alnahu

Alici, stíhá jedna katastrofa za druhou, otěhotní s panem Božským vdá se za pana Dokonalého ,rozvede se a nakonec ji čeká svatba s francouzkým profesorem.I na mě toho bylo moc,začátek knihy se četl dobře ,ale od poloviny , mě též kniha nebavila.

Trošku jiný žánr, než obvykle čtu ,ale slušný western z divokého západu.Měla jsem půjčeno z knihovny a zrovna se mě hodila ,abyh splnila jeden bod z čtenářské výzvy-kniha má 176 stran.Ale četla bych ji i tak, mám ráda dobrodružné knihy.

Koupila jsem si tuto knihu a je opravdu skvělá, jsou v ní jednoduché recepty na domácí chléb,housky i sladké pečivo.Najdeme zde 60 receptů na zdravé pečení ze špaldové mouky,žitné i pšeničné.Každý recept je doplněn fotem výrobku.Jsem naprosto spokojená a těším se ,jak vyzkouším různé recepty ,zatím jsem vyzkoušela pouze vícezrnné housky a jsou skvělé.Knihu doporučuji všem ,kteří pečou domácí chleby a pečivo a snaží se i trochu zdravě.

Příběh Samanty mě bavil a několikrát rozesmál.Je to lehké oddechové čtení u kterého si odpočinete.Stylem psaní se opravdu podobá knihám od Sophie Kinselly.Za mě vtipná kniha, plná ženských lstí ,humoru a romantiky.

Krásný příběh Pegas o odvaze ,přátelství ,lásce a nádherném koni.. Příběh dvou aristokratických rodů , odehrávající se v době války .Pěkný příběh ,tak jak ho umí popsat jen paní Steel.Doporučuji k přečtení.

Čtivá kniha ze života , smutná ale přesto se velmi dobře čte.

Pěkný příběh z Nového Zélandu s tajemstvím z minulosti. Doporučuji k přečtení.

Ráda čtu knihy i z jiné části světa , abych měla představu, jak se žije lidem v arabských zemích. Za mě ,je tato kniha velmi smutná a popisuje nám o těžkém životě a bezpráví žen v Islámském světě.V této době se mi kniha velmi špatně četla.

Dobrá kniha , přečtená jedním dechem , nechybí v ní napětí,mystika , kouzla i romantika.Knihu doporučuji přečíst.
" Nenech stíny minulosti vstoupit do tvého života,nestarej se o to,co se ještě nestalo. a každou další vteřinu považuj za vzácný dar,protože nikdy nevíš,kdy dohoří svíce tvého života."
Toto moudro pronesla čarodějka Malika a mě se velmi líbí,proto jsem se o něj s vámi podělila.

Tento děsivý případ unesené Michelle ,která byla obětí psychopata ,několikaletého nepředstavitelného týrání i dalších dvou dívek Giny a Amandy , mě hluboce zasáhl. Michelle jedenáct let utrpení přežila pouze proto ,že se chtěla ještě setkat se svým synem, který jí byl odebrán, když se nemohla o něj starat a byl předán k adopci. Psychopat Castro, spáchal ve vězení sebevraždu a tak vlastně ušel spravedlivému trestu . Jsem na vážkách ,zda mám tuto knihu doporučit k přečtení, je to čtení pouze pro silné povahy.

Děsivý příběh malé dívky- ano je zvláštně popsán, ale to co si musela vytrpět Nodžur ve svých 9 letech je naprosto děsivé a pro nás nepochopitelné. Je dobře, že se píší i takovéto knihy, abychom věděli ,co všechno je možné. Co se děje v chudých zemích na Arabském poloostrově, kde právě chudoba ,nevzdělanost a místní kultura má vliv na provdání dcer ,někdy i teprve sedmiletých. Je dobře ,že se Nodžur rozhodla stát advokátkou a bojovat za práva těchto nešťastných dívek.

Přesně jak se uvádí na titulku tradiční české recepty ,několik krajových a svátečních receptů.

Další kniha od Helenky o svátečním pečení, kde najde inspiraci každý ,kdo má rád sladké a rád peče.Najdeme v ní recepty na pečené i nepečené cukroví, na řezy ale i na přípravu krému a rady ,jak si připravit různé dekorace .Recepty jsou opět doplněny fotografií a navíc označením obtížnosti přípravy.

Kniha , která nám naladí chuťové buňky a chuť pustit se do pečení vánočního cukroví.V knize najdeme 59 receptů z kterých si určitě vybere každý, to své oblíbené.Každý recept je doplněn fotografií cukroví.Buďte pochváleny ,Vánoce.....

Pokračování příběhů v kalifornském městečku Virgin River, opět krásné čtení .Velmi pěkně popsaný příběh ( i když smutný)Paige a jejího 3 letého syna Christophera , která zabloudí právě do totohoto městečka,kde potká spoustu báječných lidí,kteří si navzájem pomáhají a najde zde také svoje štěstí.Dopručuji oba díly, jsou úžasně čtivě napsané.

Nádherný příběh Melindy sestřičky, která hledá po smrti svého manžela zapomění v kalifornském městečku.Ale nalezne zde svou osudovou lásku.Moc příjemné čtení.Doporučuji všem romantickým duším.

Nový příběh Becky Blomwoodové( nyní provdané za Lukea Brandona), nás zavede tentokrát do Hollywoodu, kde si chce Becky splnit své sny ,stát se stylistkou hereček a hlavně se projít po červeném koberci.Zda se jí to podaří se dočtete v této knize.I tento příběh se mi líbil i když je o něco horší ,než předešlé knihy o Becky.Autorka knihu končí : Becky se brzy vrátí!-tak se budeme těšit.

Dávám za pravdu ostatním , že je tato kniha lepší než padesát odstínů šedi ,za mne průměrná kniha .Kdo má rád tento žánr, tak doporučuji k přečtení.

Příjemná lehce erotická kniha ,líbila se mi víc než Jamaica Lane.Knihu doporučuji přečíst, má děj a není jenom o sexu.

Já nemám moc ráda v knihách střídání minulosti se současností ,ale v této knize mě to nevadilo.Dobře se četla .Zajímavá kniha doporučuji.