alnahu alnahu komentáře u knih

Kváskový chleba Kváskový chleba Pavla Momčilová

Tuto knihu mé oblíbené a zkušené autorky o zdravé výživě , jsem si koupila, abych si doplnila informace a hlavně zkušenosti s knihou Kváskové pečivo od Hany Bačíkové. V této knize najdeme mnoho kváskových fíglů a vychytávek. Jak pracovat s kváskem ,jak ho uchovat. Najdeme zde cenné rady ,jak na to aby se nám chléb podařil. V knize najdeme 27 receptů na kváskový chléb. Postupy pečení jak na to v domácí pekárně, pečení na plechu, pečení v hrnci, pečení v remosce a další rady. I jak chléb uchovat čerstvý pro denní potřebu. Výborná kniha.

07.09.2015 5 z 5

Kváskové pečivo slané Kváskové pečivo slané Hana Bačíková

Autorka nás v této knize motivuje, abychom si udělali v této uspěchané době čas na jídlo. Motivuje nás touto knihou abychom navrátily dobu zpět a dali chlebu tu pravou chuť a vůni. V knize najdeme tipy pro zdraví, vysvětlení pozitivních surovin na náš organismus. Rady a tipy jak založit kvásek a rady pečení s kváskem také v knize najdeme 21 vyzkoušených receptů na chleba, slané pečivo a další pokrmy z kvásku. Jak autorka uvádí chtěla by nás naučit přípravu takzvaného Slow Food ( pomalého jídla),u kterého si člověk vychutná i samotnou přípravu pokrmu.
Již se těším ,jak si pochutnáme na doma pečeném chlebu.

07.09.2015 5 z 5

Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

První část knihy se mi velmi líbila,krásný vztah Kylea a Nell, autorka popsala perfektně i tu nešťastnou událost.Druhá část knihy vztah Nell s Coltonem se mě líbila méně ,tato část je nabitá erotikou a obviňováním.Ale i tak stála za přečtení a dávám čtyři hvězdičky.

07.09.2015 4 z 5

Mikuláš, vévoda opavský Mikuláš, vévoda opavský Jaroslava Černá

Pro mě velmi pěkně a čtivě zpracování osudu nevlastních bratrů Václava a Mikuláše, dětí Přemysla Otakara II. Velmi dobře se mi četla.

02.09.2015 5 z 5

Kunhuta Přemyslovna: Vynucený sňatek českého a polského království Kunhuta Přemyslovna: Vynucený sňatek českého a polského království Hana Parkánová-Whitton

Knihu jsem si půjčila ,jako pokračování rodu Přemyslovců. O Kunhutě ,dceři Přemysla Otakara II. a Kunhuty Uherské. Akorát mě v této knize překvapilo ,že Kunhuta Uherská je zde jmenována ,jako Kunigunda Uherská. To mě překvapilo. Kniha napsaná toto autorkou se mi tolik nelíbila, jako kniha o Přemyslovcích od paní Černé.

01.09.2015 3 z 5

Anežka a král: Jediná láska Přemysla Otakara II. Anežka a král: Jediná láska Přemysla Otakara II. Jaroslava Černá

Knihy od této autorky se čtou jedním dechem. Příběh o lásce Anežky z Kuenringu a krále Přemysla Otakara II. , která přetrvala až do jeho smrti v bitvě na Moravském poli, i když nejsem historik tato kniha se mi velmi líbila.
Jak krátký je lidský život.... a jak dlouhý okamžik smrti...láska překoná věky.

01.09.2015 5 z 5

Tajnosti francouzského pekaře Tajnosti francouzského pekaře Peter Mayle

Tentokrát nás pan Mayle -milovník Francie ,zasvětí do pekařského umění, od přípravy těsta až po pečení .Také se již těším až vyzkouším domácí bagetky.

Prokletý původ Prokletý původ Klára Janečková

Čtivě napsaný historický román z revoluční Florencie 16.století-se mi velmi líbil.Doporučuji přečíst.

Tichý pláč Tichý pláč Joe Peters

Velmi silný příběh, autor nám v něm ukzazuje ,co vše je možné i když je to pro nás nepředstavitené.Jsem ráda, že si nakonec Joe ,byl schopen najít po tom všem partnerku a založit si rodinu.Velmi emoční čtení.

Osudová posedlost Osudová posedlost Klára Janečková

Velmi čtivý příběh Tunisana Patricia , který je posedlý touhou po atraktivní Češce Sáře, ale ožení se skromnou Zuzankou ,nás zavede do arabského světa .Doporučuji přečíst, nemohla jsem se od ní odtrhnout.

11.08.2015 5 z 5

Bílá žena Bílá žena Barbara Wood

Zajímavá kniha o Havajských ostrovech o životě a tradicích Havajců. Moc pěkné, zajímavé čtení.

10.08.2015 4 z 5

Na ostrově Na ostrově Tracey Garvis Graves

Novodobý robinsonský příběh, dala se číst.

10.08.2015 4 z 5

Patricie Patricie Veronika Matysová

Velmi dojemný příběh v kterém se zachrání mladý život. Knihu doporučuji přečíst.

01.08.2015 5 z 5

Srdce v písku Srdce v písku Klára Janečková

Příběh Sandry,která přežila několik životních katastrof a vzala si z nich ponaučení,že se má člověk radovat z každého okamžiku přítomnosti, se mě velmi líbil .Knihu doporučuji .Je to moje první kniha od této autorky,ráda si přečtu i její další knihy.

28.07.2015 5 z 5

Klid před bouří Klid před bouří Linda S. Howington

Příjemné dobrodružné čtení ve kterém nechybí ani romantika. Pěkné čtení na dovolenou.

23.07.2015 5 z 5

Sladké hrníčkové moučníky Sladké hrníčkové moučníky Marie Kanselová

Výborná kniha moučníků-jednoduché vážení -pomocí hrnečku. Recepty jsou rozděleny do kategorií a u každého receptu je barevné foto moučníku. Moc pěkná kniha.

23.07.2015 5 z 5

Na slzy nezbyl čas Na slzy nezbyl čas Blanka Faltová

Příběh Emy -čtyřicátnice s kterou se život nemazlil, je velmi čtivý i když smutný, mě upoutal hned od začátku. Autorka nám vněm ukázala, jak svět je malý, když se Ema potká s osobou ,kterou již nikdy v životě nechtěla vidět, která byla její noční můrou. Nakonec však v sobě našla sílu a této osobě zlo, které napáchala odpustila. Knihu doporučuji všem ,kdo mají rádi reálné životní příběhy. Škoda , že autorka nenapsala více románů, ráda bych si je přečetla.

21.07.2015 5 z 5

Ztracené Ztracené Eva Urbaníková

Autorka nám sepsala skutečné příběhy šesti žen, které milovaly muslima a jejich utrpení ,co si vytrpěly z této lásky. Měli bychom si přečíst všechny, bez rozdílu věku, abychom pochopily, že neznáme jejich kulturu ani náboženství, které ovlivňuje jejich každý krok. Mají naprosto odlišný postoj k rodině a jejímu fungování a k životu samému .Tato kniha by nás měla varovat , že ne každý omyl jde napravit a že za některé chyby platíme celý život. Knihu doporučuji přečíst.

19.07.2015 5 z 5

Kuchařské čarování III. Kuchařské čarování III. Petr Stupka

Nová kniha Petra Stupky,mě hned na první pohled zaujala.V této knize se tento známý kulinář zabývá zdravou výživou a knihu nám rozdělil na tři kapitoly.První se týká niterné podstaty- najdeme zde rozbor základních potravin , jejich složení a hodnoty.V druhé kapitole se zaměřil na všechny zdroje potravin živočišné i rostlinné.A ve třetí kapitole najdeme recepty a návody přípravy jídel.

17.07.2015 5 z 5

Johana z Rožmitálu: Na rukou jed, v srdci láska Johana z Rožmitálu: Na rukou jed, v srdci láska Jaroslava Černá

Zajímavý dobře napsaný příběh Johany ,která se stala druhou manželkou Jiřího z Poděbrad a matkou šesti dětí, které měl z prvního manželství s Kunhutou. Johana ,byla jedinou českou královnou pocházející ze stavu domácí šlechty. Byla velmi laskavá s dobrým srdcem a byla velkou oporou králi Jiřímu .Knihu doporučuji přečíst dozvíme se v ní mnoho z historie české země.

15.07.2015 4 z 5