Amneris komentáře u knih
Naprosto geniální dílo skvělého českého básníka a sběratele lidových pohádek, balad a pověstí. Erbenovy verše jsou snadno zapamatovatelné a asi není nikdo, kdo by neznal alespoň jednu z balad. Můžeme být hrdí, že česká literatura skýtá takový Poklad.
Velmi obsáhlá kniha, která popisuje běžný život, kulturu, náboženství nebo umělecké předměty z období 14. století a je doplněna mnoha fotografiemi.
Velmi obsáhlá kniha, která popisuje běžný život, kulturu, náboženství nebo umělecké předměty z období 13. století a je doplněna mnoha fotografiemi.
Velmi obsáhlá kniha, která popisuje běžný život, kulturu, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století a je doplněna mnoha fotografiemi.
Velmi obsáhlá kniha, která popisuje běžný život, kulturu, náboženství nebo umělecké předměty z období 15. století a je doplněna mnoha fotografiemi.
Kniha mě zaujala svým názvem a musím říct, že jsem se okamžitě začetla a nedokázala se odlepit. Některé věci jsem o panu Erbenovi nevěděla, takže jsem si v tomto směru doplnila vzdělání. Velmi se mi líbilo, jak se Erbenovy verše prolínaly do příběhu. Panu Dvořákovi se podařilo vytvořit úžasné dílo. Stojí za přečtení.
Báseň Máj je geniálním dílem básníka a rozervaného romantika Karla Hynka Máchy, který se bohužel dočkal jen opovržení a kritiky na své dílo.
Opravdu nadčasové dílo, četlo se velmi dobře. Poslouchala jsem i audioknihu a viděla také televizní inscenaci s panem Filipovským v hlavní roli Harpagona. Opravdu skvělé :-)
Detektivní příběhy nevyhledávám, ale tohle dílko se četlo celkem fajn. Pan Doyle dokáže velmi věrně popsat prostředí i popisy postav.
Tato kniha pro mě byla velmi těžká ke čtení, ačkoliv jsem na toto téma přečetla mnoho děl. Možná to bylo stylem vyprávění, možná hrůzou toho, co sám autor prožil v koncentračních táborech.
Knihu jsem si vybrala k maturitní četbě a musím říct, že jsem dočetla opravdu s utrpením. Příběh se mi četl hrozně špatně, opravdu nejsem zastáncem toho, že je to nadčasové dílo. A opravdu se nedivím, že po vydání tohoto díla stoupl počet sebevražd...
Četla jsem jako komiks, příběhy party Rychlých šípů mám moc ráda. Jako dítě jsem dokonce dostala dřevěného ježka v kleci :-) Těším se, až si knihu přečtu se svým synem ;-)
Oproti ostatním knihám od paní Lanczové je tato sice krátká, ale velmi sympatická a dobře se čte.
Letní příběh tří kamarádek, které se vydaly na čundr a zajímavé zážitky na sebe nenechají dlouho čekat... Milé letní počtení, prázdninové zážitky jsem holkám záviděla :-)
Příběh je tentokrát o Báře, jejíž otec se znovu ožení a ona tak získá nevlastní matku a sestru. Její chování se dalo chápat, člověk neví, jak by reagoval na jejím místě. Příběh byl i tak pěkný.
Kniha se mi moc líbila, pátrání po poháru Anny z Lampersdorfu bylo napínavé a prolínání historické části se současností byl velmi dobrý nápad. Za mě super kniha.
Příběh pěti žen, které neunikly trestu smrti, tentokrát ze šlechtického prostředí.
Paní Franckové se podařilo na základě historických soudních záznamů sepsat příběh šesti žen, které bohužel byly odsouzeny k trestu smrti. Kniha se četla velmi dobře, přečteno za den.
Krásný příběh o třech studentkách, které zažívají krásné i smutné události. Kniha se čte moc dobře.
Další krásný příběh z doby první republiky, tentokrát o velké sportovkyni Věrce. Moc milé čtení.