alnahu komentáře u knih
V knize se dočteme ,jak skončil rod Smiřických-vymřel po meči i po přeslici. České dějiny-dobře se četla.
Opravdu šokující pravdivý příběh, učitelky-matky , která se zamiluje do 14-letého kluka. Co je ještě děsivější, že kvůli němu opustí svoje dvě dcery -které jak popisuje v knize nadevše miluje. Asi byla skutečnost jiná-ach jo -láska je láska.
Knížka do kabelky na letní čtení .V knize se píše o vztazích dnešních mladých žen , lehkovážnému přístupu k životu a krutému vystřízlivění.Mě se četla dobře.
Velmi napínavý ,tajemný úvod, ale pak jsem se nějak nemohla začíst, v knize se prolíná několik postav. Tato kniha není můj šálek kávy.
Kniha se dobře četla, žádná brutalita, takovýto druh detektivek mám ráda.
Kniha o vysněném milenci ,plná erotiky-sen ,který se vyplní.Skvělé čtení pro všechny romantické duše.
Africký příběh lásky –není milostný román , ale vypráví nám v něm Daphne Sheldricková svůj příběh ze života v Africkém safari. Kde se se svou rodinou stará o odchov osiřelých slonů a dalších zvířat, které pak navrátili do volné přírody. Kniha je doplněna obrázky z jejich života.
Kniha je velmi čtivá. Příběh Christiny, nás zavede opět do africké Keni, kde se zamiluje do samburského válečníka, autorka nám v něm popisuje sžívání Christiny s divočinou a jinou kulturou , nechybí ani manželské neshody a odloučení. Mne si tento obdivuhodný příběh získal.
V knize najdeme spoustu použitelných receptů od této známé maďarské kuchařky Ireny, proslavila se tím ,že vařila nejdříve 7 let na řeckém velvyslanectví a pak dva roky manželům Havlovým na hradě.
Tato kniha je po knize „Hvězdy nám nepřály“ ,další nejemotivnější a nejskvělejší knihou ,jakou jsem v poslední době četla . Po dočtení jsem byla úplně rozložená, jak mě hluboce zasáhla, i když se jedná o fikci, přesto na vás příběh Willa a Lou silně zapůsobí. Všem doporučuji si tuto skvělou knihu přečíst.
Výborná kniha u každého kamene je přiřazeno ,ke kterému se hodí znamení,což je výborné.Ještě bych ale přivítala seznam kamenů podle abecedy.
Další příběh ,který jsem četla od této spisovatelky, opět poutavě napsaný, nás zavede do ulic keňského Nairobi, koncem lońského a počátkem letošního roku .I přes nedokonalý styl psaní, se velmi dobře čte a upoutá.
"Vítejte v Keni" -výstižný titul-popisuje příběh ženy Sáry ,která je okouzlená Afrikou, ale i africkým mužem z kmene Luo. Ovšem nějak zapomněla na to ,že zde přetrvává tradice mnohoženství,která je pro Sáru z Čech nepřijatelná.
Velitelovo děvče jsem nečetla-nemohu posoudit, která kniha je lepší. Tato se mě líbila nechybí v ní romantika i napětí. Pěkné čtení.
Tuto klasiku, jsem četla již dřív - ne jako povinnou četbu a líbila se mě.
Pěkná oddychová romantika, dočteme se v ní něco o životě beduínů . Líbila se mi-stojí za přečtení. Prima čtení na dovolenou.
Krásná obálka,příjemný příběh právničky Diany,která pátrá po smrti tety po rodinném tajemství.Moc pěkné pohodové čtení.
Skvělý historický román z dvanáctého století o císařovně Matyldě ,jedné z nejslavnějších postav té doby.
Mě se kniha četla dobře,příběh sester Gertrudy,Pauly a Katty se mi líbil,děj se odehrává v dnešní době ,kdy slaví nejstarší Gertruda 100 narozeniny a prolíná se s minulostí,kdy každá vzpomíná na dřívější dobu.Samozřejmě i mezi nimi bylo spousta svárů,jako mezi všemi sestrami.Román je vlastně historií jedné rodiny.
Kniha je sice psaná s humorem,ale na mne značné používání sprostých slov působilo docela rušivě.