Amneris komentáře u knih
Předchozí 4 díly jsem četla jako náctiletá a poslední tři díly že série jsem dlouho nemohla sehnat. Až teď u nás v knihovně, kdy na mě jedna z knížek doslova vypadla. Příběh tří nerozlučných kamarádek a jejich kluků se tentokrát odehrává ve Španělsku, kde působil Miguel de Cervantes a jeho Don Quijot. Příběh se četl moc hezky, škoda že kniha nebyla delší. Těším se na další díly :-)
Knížka byla opravdu obsáhlá a člověk se dozvěděl spoustu nových informací, co se týče českých dějin. Mnoho kapitol mě hodně překvapilo, některé jsem znala. Pan Kosatík si s napsání knihy dal určitě spoustu práce, což je vidět i na rozsáhlosti knihy :-)
Herce Miroslava Donutila mám ráda, takže když jsem objevila tuto knížku, tak jsem si ji přečetla. Příhody byly vtipné, některé vyloženě ze života. Hodně příběhů jsem znala z jeho pořadů Na kus řeči a Trapasy. Pokus hledáte pohodové čtení, takhle kniha je trefa do černého :-)
Knížku jsme četli se synem před spaním. První jsme viděli kreslený film, který se nám moc líbil. Na knížku jsme narazili v knihovně, takže jsme si ji rádi přečetli :-)
Milý příběh o Nině, která žije sama v domě pouze se psem. Díky novým sousedům se sbližuje s jejich dcerou Gábinou. Mimo jiné řeší i své zdravotní problémy, které se začínají zhoršovat. Knížku určitě doporučuji přečíst :-)
Knížku jsem přečetla za dva večery. Byla jsem napnutá, jak ten celý IVF maraton dopadne. Ivana mi byla moc sympatická, knížka byla psaná lehce, i když šlo o těžké téma. Určitě doporučuji přečíst :-)
Knížka je jedna z novějších, a proto mě jako náctiletou minula. Nyní nastal čas to napravit. Dita mi přišla jako pěkně praštěná, ale postupem času jsem si na to zvykla. Bylo mi sympatické, jaký měla vztah se sestrami a bavila jsem se tím, že vesnici kde bydlí nazývá Tomešov podle toho, že tam bydlí velká část jejich příbuzných. Knížka se četla dobře, vrátila jsem díky tomu o pár let zpátky :-)
Knížku jsem si chtěla už dlouho přečíst a náhodou jsem na ni narazila v knihovně, takže volba ke čtení byla jasná. Příběh o Monice mě dostal, s jakými zdravotními problémy bojovala a stejně se rozhodla jít na pěší pouť. Nejprve do Santiaga de Compostela a pak i na Pacific Crest Trail. Moc mě bavilo číst její zážitky z obou cest. Knížku určitě doporučuji :-)
Příběh o dívce Anetě, její sestře - dvojčeti Beátě a prázdninách na vodě. Ze začátku se holkám na vodu nechce, ale nakonec se díky všem zážitkům stanou tyhle prázdniny nezapomenutelné :-)
Pěkné čtyři příběhy kamarádů z Třeskoprsk, každý z nich má jednu kapitolu :-)
Krásný příběh o klukovi Šimonovi a jeho fence Báře. Zažívají spolu mnoho dobrodružství. Konec knížky je moc hezký. Knížka je určena pro začínající čtenáře.
Knížka se četla moc hezky, oba příběhy byly zajímavé :-)
Knížku dostal syn k narozeninám, takže jsme ji spolu četli před spaním. Příběhy čtyř zvířecích kamarádů jsou hezky napsané, každý z party zde má svoji kapitolu. Určitě si přečteme i další knižní pokračování Čtyřlístku :-)
Knížku jsme četli s dětmi ve školce. Medvídek Brumla je velký neposeda a také zažívá mnoho dobrodružství. Kniha sice obsahuje jen 3 příběhy, ale ty jsou celkem dlouhé a na čtení před spaním jsou tak akorát. Navíc je kniha psaná velkými písmeny, takže je vhodná pro začínající čtenáře :-)
Na knížku jsem náhodou narazila u nás v městské knihovně, takže jsem na ni byla zědavá. Kniha obsahuje 24 pověstí z města Hostinného, které je známé hlavně pro netradiční výzdobu renesanční radnice v podobě postav dvou obrů. I tato pověst má v knize své vysvětlení a dokonce v několika verzích. Knihu jsme četli se synem, moc ho bavila. Určitě doporučuji přečíst :-)
Knížku jsem si vybrala podle názvu, protože jsem předtím viděla stejnojmenný film, který mám moc ráda. Knížka se četla hezky, některé věci byly odlišné, např. jména hlavních postav a také spousta událostí byla jinak než ve filmu. Ale to samotnému ději vůbec neuškodilo. Jen mě mrzí ten otevřený konec, čekala jsem podobný jako ve filmu :-)
Musím říct, že tato kniha od Julie Caplin mě úplně nenadchla, i když se odehrává na hradě, což je prostředí, které mám moc ráda. Chybělo mi popis krajiny jako v jiných knihách. Hledání drahokamů byla taky celkem fraška, čekala jsem větší dobrodružství. Hodnotím jako průměrné čtení.
Knížka je příběh jedné obyčejné rodiny. Sledujeme jejich vývoj za 17 let, včetně všedních i nevšedních starostí. Knížka se četla dobře, chvíli jsem si zvykala na absenci přímé řeči. Trochu mě mrzí ten useknutý konec, ale tam si člověk může domyslet příběh, jaký bude chtít. Určitě si přečtu i další knihy od autorky, velmi mě její tvorba zaujala :-)
Kniha Stezka Českem je úžasně napsaná, člověk má chuť sbalit si batoh a vyrazit na cestu. Viděla jsem i stejnojmenný dokument s Miroslavem Vladykou, který byl také úžasný. Pokud rádi cestujete, tak tuto knihu rozhodně doporučuji všemi deseti :-)
Dívčí válku jsem znala jako divadelní představení, takže mě mile překvapilo, že existuje i kniha. Knížka je velmi čtivá a humorná, některé pasáže jsou jiné než jsem znala z divadla, ale to vůbec nevadilo. Rozhodně doporučuji jako oddechové čtení :-)