Amneris komentáře u knih
Kniha o místech, které navštívila císařovna Sissi nebo jsou spojené s jejím pobytem. Najdeme i místa v České republice, která císařovna navštívila. Každá kapitola obsahuje velké množství fotek i dobových obrazů. Sissi byla nadšená cestovatelka, takže se těším i na druhé pokračování :-)
Stejně jako u předchozích třech dílů, i zde se člověk ocitne v kouzelnickém světě. Musím říct, že se mi líbilo, jak jsou scény ohledně Turnaje tří kouzelnických škol více popsány než to bylo ve film (chápu, že se do filmu všechno nevešlo). Jsem zvědavá na pátý díl, ten jsem jako náctiletá nečetla a film mě z celé série baví nejméně. Vůbec se nedivím, že je série o HP pořád tolik čtená, protože se paní Rowlingové podařilo napsat naprosto unikátní knižní dílo :-)
Druhý díl pokračování knihy Tlustá tak akorát. Musím říct, že se mi první díl líbil o něco víc než druhý, ale i tak šlo o velmi mile čtení, doplněné řadou skvělých receptů. Mám v plánu některé z nich vyzkoušet :-)
Tak takhle detektivka mi vyloženě sedla, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Paní Horáková tentokrát vybrala velmi zajímavé téma, jako bonus byly přidány recepty na tradiční ruská jídla. Doufám, že i další knížky budou takhle povedené :-)
Na knihu jsem narazila úplnou náhodou, takže jsem na ni byla velmi zvědavá. Jde o velmi obsáhlou knihu o životě jednoho z nejgeniálnějších hudebních skladatelů. Problém mi dělal styl psaní, ale na ten jsem si po pár stránkách zvykla. Některé informace pro mě byly úplně nové, některé jsem jít znala. Líbilo se mi propojení Mozartových dopisů s celkovým "příběhem". Jde o velmi zajímavou knížku :-)
Knížka se četla dobře, jen jsem ze začátku měla problém s velkým množstvím postav, ale to se po pár stránkách srovnalo. První polovina knihy mi přišla taková utahaná, druhá polovina už byla mnohem napínavější. Celkově jde o příjemné čtení :-)
Třetí pokračování mám ve filmové verzi moc ráda a knížka rozhodně nezůstala pozadu. Mám pocit, že je tady hodně děje a zábavy, ale nepůsobí to tak strašidelným dojmem jako předchozí dva díly. Těším se na další díly :-)
Knihy od paní Horákové mám moc ráda, ale u téhle nějak nevím... Dva detektivní příběhy, které jsou vzájemně propletené, mnoho postav, chyby a nelogické chování. Musím říct, že jiné knihy od autorky jsou opravdu lépe napsané, tato je pro mě mírným zklamáním. Možná by paní Horáková měla napsat zase nějakou historickou ságu, ty jí jdou opravdu výborně :-)
Oproti příběhům náctiletých hlavních hodinek se v této knize setkáváme s dospělou ženou. Laura je manželka a matka dvou dcer, v životě jí dost věcí štve a tak se rozhodne jednat. Jestli to bylo dobré rozhodnutí, se čtenář dozví, když si knihu přečte. Za mě je to průměrná kniha, někdy jsem Lauřino chování a jednání fakt nechápala. Mám pocit, že Lence Lanczové jde psaní příběhů spíše mladších hrdinek :-)
Irsko je zemí, kam se toužím podívat a proto jsem byla nadšená, když další kniha ze série Romantické útěky byla umístěna právě sem. Po prvních kapitolách jsem se zděsila, protože to vůbec o Irsku nebylo, hlavní linku zde měli Hannah a Conor, což bylo místy opravdu nudné a zdlouhavé. Popis Irska mi v této knize opravdu chyběl, z jídel se tu řešily akorát ryby. Oceňuji zmínku o sestře Mině. Doufám, ze další díly budou zase stejně našlapaný jako Kavárna v Kodani, Pláž v Chorvatsku nebo Chata ve Švýcarsku :-)
Knížky paní Mornštajnové miluji a byla jsem si jistá, že tato bude opět peckovní jako ostatní. Ale u této poslední nějak nevím... Samozřejmě jsem zaznamenala onu kauzu uražené umělkyně, že se v případně AM jedná o plagiát a ukradení hlavní myšlenky, ale to mi ve čtení nové knížky vůbec nevadilo. Spíš jsem měla pocit, že v případě Lesu v domě čtu úplně jinou autorku. Určitě to bylo tím, že se celý děj odehrává v opravdu nedávné minulosti a hlavní hrdinka najednou mluví v ich formě. A hlavně jsem měla po celou dobu čtení pocit, že to bylo psané na sílu bez té pověstné lehkosti, se kterou paní Mornštajnová umí tak krásně kouzlit. Škoda no, doufám že další kniha bude zase z té vzdálenější historie :-)
Pohádky jsem neznala, takže jsem byla zvědavá o čem budou. Některé byly hezké a u některých mi přišlo, že jsou až moc dlouhé. Líbily se mi ilustrace, básničky u jednotlivých pohádek bych osobně vynechala. Takový průměr mezi pohádkami.
Stejně jako první díl, ani druhé pokračování nelze ohodnotit jinak než jako úžasné a čtivé. Je vidět určitý progres a hlavně se zde děje více akce než v jedničce. Moc se mi líbilo vysvětlení některých scén z filmu, hnedka mi to dává větší smysl. Jsem zvědavá na trojku, přeci jen už je to pár let, co jsem sérii četla :-)
Na druhy díl série jsem se moc těšila. Musím říct, že oproti prvnímu dílu přišlo zklamání. Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla a hlavně jsem měla pořád pocit ufňukanosti hlavní hrdinky Claire. Konec byl dost předvídatelný... Škoda no, kniha měla větší potenciál.
Na druhý díl Andělské tváře jsem byla velmi zvědavá, neboť jsem až do setkání s paní Körnerovou vůbec neměla potuchy, že existuje pokračování Andělské tváře, podle které byl natočen film. A musím říct, že to bylo místy lepší než jednička. Možná to dělá i změna prostředí, ale mělo to větší spád, někdy to bylo zbytečně natahované. Rozhodně hodnotím jako vydařené pokračování :-)
Jako první jsem viděla stejnojmenný film, který se mi velmi líbil. I když nemá zrovna nejlepší hodnocení, což může být i díky panu režisérovi Troškovi (osobně mám jeho filmy moc ráda). Při sledování jsem si říkala, ze mi v tom filmu něco chybí, jakoby část prostě byla useknutá. A teď už chápu, proč tomu tak bylo. Kniha je mnohem obsáhlejší než film, hlavní postavy jsou vykreslené jinak. Velmi mě překvapil konec. Jsem zvědavá, o čem bude druhý díl.
Knížku jsem objevila úplně náhodou, takže jsem netušila, o čem vlastně bude. Musím říct, že jsem se začetla od první stránky. Jane Austenovou jsem taky jako autorku objevila teprve nedávno, takže mě pátrání po dopisech a činnost spolku opravdu bavilo. Mrzí mě ten useknutý konec můžeme hlavně rozhodnutí Emmy, že se nakonec rozhodla takhle. Jsem zvědavá na druhý díl série, snad bude stejně dobrý :-)
Musím říct, že stejně jako v případě prvního dílu, i u druhého dílu se mi více líbilo televizní zpracování v režii Jiřího Stracha. Pan Vašíček píše velmi čtivě a poutavě, ale někdy a pocit, že tomu ještě něco chybí. Rozhodně ale na autorovu tvorbu nezanevřu :-)
Příhody žáků Kopyta a Mňouka a moc ráda, ale tenhle sil mi nějak nesedl. Jako by to bylo psané horkou jehlou a ani to nepsal pan Švandrlík. Snad budou další díly zase tak úžasné, na jaké jsem zvyklá :-)
Naďa Horáková prostě umí psát tak čtivě, že se od příběhu nedokážu odpoutat. Stejně tak tomu bylo i v případě této o nové knížky. Setkáváme se s Jirkou a Emou Šubrtovými, kteří opět pátrají, tentokrát po ukradeném obrazu. Velmi se mi líbilo spojení historických událostí s esoterikou. Doufám, že paní Horáková brzy napíše další knihu :-)