AloneJane AloneJane komentáře u knih

Spící Beatrice Spící Beatrice Júlia Matulová

Obálka pěkná, bohužel obsah už tolik neoslovil.

15.02.2022 2 z 5

Limea Limea Lin Rina

Koupeno jako dárek, nutno ale uznat, že příběh mě až tak neoslovil, místy takové skoro... meeh. Chyběl tomu duch. Něco co by člověka oslovilo a už nepustilo. Ani jsem jim to jednání a přesvědčení u hlavních postav moc nevěřila. Škoda.

14.02.2022 2 z 5

Vládci popela Vládci popela Scott Reintgen

Tohle bylo...zajímavé. Tak nějak se nemůžu zbavit pocitu, že postrádám jakékoliv nastínění toho proč vlastně tohle všechno. Proč se fénixové rodí z popela za pomoci komponentů, proč došlo k rozdělení...jakože čtení jsem si užila, četlo se to snadno, ale celé mi to přišlo zvláštní.

21.08.2021 3 z 5

Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Za mě skvělé doplnění světa, který autorka stvořila a naprosto ideální k čekání na vydání dotisku pokračování série. Naprosto úžasně ilustrováno, bavilo mě pozorovat detaily, které se na stranách s pokračováním děje měnily.

06.08.2021 5 z 5

Spáč Spáč Mackenzie Cadenhead

Tohle bylo takové...já nevím. Jak je tu zmíněno, námět dobrý, ale něco to postrádá. Z jedné z hlavních postav je během pár stránek psychopat, tak ho tedy zastavíme a konec. Spoustu věcí nedovysvětlených, což je škoda. Jinak se to četlo docela snadno, ale do pokračování bych už asi nešla, pokud by nějaké bylo. Příběh zajímavý, ale asi jsem čekala něco trochu jiného.

06.08.2021 2 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Tohle bylo takové...uvědomění hlavní hrdinky? Nějak nemůžu říct, že by mě to úplně nadchlo, pokud bude ovšem takhle roztahaná celá série, pak chápu, že to má tolik dílů.
Alespoň se odhalilo něco z minulosti Celaeny, která byla zmiňována do té doby tak, jakože jen ona přece ví. No...teď už víme i my a začíná honba za prvním klíčem.
Další díl se snad konečně něco dozvím i o jejím mistrovi Arobynnovi a jejím pobytu s ním. Snad

29.07.2021 2 z 5

Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Kniha je příjemně čtivá. Příběh akční na začátku a na konci. I když to ostatní bylo takové, řekněme rozvleklé, dalo se to zvládnout. Trochu mi vadilo jak málo prostoru tam měl Temnyj, ale uznávám, že to je o osobních preferencích :D a doufám, že si jej užiju v následujícím díle :)

14.07.2021 4 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Na úvod musím uznat, že první "vlna" Griši mě naprosto minula. Zaujala mě nová obálka a tak jsem si říkala, že to nakonec zkusím i na základě poměrně vysokého hodnocení.
Děj utíkal příjemným tempem, postavy vcelku příjemné a prostředí za mě super ač už nejsem cílová skupina, čtení jsem si užila.

07.07.2021 4 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Další příběh sourozence jsem četla spíše z potřeby si odpočinout od ostatních knih. Děj je jako u většiny těchto knih docela předvídatelný, ale alespoň trochu pobavil. Upřímně ale musím říct, že postavy mi nebyli moc sympatické. Podobnost s předchozím dílem možná nelze popřít, ale na druhou stranu, co taky čekat od příběhů z téhož období. Nevím zda si přečtu i další, tomu nechám otevřená vrátka, ale přímo vyhledávat to nebudu.

07.07.2021 2 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Abych byla upřímná, je to příjemné čtení, když člověk potřebuje odlehčit, vypnout. Taková oddechová Harlequinka. Za mě fajn, nic závratného jsem ani nečekala. Co mě trochu mrzelo, že nebyl žádný přibližující popis samotného vévody, krom jeho očí a vlasů člověk neví nic. Ale na oddech fajn.

07.07.2021 3 z 5

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Kniha krásná jak přebalem tak obsahem. Doplňující k sérii, ale zase na druhou stranu nelze očekávat, vzhledem k rozsahu, velké množství momentů ze života krále. Trochu mě mrzí, že kniha neladí s hlavní trojicí knih a je oproti nim rozměrově větší, jako by k nim nepatřila. Za mě milé zpestření a krásné ilustrace.

30.05.2021 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Kniha se mi líbila. To určitě ano, jen mě zarážela určitá uspěchanost děje zvlášť ke konci. Řešíme vztahy, vztahy a pak bum smrt, magie a konec. To mi přijde trochu škoda. Tak uvidíme co bude dál...

20.03.2021 4 z 5

Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Předchozí díl jsem nečetla a neměla jsem přehnané očekávání. Kniha jako oddychovka fajn, pobavila a líbila se mi.

05.02.2021 3 z 5

Nechci jen existovat, chci žít Nechci jen existovat, chci žít Terka H (p)

Nevím proč mají mnozí potřebu hodnotit jak autorka vypadá, to je snad jedno, ne? Na knihu jsem sice dlouho čekala, ale i tak oceňuji určitou odvahu splnit si sen a napsat knihu na vlastní náklad. Nemůžu říct, že bych je oba jako youtubery sledovala kdoví jak dlouho, ale líbilo se mi, že si nehrají na vyumělkovaná videa a člověk se i něco dozví. Od knihy jsem tedy čekala v podstatě totéž, žádný nalinkovaný parádní příběh, a toho se mi dostalo. Nikde nepadla zmínka o tom, že si knihu kupte, protože je dokonalá. Není, ale je psaná dle mě z pocitů a ty ne vždy snadno utřídíte. Pokud víte, jakým stylem autorka mluví "jak jí zobák narostl" a nevadí Vám to, myslím, že Vám nebude vadit ani kniha, ač je místy neuspořádaná. Mě se to líbilo a odmítám tu hodnotit to co tu čtu, kdo v tom chce vidět vychloubání, ten ho v tom uvidí. Za mě vcelku příjemné lehké počtení na odreagování.

27.12.2020 3 z 5

Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Na knihu jsem se těšila, i jsem si opět přečetla HG, aby mi nic neuteklo. Ale nemusela jsem. Tedy nečekala jsem trhák, jako HG, ale asi jsem od toho i tak čekala víc. Přišlo mi to místy až neskutečně plytké. To, že je Snow vypočítavý par**ant víme všichni, navíc ta propojenost s dvanáctým krajem je až do očí bijící. Oceňuji náhled na hry v počátcích, ale jinak to pro mě postrádalo jedovatost odpovídající jeho charakteru a mnohdy to bylo opravdu zdlouhavé. Nic k tomu jak se dopracoval na prezidenta, jen ten úplný konec to naznačoval. A celá postava Lucy a jejích společníků mi připadala kolikrát až nuceně vsazená do děje. Bylo to sice zajímavé čtení, ale asi musím říct, že mě to zklamalo.

06.12.2020 3 z 5

Vlčí stopy: Můj život s vlčí smečkou Vlčí stopy: Můj život s vlčí smečkou Tanja Askani

Příjemná kniha se spoustou nádherných fotografií a zážitků spjatých s vlky.

02.09.2020 5 z 5

Inkoust, kov a sklo Inkoust, kov a sklo Gwendolyn Clare

Bohužel musím říct, že knihu se mi ani nepodařilo dočíst. A ani teď nevím jak bych ji hodnotila. Nápad to není špatný, ale to zpracování mi nesedí. Nahradila jsem jí poutavějším čtením. Uvidím, jestli se k ní někdy vrátím.

02.09.2020 1 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Chvíli jsem váhala, zda dát o hvězdičku méně, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Ačkoliv mi pořád trochu vadí jak málo prostoru v tomto dílu Cardan má oproti jiným. Možná je to i tím, že tyhle typy postav, kdy je většina nenávidí mám raději než jiné? Nevím :). K ději nemám co bych vytkla, utíkal, byl zajímavý a bavil mě. Po delší době konečně série, která mě chytla za srdce i přesto, že se odehrává v krajně pohádkové (jinak spíše podlé a plné intrik) zemi víl. Budu se těšit a doufat ve vydání novely. Za mě super.

02.09.2020 5 z 5

Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

Tak nějak nevím, co si o tom pořádně myslet. Hlavní hrdinka mi nebyla tak úplně sympatická, změny názoru lusknutím prstů včetně změny citů? Vykreslení ostatních postav nic moc a záhada vraždících rytířů...? Pff zatím si říkám, že tomu třeba pomůže druhý díl, ale kdo ví. Obálka je krásná, ale dál opravdu nevím co si o tom pořádně myslet. Selekce byla rozhodně lepší od prvního dílu.

24.05.2020 3 z 5

Nevlastní sestra Nevlastní sestra Jennifer Donnelly

Netradiční pojetí příběhu, kdy se pozornost věnuje jiné, než hlavní postavě klasické dějové linky jak ji znají všichni. Ano konec je tak trochu úlet, ale nakonec proč ne. Hlavní poselství je milé.

21.04.2020 4 z 5