alnahu alnahu komentáře u knih

Pověsti hradů a zámků - po stopách Bílé paní Pověsti hradů a zámků - po stopách Bílé paní Eva Martínková

Kniha nás zavede na hrady a zámky v čechách a na moravě ,kde působila Bílá paní a též ,krátkou pověst,vztahující se k ní a recept na nějakou dobrotu.U hradů a zámků,které jsou řazeny abecedně najdeme ve stručném popisu,kde je najdeme ,kdy vznikl a kdo na něm působil.

06.10.2012 5 z 5

Doma chutná nejlépe Doma chutná nejlépe Jiří Prchal

Výborná kniha-plná skvělých receptů.

05.10.2012 5 z 5

Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

ŠOKUJÍCÍ AŽ NEUVĚŘITELNÝ příběh muslimské dívky Hannah ,mě velmi hluboce zasáhl,ani si nedovedu představit co musela od svého dětství prožit.Doporučuji přečíst všem ženám,abychom se zamyslely nad tím,jaké máme štěstí,že žijeme ve svobodné zemi a o svém životě si můžeme rozhodnout sami.

10.09.2012 5 z 5

Pes ve městě Pes ve městě Veronika Hájková

Odpočinkové čtení-plné humorných scének s pejsky ,opravdu jsem se pobavila.

05.09.2012 5 z 5

Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Tentokrát nám autorka detektivek ,napsala humornou povídkovou knihu ,kde mají hlavní roli kočky.Odpočinková kniha je určena pro všechny "kočkaře", ale nejen pro ně .

30.08.2012 4 z 5

Suši v duši Suši v duši Eva Urbaníková

Poutavě a zajímavě popsaný život slovenky Denisy,která si v podstatě až na pár šťastných chvil ,prošla již od dětství životním peklem.Zoufale toužila poznat lásku,kterou v děství nepoznala ale bohužel ani v manželství ji nenašla a s "Japonským manželem" již vůbec ne.V knize jsou též zajímavé poznatky vztahů mezi japonskými manželi.Doporučuji přečíst.

17.08.2012 4 z 5

Psanec Psanec Louis L'Amour

Skvělá pohodovka na víkend

17.08.2012 4 z 5

Oheň a déšť Oheň a déšť Ann Maxwell

Pěkný romantický příběh z ranče.

28.06.2012 4 z 5

Sisi: sen o lásce Sisi: sen o lásce Gabriele Marie Cristen (p)

Skvěle popsaný život krásné císařovny Sisi. Nahlédneme do jejího života ,který byl v podstatě dost smutný .Od manželství s císařem Františkem Josefem čekala Sisi úplně něco jiného. Její děti jí byli hned po porodu odebrány a vychovávány chůvou a ona k nim směla pouze s dovolením císařovny matky- Žofie. Tato kniha na mě hluboce zapůsobila. Bylo mi líto malé bláznivé Sisi, která se nechala uzavřít do paláců, kde byla dost nešťastná , podle knihy to byla velmi krásná, inteligentní a citlivá žena , která by byla šťastnější v modernější a otevřenější společnosti.

26.06.2012 5 z 5

Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě John Grogan

Výborně napsaná humorná knížka.protože život s "nejhorším psem na světě" není žádná nuda.

20.06.2012 5 z 5

Marie Terezie: mezi trůnem a láskou Marie Terezie: mezi trůnem a láskou Gabriele Marie Cristen (p)

Naprosto úžésná kniha -skvěle a čtivě napsaná .Dává nám nahlednout do soukromého života císařovny Marie Terezie od dětství až do její smrti.Marie Terezie, nejen že ve svých 23 letech nastoupila na trůn jako úspěšná vladařka ale také v knize nahlédneme do jejího soukromí ,do role matky,za svého života porodila svému manželu Františku Štěpánu Lotrinskému 16 dětí.Bohužel ne všechny přežily.

20.06.2012 5 z 5

Zdraví z Boží lékárny Zdraví z Boží lékárny Maria Treben

Tato kniha rakouské bylinkářky je naprosto úžasná.Najdeme tam bylinky na všechny nemoci.Paní Treben ,nám je v ní pěkně rozdělila podle abecedy a pak také podle nemoci.Již jsem mnohokrát sáhla při různých ochořeních po její knize a vždy s úspěchem.

13.06.2012 5 z 5

Pirátský princ Pirátský princ Gaelen Foley

Tuto romanticku pohádku pro dospělé-jsem přečetla jedním dechem.

23.05.2012 4 z 5

Dámský mír Dámský mír Marie Cristen (p)

Přečetla jsem všechny čtyři knihy z Flanderské ságy a tato se mi zdá úplně nejlepší-skvěle napsaná.

17.05.2012 5 z 5

Příběh lvice Elsy Příběh lvice Elsy Joy Adamson

Fascinující příběh soužití lvice a lidí- kniha se čte jedním dechem,film byl také moc pěkný ,ale v knize je příběh Elsy a Joy užasně popsán.

02.05.2012 5 z 5

Borec Borec Danielle Steel

Další báječný rodinný příběh od paní Steelové.Někdo přede mnou hodnotil knihu 40%-ale mě připadala výborná.

15.04.2012 5 z 5

Sovákova kuchařka aneb Život s králem fóru Sovákova kuchařka aneb Život s králem fóru Anna Schmitzerová - Sováková

Paní Andulka v knize popisuje 40- leté manželství s Jiřím Sovákem.Vzpomína na chvíle veselé i těžké se svým Sovčou-jak mu říkala a celou knihu prokládá úžasnými recepty,hlavně těmi co měl její Sovča nejraděj.

11.04.2012 5 z 5

Noc ve Villette Noc ve Villette Ingrid Hedström

Naprosto skvělá detektivka,četla se jedním dechem.

30.03.2012 4 z 5

Děravé sítě Děravé sítě Jan Cimický

Pan Cimický v této knize výborně popsal,až skoro neuvěřitelný příběh o ztrátě identity.Hrůza - nechtěla bych prožít to co doktor Mahulena v této knize.

28.03.2012 4 z 5

Šašek a vévodkyně Šašek a vévodkyně Celia Rees

Mě tato kniha nepřipadala tak hrozná,autorka se inspirovala příběhem Večeru tříkrálového a obsadila do něj Williama Shakespeara.

21.03.2012 4 z 5