alzbeta2843 alzbeta2843 komentáře u knih

Tess z d'Urbervillů Tess z d'Urbervillů Thomas Hardy

Som veľmi rada, že som si túto knihu prečítala. Je to príbeh, ktorý ma chytil za srdce. Tess predstavuje vytrvalú, ale nežnú bytosť, ktorá dokáže pretrpieť nejedno úskalie. Odporúčam prečítať, pretože by sa príbeh dal preniesť i do súčasného života.

24.07.2017 5 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

No musím sa priznať, že ma trochu sklamala tá kniha. Začalo to tak super, ale ten námet ma nebavil. Ale Joona sa mi páči čím ďalej viacej. Takže i kvôli nemu som si musela kúpiť ďalšiu knihu zo série. :)

28.04.2017 3 z 5

Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Mám rada knihy od Dana Browna, ale toti boko poznať, že ide o jeho prvotinu. Kniha sa mi páčila avšak nie tak ako ostatné jeho knihy. I tak však obdivujem autora ako si musel naštudovať tématiku.

28.03.2017 3 z 5

Temný rytíř povstal Temný rytíř povstal Greg Cox

Pokiaľ sa vám páčil film, bude sa i kniha. Mňa úplne pohltila. Len som si priala, aby bola rozsiahlejšia a obohatená o pasáže, ktoré vo filme neboli a prepojili by tak celok. Za mňa i tak spokojenosť ani som neverila, že može byť ešte niečo lepšie než filmové spracovanie.

11.02.2017 5 z 5

Každý tvůj nádech Každý tvůj nádech Jennifer L. Armentrout

Pekné ukončenie série. Je to však rozhodne najslabší diel série, kde už mi to prišlo až príliš prekombinované a miestami som sa až nudila, ale s lásky k Rothovi som to vydržala. Záver knihy sa mi však páčil. Celkovo sériu doporučujem, je to pekný príbeh s prvkami fantasy.

13.11.2024 3 z 5

Razerova jízda Razerova jízda Jamie Begley

(SPOILER) Mne sa kniha páčila svojim spôsobom. Na začiatku musím povedať, že som očakávala, že tam bude veľa napätia a akcie ako napovedá anotácia. Nečakala som ten šialeny vzťah motorkárskeho klubu plného orgií. Kvôli tomu ma kniha sklamala i zaujala. Mne teda hlavný hrdina Razor i celý jeho klan prišiel na facku. Hlavne ako sa chovali k Beth. To ako ju neustále zosmiešňovali a snažili sa ju priviezť do rozpakov mi vadilo. Ona si to nezaslúžila a rozhodne si ju nezaslúžil taký Razor, ktorému by som teda tak ľahko neodpustila. Beth by si zaslúžila nejakú dobrú kamarátku, ktorá by nakopala Razera zato ako sa k nej zachoval. Z toho asi vyplýva, že postavu Beth som si obľúbila a druhá postava bol pastor Dean.
Najviac ma zaujala minulosť Beth a to čím si prešla mi trhalo srdce. Dosť to vysvetlovalo jej povahu a chovanie. Mňa mrzí, že sa tomu autorka nevenovala viac a tí motorkáry a ich eskapády (čo ja neodsudzujem) by som dala do pozadia. I ten príbeh s úmyselným zabijákom.

Knihu by som popísala asi takto: veľmi ľahko sa číta, je plná erotický scén, ktoré už vás po čase prestanú baviť a na konci v priebehu pár strán dôjde k rozuzleniu na ktoré čakáte od začiatku (čo ja bytostne nenávidim).

05.11.2024 3 z 5

Královsky obdařen Královsky obdařen Emma Chase

Od Emmy Chase som čítala sériu Zapletený a tá ma veľmi neoslovila, ale mala osm náladu si prečítať motív bodyguarda a tak som siahla po tejto knihe. Ja som však predošlé knihy zo série nečítala a tak pre mňa tam bolo veľa vecí zbytočných, ale chápem že boli potrebné pretože sa príbehy prelínali a tak som to akceptovala. Ja mám rada ak sa v knihe posúvame i v priebehu niekoľkých mesiacov až rokov, takže to som ocenila. Ale celkovo ma kniha tak veľmi neoslovila, aby som sa k nej vrátila alebo čítala i ostatné diely zo série.

05.10.2024 3 z 5

Teorie lásky Teorie lásky Ali Hazelwood

Musím uznať, že Ali Hazelwood sa stáva jednou z mojich obľúbených autoriek. Nielen, že majú jej knihy krásne obálky, píše z akademického prostredia ktoré je mi veľmi blízke, ale píše i veľmi zaujímavo a humorne.

Teória lásky je ďalšou knihou, kde sa stretávame s vtipnou a mnohoosobnostnou postdoktorandkou Elsie, ktorá sa snaží každému zapáčiť a preto ukazuje každému inú stránku a predstiera záujmy a názory. Až stretne Jacka, ktorý veľmi rýchlo odhalí jej hru. Veľmi som sa bavila na ich debatách a prestrelkách, ale zároveň som sa i naštvala až dojala nad ich osudmi. A myslím, že Jack bude môj nový knižný crush.

14.09.2024 5 z 5

Drzý návrh Drzý návrh Nicole Snow

Kniha ma zaujala anotáciou a hlavne, že ide o bývaleho vojaka a potomka básnika E. A. Poa. Navyše má ísť o vtipnú romcom. Nom, on je síce vojak, ale v príbehu sa to len hovorí než, aby to nejako vypovedalo o jeho chovaní. Vtipná romcom to naozaj je a dovolím si povedať, že vsuvka s básnickou tématikou bola super. I to bolo veľmi vtipné do trištvrte knihy, ale potom sa to zvrtlo a mňa to už celkom otravovalo. Pripadalo mi to ako keby som čítala dve rôzne knihy, takže súhlasím, že kniha mohla byť o dosť kratšia a bola by to výborna oddychovka.

25.06.2024 3 z 5

Doppler Doppler Erlend Loe

Bohužiaľ tiež musím súhlasiť, že popis tejto knihy ako humornej sa nejako vymyká popisu. Zrejme ide o subjektívny postoj, ale ja som sa ani raz nezasmiala a skôr naopak ma hlavný hrdina Doppler neskutočne vytáčal a štval nielen svojim sobectvom, ale i tým ako sa bezohľadne choval k osttaným. Veľmi som nepochopila tú hlavnú myšlienku toho. Možno, že som až moc pilná a nie som nespokojná so svojim životom, ale kto viem. Mne táto kniha vôbec nesadla a ani som nemala tendenciu sa zamýšľat nad svojim životom.

11.06.2024 2 z 5

Srdcové eso Srdcové eso Morgane Moncomble

(SPOILER) Kniha sa číta dobre, ale ja asi tiež budem protirečiť väčine a poviem, že mňa kniha trochu (dosť) sklamala. Možno keby bola písaná z pohľadu tretej osoby tak by bola uveriteľnejšia, lebo tie pretváry, klamstvá a intrigy mi tam už prekážali. Keby tam bolo viac z herného prostredia a priamo vysvetlené stratégie pokera tak by ma to asi viac zaujalo. Postava Rose mi prišla hrozne hlúpo popísana. Na jednu stranu dedička bohatého otca, ale na druhej strane zlatokopka, čo sa hrnula za peniazmi? Neviem, ale veľmi mi nesadla. Kto mi sadol boli ostatné postavy ako Levi, Lucky, Thomas i Li Mej.

11.05.2024 3 z 5

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška Kathleen A. Tucker

Pekný príbeh. Pre mňa zaujímavejší príbeh uzmierenia dcéry a umierajúceho otca než romantický príbeh ženy a muža. Prostredie Aljašky ma však dostalo najviac. Iste to nie je vôbec jednoduchý život, ktorí tam ľudia žijú, ale ako sa zdá sú nadmieru spokojní a veľmi šťastní. Kniha je písana veľmi príjemným štýlom a hoci mi vzťah Cally a Jonaha nesedel, tak som si knihu veľmi užila. Ale pokračovanie ich príbehu zrejme vynechám.

05.05.2024 4 z 5

Soused na zabití Soused na zabití Lusy Adams (p)

Ak vás baví romantická komédia Láska cez internet, tak rozhodne vás bude baviť i táto rom com kniha. Je teda o veľa viac peprnejšia, ale je i dosť vtipná a mne sa páčilo rozprávanie z oboch pohľadov, pretože bolo vtipné ako si náhodu dokázal každý vysvetliť po svojom a kvôli viacerým takýmto náhodom sa tvorila búrka medzi hlavnými hrdinami.

26.03.2024 4 z 5

Twisted Lies: Lži na ostří nože Twisted Lies: Lži na ostří nože Ana Huang

Toľko som sa načakala tejto knihy a toľko ma sklamala. Mala som vysoké očakávania, lebo séria ma bavila viac a viac, knihy od knihy, ale v tomto prípade mi veľmi nesadli hlavní hrdinovia a tak som čakala aspoň lepšiu zápletku, ale i tá zápletka ma sklamala a čakala som väčšiu akciu, viac napätia a väčší šok, takže kniha ma sklamala, avšak veľmi dobre sa číta a práve vďaka častiam s vedlajšími postavami sa mi kniha nakoniec páčila.

26.03.2024 4 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Na tento triler som sa veľmi tešila. Kniha ma zaujala od prvej stránky. Koncept striedania príbehu Kate (matky) a Amélie (dcery) sa mi veľmi páčil. Ale to bolo asi všetko. Dej sa vliekol a žiadne prekvapenie nenastalo. Zjavne mi kniha nesadla alebo som sa netrafila do obdobia.

16.07.2022 3 z 5

Věčná vášeň Věčná vášeň Audrey Carlan

Za mňa priemer. Kniha ma zaujla veľmi anotáciu a vravela som si, že to bude konečne niečo iné. Vzhľadom na osud hlavnej hrdinky, ktorá je ozaj hrdinka, keď žije taký život. Ale po čase ma kniha začala nudiť. Nevravím, že kniha je zlá, len mne sa páči také tie nevyslovené emócie a postupné zvyšovanie energie medzi hrdinami a potom ako je ruka v rukáve už ma to nebaví.

Veľké pozitívum knihy je to prostredie jógy, ktorú veľmi oceňujem.

23.12.2021 3 z 5

Dokážeš udržet tajemství? Dokážeš udržet tajemství? Sophie Kinsella (p)

Kniha bola super. Spočiatku som sa nemohla začítať, ale potom sa mi veľmi zapáčila. Myslím, že splnila očakávanie, nenáročná veľmi podohodvá kniha, ktorá je občas i vtipná. Veľmi mi bola sympatická Emma a Jack.

27.01.2021

Sedm rozchodů Amy a Craiga Sedm rozchodů Amy a Craiga Don Zolidis

Dávam 3*, nie že by to bol iba priemer, ale celkovo myslím, že sa dalo z knihy vyťažiť viac. Kniha je zaujímava štýlom akým je písana, to ma nesmierne bavilo, že rôzne preskakujete v čase. Čo ma sklamalo bol ten príbeh samotný. Asi by som čakala lepšie rozpísanie pocitov a vysvetlenia, prečo sa hlavní hrdinovia chovali tak ako sa chovali. Tak ako to bolo v poslednej kapitole a epilógu.

13.09.2020 3 z 5

Pod kůží Pod kůží Sabine Durrant

Nasledujucí komentár obsahaju vyzradenie zápletky!!!

Musim povedať, že sa stotožňujem s ostatnými, komentármi. Kniha sa strašne vlečie. Vôbec ma nebavila. Musela som sa nútiť do čítania. Celý príbeh mi prišiel nezáživný. Dosť zbytočných strán na môj vkus. Ale čo ma najviac dostalo je to akoz formou je kniha písana. Čitateľ ma tendenciu veriť rozprávačovi, veď komu inému by mal už veriť. Ale poviem pravdu, že ak by to tak nedopadlo dala by som ešte hviezdu dole.

07.08.2019 2 z 5

Zvláštne šťastie Zvláštne šťastie Maxim E. Matkin

Tak táto kniha ma dostala. Ja Matkina mám veľmi rada, hlavne pre tú reálnosť v knihách, že píše o živote taký aký je, ale tátokniha je celkom iná. Už iba tým námetom, ktorý mi prišiel pritiahnutý za vlasy. Je vôbec toto reálne? Ak hej očakávala by som to lepšie napísane a nie tak absurdne. Matkin vie, písať napínavo a veľmi čtivo, ale toto sa mi nepáčilo. Ak by to nenapísal on ani by som si to neprečítala.

19.01.2019 1 z 5