alzbeta2843 alzbeta2843 komentáře u knih

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Predom sa ospravedlňujem za hodnotenie, ale je to len môj subjektívny názor na knihu. Zrejme som sa nechala zlákať anotáciu, ktorá znela veľmi dobre až mrazivo. Dcera seríoveho vraha, ktorý na oko žil rolu vzorného manžela, otca a suseda a v skutočnosti za zamknutými dvermi mučil a trýznil ženy? To znelo naozaj perfektne. Avšak už od prvých stránok mi postava Nory nesedela. Jej chovanie bolo naozaj nelogické a v jednu chvíľku sa chovala ako najväčšia drsnačka a v zápätí sa chovala iracionálne a zbabelo. Niektoré tie situácie ma vytáčili, ale ja som si stále myslela, že to autorka vysvetlí a že to bude mať svoj dôvod, ale ten bol chabý a stále sa opieral o minulosť jej otca. Viz príklad s Bradym a jeho tajomstvom. Autorka nám počas knihy, stále prekladala nejaké domienky, aby zavádzala, ale mne to hrozne vadilo. Bolo to až príliš okaté a tak som v závere knihy nebola taká prekvapená.

Ja nebudem odradzovať nikoho od prečítania knihy, ale na mňa knihy nefungovala a už nedám autorke šancu.

25.09.2024 2 z 5

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

(SPOILER) Kniha ma najskôr zaujala anotáciou a postupne pohltila príbehom. Môj vzťah k hlavnej hrdinke Claire bol rozpoluplný, ostatne postavy k knihe mi tiež neboli sympatické, ale to ma od knihy neodradilo a k tomuto žánru to už tak nejak sedí a aspoň vás to donutí spochybňovať úsudky kto je dobrý a kto zlý a komu veriť a komu nie. Celkovo mi však ten príbeh Claire nesedel a mnohé veci mi nedávali zmysel a bohužiaľ som nedokázala túto myšlienku opustiť ani po závere knihy. Bihužiaľ mne asi veľmi nesedia domestic thrillery a tento to len potvrdil. Príliš mnoho vecí mi tam vadilo a to rozuzlenie už ma doslova urážalo, pretože mi prišlo ako pritiahnuté za vlasy. A ten záver mi prišiel už naozaj zbytočný.

05.05.2024 3 z 5

Skandální noc Skandální noc Elle Kennedy

Taká jednohubka ako i ostatné z tejto série. Mňa osobne bavil prvý diel o čosi viac, ale tu ma bavilo to hašterenie medzi postavami.

28.04.2024 3 z 5

Lapeni Lapeni Emily McIntire

Veľmi zaujímavý námet knihy, ktorý ma i konieckoncov nalákal na prečítanie, ale bola som veľmi sklamaná, nakoľko hlavný hrdina sa prezentuje ako veľký drsniak a alfasamec, ale veľmi mi vadilo, že si nevedel spojiť veľmi zrejmé veci a jednal dosť unáhlene. Asi preto mi to zvyšok knihy vadilo, a za mňa veľká škoda, že sa autorka viac nezamerala na tajomstvo a zápletku.

26.03.2024 3 z 5

Věž Věž Skye Warren

Za mňa už tento diel zbytočný a dal by sa zredukovať na pár strán, pretože ten príbeh bol jasný od konca druhého diela a v tomto dieli sa vzťah hlavných hrdinov nevyvíjal nejako výrazne ako som očákavala. Miesta a veľmi často som sa až nudila a musela knihu odložiť. Možno už som nasýtena podobných príbehov a preto ma tento sklamal.

26.12.2023 2 z 5

Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Ku knihe som sa dostala náhodou cez akciu na audioknihu. Avšak som sa tomu potešila, lebo tématiku lietania mám veľmi rada a vyhľadávam ju. Avšak musím povedať, že táto kniha sa lietaniu venuje veľmi málo, čo mňa veľmi sklamalo. Čakala som, že tam budú primárne zážitky z lietadla, letísk a zákulisné informácie ku ktorým sa bežný človek i ako pasažier nedostane. Táto kniha je však viac o roku života spisovateľky a jej cestovaní na rôzne destinácie. Kniha je miestami veľmi vtipná a i ja som sa smiala. Odporúčam ako jednoduchú a oddychovú literatúru.

09.10.2023 3 z 5

Pravidla dohazovačů Pravidla dohazovačů Rachel Van Dyken

Po knihe som siahla, pretože som si myslela, že hlavní hrdinovia majú okolo 30 rokov a majú teda po výške, to je však môj omyl. Kniha mala i tak veľký potenciál, konieckoncov námet knihy ma veľmi lákal, ale čakala som trochu väčšiu pecku. Viac z príbehov hlavných postáv, viac drámy, energie, chemie i smiechu, avšak nič také sa nedostavilo. Asi je to len moje vlastné nesplnené očakávanie. Kniha bola fajn, ale nesadla som si z nej na zadok, ale ako jednoduchá oddychovka je super. Oveľa viac by ma však lákal príbeh Lexa a Gabi, pretože tí boli moji obľúbenci :)

30.01.2023 3 z 5

Hriešne bohatý Hriešne bohatý Meghan March

Tiež ako mnohí musím povedať, že som čakala niečo iné. Možno je to tým slovenským prekladom alebo časom, ale mne sa nezdalo, že by to písala tá istá Megan March, čo písala Mount trilogy. Ale koniec koncov, príbeh sa mi páčil, ale čakala som asi lepší príbeh a charakteristiku hrdinov. Koniec bol každopádne zaujimavý a teším sa na pokračovanie.

23.12.2021 3 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Pekné príbehy, nenáročne, oddychové. Ideálne na dlhé večery v zimnom období. Najmä Vianoc. Za mňa najlepšia poviedka prvá.

31.12.2020 3 z 5

Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

Každý psíčkár si povinne pripraví kapesníky!!! Ja, čo čítam o krvilačných vraždách i znásilneniach, ale kniha o psovi ktorému niekto chce ublížiť a už to nemôžem čítať? Veľmi dojemný, ale krásny príbeh statočnej fenky, ktorá ukazuje ako veľmi sú nám psi oddaní.

18.08.2020 5 z 5

Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Po dočítaní psieho poslania som sa musela vrhnúť na druhú časť s názvom Psí cesta. Kniha je, ale podľa mňa slabšia než prvá časť a niekedy mi prišiel dej až príliš zdĺhavý, ale stále sa to číta ľahko. Teraz som naozaj zvedavá o čom bude tretí diel.

07.10.2018 4 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Tak zatiaľ pre mňa najlepšia kniha od Keplera, akú som čítala. Dej je dosť prepracovaný a napínavý. Už od začiatku ma motív knihy zaujal a to je i dôvod prečo som sa na túto knihu tak tešila. Uvidím ako sa mi bude páčiť pokračovanie. Sama som zvedavá ako to dopadne takže teraz je jasné, že sa musím vrhnúť na Stalkera..:D

29.06.2018 5 z 5

Plamen v nás Plamen v nás J. Lynn (p)

Autorka patrí medzi moje obľúbené, píše veľmi pútavo a zaujímavo či už ide o romatasy alebo smut. Táto séria sa mi veľmi páči a i keď nejde o moju najobľúbenejšiu knihu zo série i tak sa mi čítala veľmi rýchlo. Hlavna hrdinka je poznamenaná minulostou a i keď sa snažila vyrovnať s traumou, čo prežila, stále jej v hlave zostávajú následky, ktoré sa občas ukážu. Najmä po znovustretnutí s Brockom do ktorého bola šialene zamilovaná ako mladé dievča. Príbeh je o zahojení a zacelení rán a konečnom uzavretí.

13.11.2024 4 z 5

Zadrž dech Zadrž dech Michala Ries

Táto kniha ma úplne dostala. Pocity, čo som cítila pri jej čítaní boli veľmi silné. Kniha je veľmi emotívna a obsahuje naozaj závažné situácie, preto odporúčam, aby citlivé osoby zvážili čítanie.

Kniha sa číta úplne sama. Ja som ju nemohla pustiť z rúk a neodložila som ju dokým som nemusela. I keď som ju nečítala, musela som neustále o nej premýšľať. Obsahuje v sebe veľa myšlienok, ktoré mi nedali pokoj. Ja som tiež len človek a tiež sa uchylujem k jednoduchým záverom, i keď by som sa mala snažiť zamyslieť a povedať si: "Naozaj by som sa nezachovala rovnako?" "Je jednoduchšie naozaj odvracať oči?"

Chcela by som byť tak odvážna a laskavá ako bola Marína, ktorá našla v sebe silu a bojovala a nezabudla, ale snažila sa vyrovnať so svojim osudom. Veľmi som jej držala palce, aby zostala taká optimistická. Nad záverom knihy mi i uletela slza, ale viem, že ide o naozaj reálne chovanie a preto sa mi páčilo, že to autorka nepriklášlila a nepresladila ako tomu bežne býva.

13.11.2024 5 z 5

Zrádná touha Zrádná touha Danielle Lori

Danielle Lori píše fantasticky. Píše veľmi pútavo a zaujímavo. Jej príbehy sú vždy veľmi pútave a nutia ma k neustálemu čítaniu až ma to vedie k absencií spánku. Táto kniha tretia zo série ponúka príbeh milej a naivnej Mile, ktoré bola vychovávana v zlatej klietke a nemá pojem o skutočnom živote. Jej otec ju drží ďalej od svojho sveta v domnení, že ju ochrání. Mila sa však jedného dňa vzoprie a ujde z domu hľadať svojho otca. Cesta ju zavedie do Moskvy, kde narazí na sympatického avšak zádumčivého chlapa Ronana. Nebudem ďalej spoilerovať, ale kniha sa číta naozaj veľmi dobre. Ide o dark romance s prvkami erotiky ako to už u tejto autorky býva. Takže nečakajte žiadnu milú a usmievavú knihu. Občas som sa však musela chytiť za hlavu, ale i tak som si knihu veľmi vychutnala. Zo série však u mňa vedie Šílena posedlost, lebo Christian :D

13.11.2024 4 z 5

Zuzana Čaputová: Odvaha k ľudskosti Zuzana Čaputová: Odvaha k ľudskosti Peter Bárdy

Veľmi mi je ľúto až sa hanbím ako sa slovenský národ zachoval k našej asi zatiaľ najlepšej prezidentke v ére samostatnosti. Niektoré tie aféry som vnímala veľmi zrýchlene a niektoré mi unikli a niektoré som si veľmi dobre pamätala. Táto kniha ponúka kompletný súhrn pani prezidentky od jej boja v kauze pezinská skládka po ukončenie mandátu prezidentky. Tieto roky boli poznačené mnohými udalosťami, s ktorými sa dokázala vyrovnať s vztýčenou hlavou. Týmto si u mne vybudovala ešte väčší rešpekt.

13.11.2024 5 z 5

Zmluva snov Zmluva snov Lauren Asher

Strikhedonia! Tak by som asi popísala túto knihu. Knihu som si naozaj užila a dokonca viac než prvý diel. Bolo naozaj úžasné sledovať ako sa bezcitný robot a workoholik Declan mení a postupné rozpúšťa pod prílivom roztomilej Iris.

05.10.2024 4 z 5

Až léto skončí Až léto skončí Penelope Ward

Kniha ako stvorená na letné čítanie i keď rozhodne poznám i ľahšie knihy ako táto, ale taký je už život. Hlavná hrdinka Heather bola sympatická a Noah tiež. V tejto knihe sa postavy veľmi pomaly zbližujú a i keď od začiatku viete, kedy sa ich vzťah skončí a budú sa musieť rozlúčiť i tak som stále čakala ako sa ich vzťah nakoniec vyvrbí. Záver ma veľmi prekvapilo a celkovo ide o také milé čítanie.

14.09.2024 3 z 5

Nenávist Nenávist Chris Carter

Stále žasnem ako dokáže ešte stále autor perkvapiť čitateľa a vtiahnúť do deja. Po knihe som musela skočiť veľmi krátko po dočítaní predchádzajucej knihy, nakoľko posledná kapitola nás pekne navnadila. Doteraz platilo, že moja najobľúbenejšia kniha autra je ZLOBA a teraz myslím, že ju táto kniha predčila. V oboch kihách sa stretávame s veľmi sofistikovaným psychopatickým vrahom, ktorý nemá žiadne hranice, čo nám konieckoncov predvádza. Ja som v určitých častiach tiež nenávidela, ale nenavidela som, že musím žiť skutočný život a nemôžem si v kľude čítať knihu. Až tak ma kniha vtiahla do deja. Ja sa nijako nebudem tajiť, že Robert Hunter je môj obľubený hrdina a v tomto diele som s ním veľmi súcitila a len sa modlila...až som sa domodlila.

14.09.2024 5 z 5

Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Lucy Clarke píše veľmi zaujímave psychologické thrilery. Toto je myslím, tretia kniha, ktorú som od nej čítala a môžem povedať, že píše veľmi pútavo so zmyslom vás niečim prekvapiť. Toto platilo i o tejto knihe, kde sa stretáva rozprávanie z dvoch pohľadov. Sestier, ktoré každá po svojom prežíva daný okamih. Spojenie oboch rozprávaní nás drží v napätí až do posledného rozuzlenie. Ja som sa rozhodne potešila čítaniu.

14.09.2024 4 z 5