alzbeta2843 komentáře u knih
“Ide o úplne zdravého človeka, až na to že je to mŕtvola.
Tak toto bolo teda sado maso. Som sa len nestihla čudovať a neskrývala šokovaný výraz. Ja som motív tak nejako tušila na začiatku, ale postupne ako sa odkrývali nové a nové tajnosti tak som už tápala. Až som na konci len nechápavo krútila hlavou. Čo dodať, ide o ďalší skvelý prípad i s parádnym vešetrovacím tímom. Nechýbajú ani vtipné podpichovačky a komentáre, ktoré k tomu už tak nejako patria.
Tento príbeh nás zase zavedie do 90.rokov, kedy sa Naše mesto nachádzalo naozaj v hrozných podmienkach. Toto naruší naozaj kuriozný nález na smetlisku. V tejto knihe sa opäť sily spoja s iným oddelením. Tentokrát s oddelením lúpeží. Viem, že to bude znieť bizardne, ale pre mňa najhorší popis nebol popis mučenia alebo vraždy, ale popis Krauza u zubára.
Autorka patrí medzi moje obľúbené, píše veľmi pútavo a zaujímavo či už ide o romatasy alebo smut. Táto séria sa mi veľmi páči a i keď nejde o moju najobľúbenejšiu knihu zo série i tak sa mi čítala veľmi rýchlo. Hlavna hrdinka je poznamenaná minulostou a i keď sa snažila vyrovnať s traumou, čo prežila, stále jej v hlave zostávajú následky, ktoré sa občas ukážu. Najmä po znovustretnutí s Brockom do ktorého bola šialene zamilovaná ako mladé dievča. Príbeh je o zahojení a zacelení rán a konečnom uzavretí.
Táto kniha ma úplne dostala. Pocity, čo som cítila pri jej čítaní boli veľmi silné. Kniha je veľmi emotívna a obsahuje naozaj závažné situácie, preto odporúčam, aby citlivé osoby zvážili čítanie.
Kniha sa číta úplne sama. Ja som ju nemohla pustiť z rúk a neodložila som ju dokým som nemusela. I keď som ju nečítala, musela som neustále o nej premýšľať. Obsahuje v sebe veľa myšlienok, ktoré mi nedali pokoj. Ja som tiež len človek a tiež sa uchylujem k jednoduchým záverom, i keď by som sa mala snažiť zamyslieť a povedať si: "Naozaj by som sa nezachovala rovnako?" "Je jednoduchšie naozaj odvracať oči?"
Chcela by som byť tak odvážna a laskavá ako bola Marína, ktorá našla v sebe silu a bojovala a nezabudla, ale snažila sa vyrovnať so svojim osudom. Veľmi som jej držala palce, aby zostala taká optimistická. Nad záverom knihy mi i uletela slza, ale viem, že ide o naozaj reálne chovanie a preto sa mi páčilo, že to autorka nepriklášlila a nepresladila ako tomu bežne býva.
Opäť skvelý príbeh, v tomto podaní sa vyjadrilo prianie Chosého vyšetrovať konečne normálnu vraždu, avšak to sa trochu prerátal, pretože táto vražda nebola určite normálna ani obyčajná. Zase som sa i zasmiala nad dialógmi na stanici i posmutnela nad tragickým osudom naivných dievčat. Miestami mi v hlave vyrastali otazníky nad určitými spomenutými prípadmi, ktoré neviem, či sa udiali v iných knihách alebo nie (viz. Zora). Tak budem čakať či sa k tomu postupne dostanem alebo nie.
Ďalší krásny (mrazivý) príbeh z prostredia vrážd nášho mesta. Táto kniha sa mi veľmi páčila a stala sa mojou zatiaľ najobľúbenejšou od autora. Veľmi sa mi páčilo prepojenie s iným oddelením, ktoré nám odkrylo vyšetrovanie v oblasti prostitúcie a drôg. Ten záver ma úplne dostal a nechápala som ako sa to mohlo stať. Rozhodne ma núti pokračovať v ďalších knihách.
Kniha ma navnadila tým, že by malo ísť o romantiku s prvkami detektivky. Kniha ma vôbec nesklamala, našla som v nej čo som hľadala. Nejde o knihu typu slow burn ani o nejakú dynamickú knihu, avšak vzťah hlavných hrdinov prebiehal tak obyčajne a skutočne až priam uveriteľne. Veľmi sa mi páčilo ako sa zachovali v určitých situáciach. Chovanie hlavných hrdinov bolo veľmi reálne a páčilo sa mi ako si dokázali určité veci vydiskutovať i keď to nebolo jednoduché. Detektívna zápletka sa mi páčila, ale najviac sa mi páčilo prostredie malomesta a súrodenecké vzťahy nad ktorými som sa musela smiať. Už teraz sa teším na ďalšiu knihu zo série.
Danielle Lori píše fantasticky. Píše veľmi pútavo a zaujímavo. Jej príbehy sú vždy veľmi pútave a nutia ma k neustálemu čítaniu až ma to vedie k absencií spánku. Táto kniha tretia zo série ponúka príbeh milej a naivnej Mile, ktoré bola vychovávana v zlatej klietke a nemá pojem o skutočnom živote. Jej otec ju drží ďalej od svojho sveta v domnení, že ju ochrání. Mila sa však jedného dňa vzoprie a ujde z domu hľadať svojho otca. Cesta ju zavedie do Moskvy, kde narazí na sympatického avšak zádumčivého chlapa Ronana. Nebudem ďalej spoilerovať, ale kniha sa číta naozaj veľmi dobre. Ide o dark romance s prvkami erotiky ako to už u tejto autorky býva. Takže nečakajte žiadnu milú a usmievavú knihu. Občas som sa však musela chytiť za hlavu, ale i tak som si knihu veľmi vychutnala. Zo série však u mňa vedie Šílena posedlost, lebo Christian :D
Veľmi mi je ľúto až sa hanbím ako sa slovenský národ zachoval k našej asi zatiaľ najlepšej prezidentke v ére samostatnosti. Niektoré tie aféry som vnímala veľmi zrýchlene a niektoré mi unikli a niektoré som si veľmi dobre pamätala. Táto kniha ponúka kompletný súhrn pani prezidentky od jej boja v kauze pezinská skládka po ukončenie mandátu prezidentky. Tieto roky boli poznačené mnohými udalosťami, s ktorými sa dokázala vyrovnať s vztýčenou hlavou. Týmto si u mne vybudovala ešte väčší rešpekt.
S touto spisovateľkou mám zvláštny vzťah. Jej knihy buď absolútne milujem alebo mi prídu také ploché a ničím výnimočné. Práve kniha TO SI ZKUS je ten druhý prípad, čo mňa veľmi mrzí. Ja som sa tešila na vtipnú a milú knihu o bláznivej knihomolke a namyslenom športovci. Avšak ani postava sympatickej Deleney knihu nezachránila. Za mňa je to také jednoduché čítanie, čo nenadchne ani neurazí.
Pekné ukončenie série. Je to však rozhodne najslabší diel série, kde už mi to prišlo až príliš prekombinované a miestami som sa až nudila, ale s lásky k Rothovi som to vydržala. Záver knihy sa mi však páčil. Celkovo sériu doporučujem, je to pekný príbeh s prvkami fantasy.
(SPOILER) Mne sa kniha páčila svojim spôsobom. Na začiatku musím povedať, že som očakávala, že tam bude veľa napätia a akcie ako napovedá anotácia. Nečakala som ten šialeny vzťah motorkárskeho klubu plného orgií. Kvôli tomu ma kniha sklamala i zaujala. Mne teda hlavný hrdina Razor i celý jeho klan prišiel na facku. Hlavne ako sa chovali k Beth. To ako ju neustále zosmiešňovali a snažili sa ju priviezť do rozpakov mi vadilo. Ona si to nezaslúžila a rozhodne si ju nezaslúžil taký Razor, ktorému by som teda tak ľahko neodpustila. Beth by si zaslúžila nejakú dobrú kamarátku, ktorá by nakopala Razera zato ako sa k nej zachoval. Z toho asi vyplýva, že postavu Beth som si obľúbila a druhá postava bol pastor Dean.
Najviac ma zaujala minulosť Beth a to čím si prešla mi trhalo srdce. Dosť to vysvetlovalo jej povahu a chovanie. Mňa mrzí, že sa tomu autorka nevenovala viac a tí motorkáry a ich eskapády (čo ja neodsudzujem) by som dala do pozadia. I ten príbeh s úmyselným zabijákom.
Knihu by som popísala asi takto: veľmi ľahko sa číta, je plná erotický scén, ktoré už vás po čase prestanú baviť a na konci v priebehu pár strán dôjde k rozuzleniu na ktoré čakáte od začiatku (čo ja bytostne nenávidim).
Moja druhá kniha od autora a určite nie posledná. V tejto knihe sa stretávajú dva prípady, jeden horší ako druhý. Napriek tomu, že kniha nepredstavuje, žiadny významne šokujúci zvrat i tak si knihu užijete, pretože kniha popisuje celý proces vyšetrovania a dané postupy. Myslím, že je to viac než uveriteľné, že takto sa rozprávajú i chovajú daní policajti a z niektorých "vtipov" mi bolo trápne i za nich :D
Dominka Dána sa mi darilo veľmi úspešne mínať, ale už nastal i čas pre mňa a tak som si vybrala hneď prvú knihu zo série (teraz už viem, že nie je podstatné poradie čítania kníh).
Po prečítaní anotácie som si hovorila, že to snáď je len náhoda a napodobenina, že to snáď nemohol autor knihy takto napísať a popísať, tento naozaj prelomový skutok, KTORÝ SA NESTAL! Avšak on sa skutočne stal a takéto zverstvá sa diali bežne. Ja som veľmi rada, že som v tej dobe bola čerstvo na svete a tak som to nemohla chápať. Zároveň som veľm rada, že vďaka tejto knihe som sa mohla preniesť do tejto doby a pocítiť aké to bolo žiť a báť sa o seba, rodinu alebo kamarátov. Ja som si knihu užila i keď viem, že má svoje muchy, ale mna veľmi bavilo prostredie, mluva i chovanie aktérov i celkové vyšetrovanie.
A tak som sa stala fanúšikom DD.
Vi píše veľmi dobre, veľmi pútavo a zaujímavo. Mne ani nevadí, že jej štýl je takmer totožný v každej knihe a že sa jej témy opakujú. Ja ju čítam, vždy keď mám náladu na romantiku s prvkami tajomstva, ale happyendom, kde sú vždy jasne defiované kladné a dobré postavy (žiadne šedivé). Táto kniha nie je výnimka a mne to vlastne vôbec nevadí, pretože ja si jej knihy vždy veľmi užijem.
Carter je požehnanie i prekliatie. Občas si nadávam, že som ho okusila, pretože teraz každý triler a každú detektívku musím porovnávať s Carterom a žiadna sa mu zatiaľ nevyrovnala. Pre mňa je to už známka istoty a ešte žiadna jeho kniha ma nesklamala. Tu sa opäť ukázala zvrátenosť myšlienok autora, ktoré pretavil do opisu činov a postáv.
Strikhedonia! Tak by som asi popísala túto knihu. Knihu som si naozaj užila a dokonca viac než prvý diel. Bolo naozaj úžasné sledovať ako sa bezcitný robot a workoholik Declan mení a postupné rozpúšťa pod prílivom roztomilej Iris.
Knihu som si vybrala na základe anotácie a šlo naozaj o ťažkú tému, kedy sa príbeh odohráva medzi tromi postavami a každý v knihe rozpovie svoje pocity a verziu príbehu. V knihe je pekne poukázane ako môže môže byť narušená psychika človeka pod vplyvom drog. V niektorých situáciach som súcitila so Sloan. Ona žila naozaj hrozný život, kedy si musela dávať pozor na svoje správanie i slová, aby náhodou nevyprokovala svojho partnera Asa. V niektorých situáciach mi však prišlo jej chovanie nelogické a taktiež som nechápala niektoré činy od špecializovaného agenta Cartera, ktorý ju niekedy vystavil nebezpečiu. Celkovo sa mi však kniha páčila a zhltla som ju ako malinu.
Človeka Mareka Dvořáka som nejako nesledovala a v podstate som mala len mierne povedomie o jeho osobe a zamestaní. Avšak po knihe (audioknihe) som siahla už na istotu, pretože som sa stretla s ostatnými knihami, ktoré boli všetky výborne a tak som sa tešila i na túto. V prvom rade musím povedať, že z knihy jasne vyplýva, že Marek je dosť svojský a stojí si za svojimi zásadami, ale mne bol veľmi sympatický. V knihe hovoril veľmi otvorene i o svojom živote, či už pracovnom tak i súkromnom. Musím sa priznať, že niektoré príbehy z jeho záchranarskej misie znajú priamo filmovo a bizarne, ale mnohé vás rozosmutnejú a prinútia si vážiť život a hlavne nechovať sa ľahkovážne.
Knihu by som určite nezaradila medzi detektívky ani trilery, ale skôr ide o psychologickú drámu alebo rodinnú drámu s prvkami detektívky, pretože ten detektívny príbeh je napozadí príbehu. Avšak mne kniha veľmi sadla a po zoznámení so všetkými postavami som si našla i spriazncov. Výslovne nik zo súrodencov mi neliezol na nervy a môj najväčší obľúbenec bol Richard. Kniha je veľmi dobre napísaná a i keď mňa záver nezaskočil tak som si knihu veľmi užila. V knihe sa pojí tajomstvo a silné puto súrodencov, ktorí každý postupne odkrýva svoje spomienky. Musím povedať, že pri niektorých spomienkach som mala naozaj silné a nepríjemné pocity. Autorka veľmi pekne navodila atmosféru a ja sa teším na jej daľšie knihy s podobnou tématikou, ktoré si rozhodne prečítam.