alnahu komentáře u knih
Příběh sester Abigail a Caroline se četl dobře, tak jak to v životě chodívá ,starší sestra Cleo zdědila veškerou krásu a na tu mladší Abi toho moc nezbylo a proto vyrůstala už jako dítě ve stínu své sestry. Cleo měla vše co si jen mohla přát byla úspěšnou modelkou, měla dvě krásné dcery , milujícího manžela, ale to vše jí bylo málo. I když jí Abi, jako rozumnější sestra upozornila na její chování, obrátilo se to proti ní a byla Cleou nařčena ,že ji závidí a žárlí na její úspěchy.
Dopis pro Abi od Cleo zněl :
Abigail, svůj názor na mě a na moje volby jsi dala dost jasně najevo, když jsme se viděly naposled, nemyslím ,že si máme co povědět. Nepotřebuju v životě někoho, kdo mě pořád odsuzuje .Cleo
To byl definitivní konec mezi sestrami.
Tento dramatický příběh plný zvratů z pera paní Brown se četl dobře .Krásná Schyler se vrátí domů k otci ,aby obnovila jejich vztah a byla opět jeho milující dcerou, které záleží na rodinném podniku, ale osud vše změní jinak, než si představovala. Opět pěkný čtivý román plný nečekaných zvratů.
Kniha volně navazuje na první díl Nesmíš mě milovat-Barvy lásky ,opět se prolíná děj ve dvou časových liniích. V tomto díle se opět setkáme se Sandy De Vos a díky deníku i s otrokyní z Afriky Ashanti .Příběh Ashanti v tomto díle je opět daleko čtivější i když plný utrpení a bolesti. Příběhy obou dívek jsou propletené a spojuje je rodinné tajemství a prokletý tanzanit, který je opředen kletbou. Nádherný čtivý příběh se četl velmi dobře.
Historická detektivka z hradu Karlštejn - oddechová kniha. Příběh se odehrává na počátku 15 století ,kde se schází jako vždy královská rada ,při jejich sezení nechybí hojně vína a ženy. Po této bujaré noci je nalezen ve studni člen rady Ctibor Berka z Dubé. K vyšetřování této vraždy je povolán pomocník královského sudího Jakub Protiva z Protivína a františkánský mnich Blasis, kteří samozřejmě vraha vypátrají. Kniha se četla dobře.
Příběh Markéty dcery hajného od kočárové cesty z panství Zdechovice ,se četl velmi dobře. Patnáctiletá Markéta slouží ,jako komorná u kněžny Paarové ,po její smrti se dostane do služeb až k císařovně Marii Terezii k Vídeňskému dvoru, kde je přejmenována na Grétl.Její neuvěřitelná podoba s Isabelou Parmskou zaujme samotného císaře Josefa, který se do ní zamiluje .Krásný příběh kočárové cesty se četl sám.
Kniha z doby ,kdy žena byla považována za poklad,který lze vyměnit za peníze a s čím by mohli muži obchodovat.Příběh Fleurette ,která přesně tak dopadla-musela se provdat bez lásky za muže,kterého nenáviděla,pouze proto ,že vlastnil manufakturu na výrobu parfémů.Do jejího života zasáhne první světová válka a i Aimery její manžel musí do francouzké armády, v knize jsou popsány hrůzy války s té doby .Její život se změní po dopise manželova bratra Sebastiena a po setkání s ním.Fleurette se nakonec podaří si splnit svůj sen, vyrobit svůj parfém,který si po celou dobu představovala "vůně Fleurette:...láska ve své nejčistší podobě.Kniha se mi líbila .
Krásné ale velmi smutné čtení. Příběh Alany ,která musí řešit velmi složitou životní situaci, porodí dítě a zároveň jí onemocní maminka .Sice mě v jejím příběhu též vadilo ,že i když již měla dvě zdravé holčičky a několik potratů za sebou ,ještě toužila ve svých čtyřiceti po dalším dítěti. V knize se vyrovnává nejdříve s maminčinou nemocí, která ji zastihla na tuto situaci nepřipravenou a nakonec i maminčinou smrtí. Kniha je o bezmocnosti ze situace ,kterou jste si neplánovali ,o krásném vztahu mezi matkou a dcerou .Kniha ze života, který může potkat kohokoliv z nás.
Docela příjemná romantická kniha. Lady Lucy kterou si pozve přítelkyně ,aby ji zbavila nežádoucího nápadníka, to se jí podaří ,ale sama se do Dereka zamiluje .Kniha má velmi pěknou obálku.
Příběh k zamyšlení-zpověď vietnamského veterána, který trpí posttraumatickou poruchou, která naprosto změní vztah mezi ním a jeho manželkou Lucy s kterou se seznámil již na střední škole a žijí spolu na malém ostrově. Fisher má sebevražedné sklony ,jeho mysl je naplněná děsem z prožitků a nedokáže se od nich oprostit ,má pocit, že je jeho život u konce, s Lucy i když ji velmi miluje se rozvede, protože má strach, že by ji mohl ublížit. Absolvuje psychoterapii a po roce se vrátí ,aby vztah s Lucy opět změnil ,protože si život bez ní nedokáže představit. Tento psychologický román se mi velmi líbil.
Výborný psychothriller, příběh manželství Hannah a Marka ,je napínavý od začátku až do konce. Jaké bylo pro Hannah překvapení , co se z dokonalého Marka vyklube za osm měsíců manželství . Kniha je čtivá s nepředvídatelným koncem. Doporučuji všem, kdo má rád tento žánr.
Je to moje první kniha od této autorky a jsem mile překvapená. Nečetla jsem její knihy, asi proto ,že autorka žije v místě, kde jsem prožívala své dětství a mládí s rodiči, kteří mě již oba opustili. Paní Tereza má můj hluboký obdiv i přes veškeré životní trable s kterými se s námi v knize podělí zůstává svá-idealistka ,která věří v dobro a v nádherný život. Určitě si přečtu i další její knihy .
Zdařilý román v kterém se prolíná budoucnost s minulostí. Julie Beckettová ,jako dědička velkého majetku si koupí dům na anglickém venkově , ke kterému ji to velmi přitahuje. Netrvá dlouho a začíná mít zvláštní sny ve kterých se vidí ,jako Mariana ,která žila před třemi sty lety. Kniha se dobře čte .
Příběh naivní Kláry , která je svobodnou matkou dvojčat a hledá svého prince ,ovšem při hledání myslí jen na sebe .Potká sice v životě dva muže, kteří mají rádi ji i její holčičky ,ale samozřejmě vybírá po svém a ve své zamilovanosti šlápne vedle .Kniha se četla velmi dobře je zábavná ,ale přesto smutná a musí se člověk pozastavit nad Klářinou blbostí. Nakonec je za tento osudný výběr potrestána a opět čeká dvojčátka.
Výborná česká detektivka- skoro hororová ,napínavá až do konce s nepředvídatelným rozuzlením. Knihu doporučuji k přečtení .
Příběh ze současnosti je velmi čtivý, musela jsem ji přečíst najednou, čekala jsem ,jak to s Alex dopadne ,zda se dokáže opět postavit na vlastní nohy. Příběh Alex ženy středního věku, kterou opustil manžel i děti již dospěli v zaměstnání jí deptá šéf, tato situace ji přivede k tomu ,že dá v zaměstnání výpověď a těší se ,jak si začne užívat života. Když ovšem začne hledat novou práci ,zjistí ,že nic není ,tak jak si představovala , že pro pracovní trh není tou skvělou pracovní sílou, jak si myslela. Smutné na tom je ,že má Alex nadváhu a právě to je zřejmě problém u pracovních pohovorů. Začíná propadat depresi, ale vše nakonec dobře skončí. Ale jak ,to se dočtete v této knize, kterou vřele doporučuji k přečtení.
Další krásný příběh ze života od této autorky, který nás vtáhne do děje.Knihu doporučuji .
Smutná kniha ze života , nás doslova vtáhne do děje. Příběh Mariky ,která přijde o své nejbližší , mě velmi dojmul. Knihu jsem četla jedním dechem. Marice v tomto příběhu se dostalo Léku na smutek- v podobě přítelkyně svého syna a vnučky Sáry. Knihu doporučuji přečíst, abychom si vážily života a zdraví.
Skvělé čtení , které nás zavede do 12.století. Eleonora Akvitánská( sama si říkala Alienor)patří mezi nejslavnější evropské královny. Ve třinácti letech byla provdána za Ludvíka VII. ,v této době považována za již plnoletou a schopnou rodit děti. V manželství s Ludvíkem VII .,nebyla šťastná ,porodila mu dvě dcery ,ale žádného následníka. Alienor se rozhodne pro anulaci sňatku a provdá se za mladšího Jindřicha II. S kterým se cítí velmi šťastná a milována. Alienor je velmi silná , houževnatá žena, která musí čelit všemožným intrikám u dvora. Její životní příběh mě velmi nadchl a již se těším ,na další pokračování příběhu jejího manželství s Jindřichem II. , u anglického dvora v knize Zimní královna.
U této knihy jsem měla obrovský problém se začíst .Příběh ze Stříbrné zátoky mě sice obohatil o zajímavosti ze života delfínů a velryb. Ale i tak mě kniha přišla místy docela nudná.
Velmi čtivě popsaný život královny Elišky Přemyslovny od jejího dětství ,kdy se provdala za Jana Lucemburského až do její smrti. Eliška zemřela na tuberkulózu mladá, bylo jí pouhých 38 let. Byla posledním Přemyslovcem na českém trůně. Knihu doporučuji, velmi se mi líbila.