amladar amladar komentáře u knih

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Dala bych i více než 5*, je to neuvěřitelné co tento spisovatel vymyslí. Napětí od samého začátku :-)

22.04.2016 5 z 5

Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Jedna z vynikajících knih o hrůzách Osvětimi. Statečný příběh pana vrby a jeho kamaráda mě naprosto uchvátil a konečně jsem snad pochopila co vedlo nacisty k těmto zrůdným činům. Kdo se trochu zajímá o tuto část dějin tak doporučuji.

13.02.2015 5 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Nádherná kniha o smutné době. Slzám jsem se neubránila a stále nechápu lidi, kteří tuto krutost vydrželi. Kniha je napsaná tak, že se čte jedním dechem a nebýt povinností k rodině tak čtu bez přestávky. Doporučuji všem a zařazuji si knihu mezi mé nejoblíbenější.

07.07.2014 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Vynikající kniha, druhou polovinu knihy jsem přečetla jedním dechem a těším se na další.

04.01.2014 5 z 5

Není úniku Není úniku Taylor Adams

Zajímavý námět, ale přiznám se, že ze začátku se mi ani trochu nelíbil. Závěr knihy byl výborný a napínavý, takový jsem vůbec nečekala.

30.10.2018 4 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Jeden z nejlepších příběhů od Moyesové, vtipný, krásně se čte. Doporučuji a také nechápu zatím nízké hodnocení :-)

20.07.2018 5 z 5

Blok 46 Blok 46 Johana Gustawsson

Není to špatný příběh, ovšem trochu jsem se ztrácela v postavách a pachatele jsem neodhalila. Za mě, trošku jednoduché, mírně odfláknuté. Takové téma se dá pořádně rozjet.

23.10.2017 4 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

I tento případ mého oblíbence Harryho je vynikající. Strhující, napínavé, prostě nepřekonatelné. Zatím neznám jiného autora + hlavního hrdinu, kteří by mému naturelu nejvíce sedli. A ten otevřený konec.... bomba.

20.07.2017 5 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Nemohu než dát opět 5 *, tento díl se mi zatím líbil nejvíce. Celá vyšetřovací skupina je naprosto úžasná a já se těším na pokračování a snad i Kim konečně najde toho pravého!!

10.07.2017 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Parádní kniha, ať ji vezmu jako pokračování nebo samostatný příběh, prostě nemám co vytknout. Doporučuji.

24.03.2017 5 z 5

Kůže Kůže Mo Hayder

Mně se tato kniha opět líbila. Napětí, přiblížení osobního života hlavních postav, prostě a jednoduše bezva thriller. Už mám rozečtenou Panenku a ta je teda ještě lepší.

05.11.2015 5 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Dávám pět * , líbila se mně. Jiné atraktivní prostředí, láska, trochu rychlá, ale třeba by to taky tak mohlo být, napětí zda to dopadne dobře nebo ne, a hlavní hrdinové se mně taky líbili. Škoda, že takové čtivé knihy vychází na můj vkus dost pozdě. O to se víc těším na další a šup sem s ní:-) :-):-) :-)

21.05.2015 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Druhá knížka od této spisovatelky a opět dostane 5 hvězdiček. Nesmírně zajímavé téma, propojení minulosti se současností, milostný příběh, krutost, bolest a možná i odpuštění? Co já vím. Příběh mi leží v hlavě a na dlouhou dobu mám o čem přemýšlet. Komu nevadí nelidskost nacistů doporučuji přečíst. Těším se na další příběhy od Jodi.

23.03.2015 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

No nedala bych této knize jenom 5 hvězdiček, ale nejmíň jednou tolik!!! Skvěle s citem napsaný příběh je sice smyšlený, ale určitě se stal. Aspoň pro mě. Kdyby tak byla kniha jednou tak tlustá a já mohla číst pořád, čte se prostě jedním dechem. Rozhodně stojí za to a doporučuji!!!

29.07.2014 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Další úžasná kniha. Milý příběh od nezvyklé vypravěčky, čte se lehce, neztrácím se v postavách. Pohled z druhé strany bojiště jak válku asi prožívali němečtí občané. Přidávám si mezi nejoblíbenější knihy a doporučuji.

28.07.2014 5 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Velmi napínavá kniha, těším se na pokračování.

04.01.2019 5 z 5

Slavík Slavík Kristin Hannah

Vynikající příběh, ale smutný. Kniha přečtena za víkend a ještě ji mám stále v hlavě. Doporučuji :-)

11.06.2018 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Opět vynikající, doporučuji :-)

11.04.2018 5 z 5

Retro ČS 3 Retro ČS 3 Michal Petrov

Příjemné vzpomínání. Ale nevracet, nevracet!!

28.11.2017 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Kniha se mi tedy moc nelíbila. Nejdříve jsem se ztrácela v postavách, takové množství jsem už dlouho v žádné knize nenašla. Pořád jsem se musela vracet a přemýšlet kdo je kdo. Samotný děj byl nudný, další knihy od této autorky raději vynechám.

03.07.2017 2 z 5