knihu i když to může potkat, každého z nás.
Velmi vtipně a humorně napsaný příběh Týny-svobodné matky.Prožijeme s ní rozchod s přítelem i matkou, přesun na venkov ,kde je konečně šťastná. Pěkné čtení-doporučuji přečíst.
Velmi zajímavá kniha o léčivých rostlinách, v knize najdeme rostliny abecedně řazeny, u každé je popis jak vypadá, kde ji najdeme , co a kdy sbíráme i barevné vyobrazení .A také jak se používá v lidovém léčitelství .U každé je nějaký léčivý recept.
Krásný smutný příběh ve kterém Kristína rozplétá příběh své rodiny. Smutný ,tajemný příběh, dobře se četl.
Výborná česká detektivka je napínavá od začátku až do konce, rozuzlení se dozvíme až na konci. Příběh nás zavede do malého městečka , kde se stanou během krátké doby dvě vraždy, pro mě strašidelný příběh . Po přečtení bych nechtěla být na chalupě sama. Dávám všech pět hvězdiček i obálka se mi líbila , knihu jsem přečetla jedním dechem. Doporučuji k přečtení. Bohužel jiná kniha od této autorky nevyšla.
Pěkný čtivý příběh z divokého západu, nechybí v něm romantika ani dobrodružství. Moc pěkně se četla.
Příběh se odehrává v Benátkách , v době moru a velké chudoby. Židovka Hannah –porodní bába ,která je sama neplodná .Pomůže zdejšímu hraběti a jeho nemocné manželce , i když jsou to křesťané , při porodu jejich syna. Což bylo v tu dobu neslýchané. Hannah na toto přistoupila aby mohla za peníze , které dostane , vykoupit svého manžela z otroctví. Co vše se v tomto opravdu napínavém příběhu ,plným intrik, ještě uděje se dočtete v této knize. Je opravdu velmi napínavá a čtivá a musíte číst a číst. Knihu doporučuji.
Alici, stíhá jedna katastrofa za druhou, otěhotní s panem Božským vdá se za pana Dokonalého ,rozvede se a nakonec ji čeká svatba s francouzkým profesorem.I na mě toho bylo moc,začátek knihy se četl dobře ,ale od poloviny , mě též kniha nebavila.
Čtivá kniha ze života , smutná ale přesto se velmi dobře čte.
Další kniha od Helenky o svátečním pečení, kde najde inspiraci každý ,kdo má rád sladké a rád peče.Najdeme v ní recepty na pečené i nepečené cukroví, na řezy ale i na přípravu krému a rady ,jak si připravit různé dekorace .Recepty jsou opět doplněny fotografií a navíc označením obtížnosti přípravy.
Krásná kniha na křídovém papíře najdeme podrobná schémata výsadby, barevné fotografie a kresby. Architektonické řešení stylových zahrad. Kniha je vhodná pro všechny kdo zakládají nebo renovují svoji zahradu.
Tuto knihu mé oblíbené a zkušené autorky o zdravé výživě , jsem si koupila, abych si doplnila informace a hlavně zkušenosti s knihou Kváskové pečivo od Hany Bačíkové. V této knize najdeme mnoho kváskových fíglů a vychytávek. Jak pracovat s kváskem ,jak ho uchovat. Najdeme zde cenné rady ,jak na to aby se nám chléb podařil. V knize najdeme 27 receptů na kváskový chléb. Postupy pečení jak na to v domácí pekárně, pečení na plechu, pečení v hrnci, pečení v remosce a další rady. I jak chléb uchovat čerstvý pro denní potřebu. Výborná kniha.
Nová kniha Petra Stupky,mě hned na první pohled zaujala.V této knize se tento známý kulinář zabývá zdravou výživou a knihu nám rozdělil na tři kapitoly.První se týká niterné podstaty- najdeme zde rozbor základních potravin , jejich složení a hodnoty.V druhé kapitole se zaměřil na všechny zdroje potravin živočišné i rostlinné.A ve třetí kapitole najdeme recepty a návody přípravy jídel.
Tato kniha vyšla v sérii nejlepší díla Barbary Cartland a podle mne do ní patří. Kniha byla také zfilmována.
Tato kniha je průvodcem klidným, ale i aktivním stářím,stářím plným nových zážitků.