alnahu

Krásný historïcký román , příběh Černého rytíře a Ariany se mi líbil a kniha se dobře četla.Kdo má rád romantické knihy ze starých hradů a nehledá v knize historii ,je tato kniha přesně ono.Stylem psaní mě připomíná autorku romantických knih Johanu Lindsey.

Opravdu skvělá kniha Ivetky , podle které peču dobroty pro svou rodinu, ještě ani jeden recept mě nezklamal .

Všichni se těšíme na vánoční dobroty, podle teto knihy od Ivety můžeme upéct klasiku i něco nového ,pro svou rodinu i přátele.Kniha je rozložena do časového sledu ,abychom vše do vánočních svátků stihli.

Přesně jak píše Miriam- tato kniha se čte jedním dechem. Vůbec nevadí ,že je ve slovenštině.Příjemná romantika-doporučuji.

V podstatě smutný příběh královny , ale s dobrým koncem-život za ní vyřešil vše sám.Dobře se četla.

Příběh dvojčat Mirandy a Amandy, nabitý dobrodružstvím a erotikou, se mi líbil i když ,jsem již od této autorky ,kterou mám v oblibě četla již lepší knihy.

Mě se tato detektivka ze starobylého hradu sídla anglických královen, opředeného dávnou kletbou líbila.Opravdu stylem psaní připomíná Agatu Christie .Za mne příjemné oddechové čtení bez krve a násilí.

Kniha je velmi zajímavá v které životopisci pátrájí po rodičích a datumu narození naší skvělé spisovatelky a vlastenky Boženě Němcové.
Po přečtení této zajímavé knihy ,nám zůstává však tajemství stále neodhaleno.

Velmi zajímavé čtení o Kateřině Zaháňské - s touto zajímavou ženou, nás již dříve seznámila spisovatelka Božena Němcová ,v knize Babička, kde nám ji popsala ,jako laskavou paní kněžnu.Díky knize Babička se stala vévodkyně Kateřina Zaháňská nesmrtelnou.

Pro všechny ,kteří chtějí mít užitek při vynaložení úsilí při zakládání zahrady.

Krásná kniha na křídovém papíře najdeme podrobná schémata výsadby, barevné fotografie a kresby. Architektonické řešení stylových zahrad. Kniha je vhodná pro všechny kdo zakládají nebo renovují svoji zahradu.

Krásně popsaný příběh Kateřiny z Ludanic a Petra Voka, kniha nás provede jejich životem a částečně nám i vysvětlí proč vymřel tak slavný rod Rožmberků po meči i po přeslici.

Výborná kniha-jak si upéci doma zajímavý chléb a pečivo z droždí či kvásku.70 receptů na klasické bochníky. Rady i informace jak na pečení-krok za krokem a navíc krásně vyobrazeno. Už se jen pustit do pečení.

Smutný příběh o vzpomínkách. Pro mne průměrná kniha.

Tuto knihu mé oblíbené a zkušené autorky o zdravé výživě , jsem si koupila, abych si doplnila informace a hlavně zkušenosti s knihou Kváskové pečivo od Hany Bačíkové. V této knize najdeme mnoho kváskových fíglů a vychytávek. Jak pracovat s kváskem ,jak ho uchovat. Najdeme zde cenné rady ,jak na to aby se nám chléb podařil. V knize najdeme 27 receptů na kváskový chléb. Postupy pečení jak na to v domácí pekárně, pečení na plechu, pečení v hrnci, pečení v remosce a další rady. I jak chléb uchovat čerstvý pro denní potřebu. Výborná kniha.

Autorka nás v této knize motivuje, abychom si udělali v této uspěchané době čas na jídlo. Motivuje nás touto knihou abychom navrátily dobu zpět a dali chlebu tu pravou chuť a vůni. V knize najdeme tipy pro zdraví, vysvětlení pozitivních surovin na náš organismus. Rady a tipy jak založit kvásek a rady pečení s kváskem také v knize najdeme 21 vyzkoušených receptů na chleba, slané pečivo a další pokrmy z kvásku. Jak autorka uvádí chtěla by nás naučit přípravu takzvaného Slow Food ( pomalého jídla),u kterého si člověk vychutná i samotnou přípravu pokrmu.
Již se těším ,jak si pochutnáme na doma pečeném chlebu.

První část knihy se mi velmi líbila,krásný vztah Kylea a Nell, autorka popsala perfektně i tu nešťastnou událost.Druhá část knihy vztah Nell s Coltonem se mě líbila méně ,tato část je nabitá erotikou a obviňováním.Ale i tak stála za přečtení a dávám čtyři hvězdičky.

Pro mě velmi pěkně a čtivě zpracování osudu nevlastních bratrů Václava a Mikuláše, dětí Přemysla Otakara II. Velmi dobře se mi četla.

Knihu jsem si půjčila ,jako pokračování rodu Přemyslovců. O Kunhutě ,dceři Přemysla Otakara II. a Kunhuty Uherské. Akorát mě v této knize překvapilo ,že Kunhuta Uherská je zde jmenována ,jako Kunigunda Uherská. To mě překvapilo. Kniha napsaná toto autorkou se mi tolik nelíbila, jako kniha o Přemyslovcích od paní Černé.

Knihy od této autorky se čtou jedním dechem. Příběh o lásce Anežky z Kuenringu a krále Přemysla Otakara II. , která přetrvala až do jeho smrti v bitvě na Moravském poli, i když nejsem historik tato kniha se mi velmi líbila.
Jak krátký je lidský život.... a jak dlouhý okamžik smrti...láska překoná věky.