Amneris komentáře u knih
Milé a vtipné příběhy Česky, která se s rodinou přestěhovala do Itálie. Pokud člověk hledá něco oddechového a pohodového, tato kniha je naprosto ideální.
Čekala, co se z toho vyvine a ono nic. Jen čekání... Čekala jsem trochu něco jiného, absurdní drama není můj šálek čaje.
Milý příběh o dívce Slávce, která díky náhodě dostane do Paříže, kde potká osudovou lásku...
Měla jsem problém se začíst, ale asi po polovině se mi příběh začal líbit.
Příběh o Dannym Smiřickém a jeho milostných eskapádách. Je hrozně sympatické, jak se Danny u dívek snaží, a přesto se mu nedaří. Tuto knihu mám moc ráda.
Ota Pavel dokáže svým poetickým psaním potěšit i pohladit po duši. Také stejnojmenný film díky režii pana Kachyni je moc povedený.
Krásné a milé verše plné přírody :-)
Krásné básně, z nich je asi nejznámější Variace na renesanční téma. Přečteno k maturitě.
Výlet pana Broučka do 15. století mě moc bavil a trochu jsem mu záviděla, že může cestovat časem.
Pěkná kniha o Záviši z Falkenštejna a královské vdově Kunhutě. Milostný příběh na pozadí dějin má své kouzlo, autorka z tématu vytěžila opravdu hodně.
Kniha o mladém detektivovi a jeho kamarádech je velmi pohodový prázdninový příběh. Podle knihy byl v roce 1971 natočen seriál Podezřelé prázdniny.
Milý příběh o malém Jožánkovi, jehož rodiče odejdou na 2 měsíce do Londýna a on má být po tu dobu u sousedů. Jednoho dne se rozhodne, že chce být s dědečkem, který je převozník a tak uteče a velké dobrodružství může začít... Moc krásný je i stejnojmenný film.
Na knihu jsem narazila náhodou v knihkupectví a zaujal mě obsah knihy. A nutno dodat, žemě kniha velmi mile překvapila. Tomáš Kosek jako pomocník policie v oblasti magie a tajemna byl super, stejně jako samotné povídky.
Klasické dílo české literarury, kterým Božena Němcová přispěla k rozvoji tzv. vesnického románu. V době, kdy začala Babičku psát byla velmi nemocná, a hlavně ztratila milovaného syna Hynka, takže to pro ní bylo svým způsobem únik z reality. Nedivím se, že jde o jednu z nejvydávanějších knih u nás.
Na knihu jsem narazila kdysi dávno. Příběh je z období první republiky, kdy se mladá sekretářka zamiluje do svého šéfa. Milý romantický příběh.
No řeknu upřímně, že jsem to četla jen kvůli maturitě. Příběh se hrozně táhl, fakt jsem se těšila, až bude konec. Viděla jsem i film a Sofia Loren byla úžasná, ale prostě tohle není můj šálek čaje.
Geniálně napsaná hra plná skvělých hlášek, jemného sarkasmu a bravurního humoru. Navíc kdo viděl televizní zpracování v hlavních rolích s Jaromírem Hanzlíkem a Josefem Abrhámem, musí se do Oscara prostě zamilovat ;-)
Kniha byla super, skvělá oddychovka stejně jako film.